Zoek
Sluit dit zoekvak.

Parkeerverbodsbord

Het bord verboden te parkeren is een bord die je het meest tegen gaat komen, vooral als je in het centrum van een grotere stad op zoek bent naar een parkeerplek. Het parkeerverbodsbord betekent dan ook wat het zegt, verboden te parkeren. Het kan frustratie opleveren wanneer je op zoek bent naar een parkeerplek, maar er is het parkeerverbodsbord draagt altijd bij tot een veilige verkeerssituatie.

Parkeerverbodsbord betekenis

Het  parkeerverbod bord is een van de makkelijkste te herkennen borden. Door een rode rand met een blauwe achtergrond en een grote rode streep doorheen. Dit lijkt op het bord verboden stil te staan, deze heeft niet 1, maar twee strepen er doorheen, en ziet eruit als een rood kruis. 

Regels

Het bord verboden te parkeren heeft een duidelijke regel, het is verboden om te parkeren. Maar het kan verwarrend zijn omdat het erg lijkt op het verboden stil te staan bord. Je mag namelijk bij het parkeerverbodsbord wel even stil staan om iemand in, en uit te laten stappen. Bij het verboden stil te staan bord mag dit niet.

Je kunt hier dan ook een ezelsbruggetje voor jezelf toepassen. Er zijn maar twee borden die er uit zien als het parkeerverbod bord, blauwe ronden borden met een rode rand en een rode streep of kruis er doorheen. 

  • Een streep; je mag wel stil staan maar niet parkeren.
  • Een kruis; je mag niet stil staan of parkeren.

Ken alle borden, ook het verboden parkeren bord

Het is zeer belangrijk dat je goed voorbereid naar het theorie-examen gaat. Snelslagen.nl is een platform waar je kunt oefenen voor alle CBR Theorie-examens. Je kunt hier op jouw eigen tempo onderwerpen bestuderen die voorkomen in het theorie-examens, zo ook de verschillende verkeersborden.

Bij het doornemen van de theorie voor het examen worden de borden altijd gerangschikt volgens de bijbehorende functie waardoor je het sneller onder de knie krijgt. Het is goed om de betekenis van de borden te kennen, alsmede waar de borden voor kunnen komen. Dit komt namelijk allemaal terug bij het praktijkgedeelte.

Parkeerverbod bord voor verkeersveiligheid

Het parkeerverbodbord is heel duidelijk waar er nooit geparkeerd mag worden en brengt ook geen twijfel met zich mee. Je kan zo gezegd even stil staan om snel iemand in en uit te laten stappen. Hierdoor komen deze borden vaker voor bij publieke gebouwen, zoals ziekenhuizen of bijvoorbeeld een brandweerkazerne. Deze zijn toegankelijk voor het publiek, maar er mag niet voor de deur worden geparkeerd.

Wanneer je hier bij Snelslagen aan de slag gaat heb je keus uit meer dan 1000 vragen. Hierdoor weet je zeker dat je na een paar weken goed oefenen alle verkeersborden onder de knie hebt. De verkeersborden kun je hier oefenen!. Dit garandeert dat je met succes het theorie-examen kunt doorlopen, en dat je direct door kan voor het praktijkexamen!

Meer verkeersborden:

Picture of Jenny
Jenny

Mijn naam is Jenny en ik schrijf met veel plezier voor Snelslagen.nl! Ik heb jarenlang als rijinstructrice gewerkt en ben nu vooral bezig mensen te helpen hun theorie examens te halen. Hulp nodig? Neem contact op of bekijk één van onze cursussen!

Online theorie oefenen

Onze klanten zijn beter voorbereid op het CBR theorie examen!