Zoek
Sluit dit zoekvak.

Faalangst rijexamen

Iedereen wordt een beetje nerveus voor een examen, dit is heel erg normaal. Maar bij sommige nemen de zenuwen zodanig toe dat deze succes kunnen belemmeren. Dit noemen ze faalangst of examenvrees, en dit komt bij veel mensen voor. Dit kan ervoor zorgen dat iemand meerdere keren een examen moet afleggen, ook al heeft deze heel veel tijd gespendeerd in het bestuderen van de stof. Gelukkig kun je ervoor kiezen om een faalangst rijexamen te kiezen, en zo toch in een keer te slagen.

Faalangst examen auto

Doordat de zenuwen zo groot zijn bij een persoon met faalangst, neemt de kans op zakken toe. Om hieraan tegemoet te komen kun je voor een faalangst examen CBR kiezen. Het faalangstexamen is niet makkelijker dan een gewoon examen, maar je krijgt meer tijd. Ook krijg je een examinator die getraind is om mensen met faalangst te begeleiden tijdens het examen. Je kunt dit faalangst examen aanvragen via de rijschool. 

Steeds meer mensen kiezen hiervoor, het faalangst rijexamen slagingspercentage is ook hoger dan bij het reguliere examen.

Tips tegen faalangst rijexamen

Wat kun je zelf doen om de faalangst tegen te gaan? 

  • Om te beginnen is het belangrijk dat je dit communiceert met jouw rijinstructeur. Vaak valt er al een hele hoop rust over je heen wanneer je duidelijk aangeeft dat je erg nerveus bent. Misschien heb je ook meer lessen nodig om te zorgen dat je zelfverzekerder wordt achter het stuur. 
  • Wat ook helpt, is om te accepteren dat je nerveus bent, en hier geduld voor hebt. Hoe meer je hier gefrustreerd van raakt, hoe nerveuzer je zult worden. Geduld is belangrijk. 
  • Een laatste tip is het goed beoefenen van het theorie-examen zodat je precies weet wat er in elke situatie moet gebeuren. Je kunt hiervoor onze auto theorie proefexamens gebruiken. Zo ga je zelfverzekerder de weg op.
Picture of Jenny
Jenny

Mijn naam is Jenny en ik schrijf met veel plezier voor Snelslagen.nl! Ik heb jarenlang als rijinstructrice gewerkt en ben nu vooral bezig mensen te helpen hun theorie examens te halen. Hulp nodig? Neem contact op of bekijk één van onze cursussen!

Online theorie oefenen

Onze klanten zijn beter voorbereid op het CBR theorie examen!