Search
Close this search box.

Gevaarherkenning oefenen

Oefenen voor het theorie-examen is absoluut noodzakelijk, en vooral voor de categorie gevaarherkenning. Dit omdat veiligheid zeer belangrijk is, en je goed getraind moet zijn om correct te kunnen handelen in gevaarlijke verkeerssituaties. Hier bij Snelslagen.nl kun je voldoende auto gevaarherkenning oefenen om zeker te weten dat je alle vragen direct juist kunt beantwoorden.

Gevaarherkenning auto theorie-examen

Gevaarherkenning – het direct herkennen van eventueel gevaar op de weg en direct juist kunnen handelen. Bij gevaarherkenning krijg je 25 vragen waarvan er minimaal 13 goed moeten worden beantwoord. Bij de gevaarherkenning auto theorie krijg je voorbeelden van actuele verkeerssituaties vanuit het standpunt van de bestuurder (jij). Hier worden verschillende situaties voorgelegd en bepaal jij hoe groot het gevaar is door te beantwoorden wat jij zou doen:

  • Remmen (direct gevaar aanwezig)
  • Gas loslaten (dit kan gevaarlijk worden)
  • Niets (veilige situatie)
 

Je hebt minder tijd om de vragen te beantwoorden, namelijk bij het onderdeel gevaarherkenning krijg je  maar 8 seconden de tijd om te beantwoorden. Dit lijkt misschien heel erg kort, maar wanneer je dadelijk de weg op gaat, zul je in een seconden moeten kunnen beslissen hoe te handelen.

Gratis gevaarherkenning oefenen

Het is natuurlijk belangrijk dat je goed voorbereid naar het theorie-examen gaat. Op het platform van Snelslagen.nl kun je voldoende oefenen voor het CBR autotheorie-examen. Snelslagen is een theorie-platform waar je alle onderwerpen kunt bestuderen die voorkomen in het theorie-examen, zo ook gevaarherkenning. 

Hoe meer je deze vragen beoefent, hoe meer je went aan de vraagstelling, en hoe bekender je wordt met de stof. Dit garandeert dat je na voldoende oefenen in een keer kunt slagen en zo direct door kunt naar het praktijkonderdeel voor het fel begeerde briefje!

Gevaarherkenning tips

Je krijgt bij de vragen voor gevaarherkenning altijd drie dezelfde mogelijkheden, welke ook in dezelfde volgorde staan.

  • Remmen
  • Gas loslaten
  • Niets doen
 

Het is belangrijk om te begrijpen dat er in realiteit duizenden situaties kunnen voorkomen waarbij je direct het gevaar moet kunnen herkennen van gevaar en er zo snel mogelijk op moet kunnen anticiperen. 

De praktijksituatie kan gelukkig door voldoende auto gevaarherkenning oefenen op bijvoorbeeld Snelslagen zoveel mogelijk worden geleerd. Hierdoor kun je zelfverzekerd in de auto stappen wanneer je eindelijk voor het rijbewijs bent geslaagd.

Picture of Jenny
Jenny

Mijn naam is Jenny en ik schrijf met veel plezier voor Snelslagen.nl! Ik heb jarenlang als rijinstructrice gewerkt en ben nu vooral bezig mensen te helpen hun theorie examens te halen. Hulp nodig? Neem contact op of bekijk één van onze cursussen!

Online theorie oefenen

Onze klanten zijn beter voorbereid op het CBR theorie examen!