Search
Close this search box.

Verkeersborden oefenen

Verkeersborden zijn een belangrijk onderdeel van het theorie examen. Het oefenen van verkeersborden is daarom een belangrijk aspect om aandacht aan te geven tijdens je examenvoorbereiding. 

Om het jou makkelijker te maken alle theorie borden te oefenen, hebben wij een verkeersborden quiz gemaakt.

Kies steeds het juiste verkeersbord bij de stelling.  Deze verkeersborden quiz gaat net zo lang door als je zelf wilt en om de 10 antwoorden krijg je een overzicht te zien. Deze test is een uitstekende manier voor de theorie borden oefenen. Ook bieden wij een overzicht van alle verkeersborden.

Verkeersborden Oefenen!

Klik hieronder om verkeersborden te oefenen en je verkeerskennis te verbeteren. Begin nu!
Gratis!

Oefen verkeersborden via onze quiz

Vaak denk je bij het oefenen voor een theorie examen voor de auto, motor en scooter aan verkeerssituaties, verplichtingen in het verkeer en dingen die je moet weten over jouw voertuig. Verkeersborden oefenen is echter minstens zo belangrijk, want een gebrek aan kennis over verkeersborden kan jouw boetes opleveren. 

Of nog erger, het kan je in zeer gevaarlijke situaties doen belanden. Daarom is het via Snelslagen.nl mogelijk om alle verkeersborden die er zijn te leren. Bovendien kan je door middel van oefenvragen ook jouw kennis testen, zo bereid je jezelf ook voor op gevaarherkenning.

Verkeersborden oefenen per categorie

Snelslagen.nl heeft per categorie verkeersborden ingedeeld. Deze categorieën moeten het makkelijker maken om de borden te leren en vooral om te onthouden. Zo zijn er de volgende twaalf categorieën ingedeeld:

 1. Snelheid
 2. Voorrang
 3. Geslotenverklaring
 4. Rijrichting
 5. Parkeren en stilstaan
 6. Overige geboden en verboden
 7. Verkeersregels
 8. Bebouwde kom
 9. Waarschuwing
 10. Bewegwijzering
 11. Informatie
 12. Aanwijzingen

Na het bestuderen van de borden in het overzicht, kan je de oefenvragen maken, waarin vragen worden gesteld en jij het goede verkeersbord erbij moet zoeken. Zo wordt er bijvoorbeeld gevraagd welk bord een verplichte rijrichting aangeeft. Onder de vraag staan vervolgens negen verkeersborden waaruit je kan kiezen. 

Na elke tien vragen krijg je een overzicht van jouw score en wat de goede en foute antwoorden zijn. Verkeersborden oefenen wordt op deze manier niet alleen informatie erin stampen, maar ook op een leuke manier je voorbereiden op je theorie examen. 

Heb je al lang jouw theorie examen behaald? Dan kan je alsnog jouw kennis testen over alle actueel gebruikte verkeersborden. Wie kent de verkeersborden in jouw familie het beste? Maak de vragen en kom erachter!

Verkeersborden Oefenen!

Klik hieronder om verkeersborden te oefenen en je verkeerskennis te verbeteren. Begin nu!
Gratis!