Zoek
Sluit dit zoekvak.

Fietspad bord

Nederland staat erom bekend dat er veel rekening wordt gehouden met het fietsende verkeer, het is zelfs een van de veiligste landen om te fietsen. Met vele fietspaden zijn er ook meerdere verkeersborden voor de fietser, zoals het bord fietspad.

Bord fietspad

Soms zijn er misverstanden over welke gebruikers op het fietspad zijn toegestaan. Het komt vaker voor dat bromfietsen of zelfs motoren zich erop begeven. Hiervoor is het bord fietspad om te zorgen dat de situatie veilig blijft. Er wordt namelijk ook van mensen zonder rijbewijs verwacht dat ze dit bord kennen. Gelukkig is het verkeersbord fietspad makkelijk te herkennen, een groot rond blauw bord met een witte fietser erin.

Verplicht fietspad bord

Het bord fietspad betekenis is dat je als fietser verplicht bent om het pad te gebruiken. Doe je dit niet, en kies je de weg met jouw fiets, kun je een boete oplopen. Brommers en scooters mogen hier geen gebruik van maken binnen de bebouwde kom.

Wanneer je een bord tegenkomt met een fietser en brommer in het wit erop getekend is het een fiets bromfietspad. Beide mogen hier dan gebruik van maken.

Een onverplicht fietspad

Zijn alle fietspaden verplicht voor fietsers?

Je kunt ook een onverplicht fietspad tegen komen, deze herken je aan een rechthoekig bordje fietspad. Vaak heeft deze een onderbord waarop staat dat er geen brommers zijn toegestaan op het fietspad. Brommers die toch besluiten hier gebruik van te maken lopen het risico om een bekeuring te krijgen. 

Leer de verschillende borden

Het is van belang dat je voorbereid naar het theorie-examen gaat. Op het platform van Snelslagen.nl kun je genoeg oefenen voor het CBR-theorie-examen. Snelslagen is een theorie-platform waar je alle onderwerpen kunt bestuderen die voorkomen in het theorie-examen voor auto, scooter en motor. Verkeersborden zoals het fietspad bord kun je hier oefenen.

Met een grote database aan verschillende vragen worden alle categorieën behandeld die je tegenkomt op het theorie-examen. Het herkennen van het fietspad bord leer je hier snel. Door voldoende te oefenen weet je zeker dat je in een keer kunt slagen voor het theorie-examen. En vervolgens door kan gaan naar het praktijkgedeelte!

Meer over borden:

Picture of Jenny
Jenny

Mijn naam is Jenny en ik schrijf met veel plezier voor Snelslagen.nl! Ik heb jarenlang als rijinstructrice gewerkt en ben nu vooral bezig mensen te helpen hun theorie examens te halen. Hulp nodig? Neem contact op of bekijk één van onze cursussen!

Online theorie oefenen

Onze klanten zijn beter voorbereid op het CBR theorie examen!