Zoek
Sluit dit zoekvak.

CBR theorie examen vragen

Wanneer je klaar bent voor het CBR auto theorie-examen wil je natuurlijk goed voorbereid er mee starten. Hier bespreken we waar het CBR-theorie examen uit bestaat zodat je weet wat je te wachten staat.

Het CBR-theorie examen heeft een tijdsdruk, waarbij je in totaal 30 minuten hebt om het examen af te ronden. Het CBR-theorie examen tijd per vraag is verschillend per onderwerp. Het is door deze tijdsdruk erg belangrijk dat je de stof goed kent.

Auto theorie-examen vragen

Het auto theorie-examen is onderverdeeld in 3 onderwerpen waarbij je in totaal 65 theorie-examen vragen krijgt. De vragen CBR-theorie examen zijn verdeeld in meerkeuze vragen, en open vragen. Het is dus van uiterst belang dat je goed studeert hiervoor voordat je het auto theorie-examen aanvraagt.

Er wordt per onderwerp een verschillende zwaarte gehanteerd in gewicht. De drie onderwerpen zijn:

Gevaarherkenningherkennen van gevaar op de weg en juist kunnen handelen. Hier krijg je 25 vragen waarvan er minimaal 13 goed moeten worden beantwoord. Hier krijg je voorbeelden van actuele verkeerssituaties vanuit het standpunt van de bestuurder (jij). Hier worden de situaties aan jou voorgelegd en bepaal jij hoe groot het gevaar is door te beantwoorden wat jij zou doen:

  • Remmen (direct gevaar aanwezig)
  • Gas loslaten (dit kan gevaarlijk worden)
  • Niets (veilige situatie)
 

Je hebt bij het onderdeel gevaarherkenning maar 8 seconden de tijd om te beantwoorden. Wanneer je dadelijk de weg op gaat, is dit veel korter, daarom dat er een hoge eis is in het aantal goed beantwoorde vragen.

Let erop dat er geen geluid aanwezig is bij het examen, en de tijd direct begint te lopen.

Kennis vragen – Wet- en regelgeving kunnen benoemen. Hier krijg je 30 vragen.

Inzicht Vragen – Om de regels te kunnen toepassen en de juiste beslissingen te nemen. Hier krijg je 10 vragen.

Van de kennis en inzicht vragen moet je in totaal 35 vragen goed beantwoorden. Je ziet dus dat er weinig ruimte is voor fouten. Wel krijg je iets meer tijd per vraag, namelijk 10 seconden.

Goed voorbereid zijn

Het is natuurlijk belangrijk dat je in een keer slaagt voor het auto theorie-examen. Hier bij Snelslagen.nl kun je jezelf goed voorbereiden door voldoende te oefenen voor het CBR auto theorie-examen. Snelslagen is een theorie-platform waar je alle onderwerpen kunt bestuderen die voorkomen in het autotheorie-examen.

Met meer dan 1000 vragen kun je er zeker van zijn dat je alle stof onder de knie krijgt, en in een keer kunt slagen. Dit zal je uiteindelijk helpen om direct door te kunnen gaan het praktijkexamen. 

Slagen voor het examen

Een van de meest voorkomende problemen is dat de meerkeuze-antwoorden behoorlijk op elkaar kunnen lijken. Hierdoor kunnen deelnemers gaan twijfelen, en te veel fouten maken. 

Dit kan tegen worden gegaan door vaak te oefenen, zo kom je niet voor verrassingen te staan, en raak je gewend aan de vragen. Zo weet je wat je te wachten staat, en kan je in een keer slagen voor het CBR auto theorie-examen.

Meer over CBR:

Picture of Jenny
Jenny

Mijn naam is Jenny en ik schrijf met veel plezier voor Snelslagen.nl! Ik heb jarenlang als rijinstructrice gewerkt en ben nu vooral bezig mensen te helpen hun theorie examens te halen. Hulp nodig? Neem contact op of bekijk één van onze cursussen!

Online theorie oefenen

Onze klanten zijn beter voorbereid op het CBR theorie examen!