Search
Close this search box.

Verkeersborden kopen

Het is misschien niet het eerst waar je aan denkt, maar het is mogelijk om zelf verkeersborden te kopen. Er zijn bijvoorbeeld bedrijven die speciale parkeerplekken hebben waar een bord voor nodig is. Iedereen kan een verkeersbord kopen, maar er zijn hele strenge regels gesteld aan het kopen en plaatsen ervan. Je kunt namelijk niet zomaar een verkeersbord voor jouw huis neerzetten.

Verkeersborden bestellen particulier

Je kunt als particulier verkeersborden bestellen om bijvoorbeeld aan te geven dat de parkeerplekken voor jouw onderneming alleen voor klanten bedoeld is. Er zijn ook voldoende mogelijkheden om overige verkeersborden van het RVV te bestellen. 

Zo kun je ook borden bestellen ter decoratie, en niet met de bedoeling om deze langs de weg te plaatsen. Je ziet vaak dat particuliere kleine verkeersborden kopen puur ter decoratie. Hiervoor zijn er ook bedrijven die jou je eigen verkeersbord laten ontwerpen, bijvoorbeeld verkeersbord kopen in plastic voor iemand zijn jubileum. Deze borden zijn niet toegestaan om buiten te plaatsen.

Eisen productie verkeersborden

Niet iedereen kan besluiten om verkeersborden te maken en verkopen. Deze moeten natuurlijk een hoogstaande kwaliteit bezitten. Het is zelfs zo dat het CBR bedrijven aanwijst welke de verschillende verkeersborden mag vervaardigen. Bij deze bedrijven kun je veilig verkeersborden bestellen, en weet je zeker dat deze volledig aan de eisen voldoen van het CBR. Hier kunnen bedrijven een verkeersbord laten maken, zodat deze gegarandeerd nieuw is.

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om tweedehands verkeersborden te kopen. Je kunt veel oude verkeersborden kopen op plekken zoals marktplaats, en andere websites. Hier is het natuurlijk wel zaak dat je goed controleert of deze nog in een goede staat zijn.

Verkeersborden accessoires

Wanneer je een verkeersbord wilt kopen moet je er rekening mee houden dat alleen het bord niet genoeg is. Er zijn strenge eisen aan de plaatsing van verkeersborden, en deze moeten stevig worden bevestigd. Hier zijn verschillende manieren voor, maar allen hebben onderdelen nodig die jij zult moeten aanschaffen naast het verkeersbord. Denk hier bijvoorbeeld aan galvaanbuizen, deze gaan namelijk jaren mee in alle weersituaties.

De kosten bij het kopen van een verkeersbord en daarbij behorende accessoires zijn verschillend. Een parkeerverbod bord kan al rond de 60 euro liggen zonder de daarbij behorende galvaanbuis, welke rond dezelfde prijs zal liggen. 

Verkeersborden kopen is niet een goedkope aangelegenheid, maar in veel gevallen (voor bedrijven) zal dit toch nodig zijn.

Picture of Jenny
Jenny

Mijn naam is Jenny en ik schrijf met veel plezier voor Snelslagen.nl! Ik heb jarenlang als rijinstructrice gewerkt en ben nu vooral bezig mensen te helpen hun theorie examens te halen. Hulp nodig? Neem contact op of bekijk één van onze cursussen!

Online theorie oefenen

Onze klanten zijn beter voorbereid op het CBR theorie examen!