Search
Close this search box.

Woonerf

Een erf is een woongebied waarbij de weggedeelten niet bestemd zijn voor doorgaand verkeer. Een erf heeft daarom bijzondere regels. Om een rijbewijs te behalen is het belangrijk om de regels van een woonerf te kennen.

Woonerf bord

De ingang van een erf herken je aan het Verkeersbord G5. Het einde van een erf herken je aan het Verkeersbord G6. Voetgangers mogen de wegen van een erf gebruiken om op te lopen.

Binnen een erf spelen ook vaak kinderen op straat. Binnen een erf mag je daarom niet harder rijden dan stapvoets. Stapvoets komt in de praktijk neer op maximaal 15 km per uur. Let op, soms is het zelfs veiliger om langzamer dan 15 km per uur te rijden.

Parkeren binnen een woonerf

Binnen een erf mag je alleen parkeren in de daarvoor bestemde weggedeelten. Deze weggedeeltes worden aangegeven met het Verkeersbord E4 of een P in het wegdek.

Verlaten van een woonerf

Het einde van een erf is een uitrit en is te herkennen aan het verkeersbord G6. Bij het verlaten van een uitrit moet je al het andere verkeer, dus ook voetgangers, voor laten gaan.

Picture of Jenny
Jenny

Mijn naam is Jenny en ik schrijf met veel plezier voor Snelslagen.nl! Ik heb jarenlang als rijinstructrice gewerkt en ben nu vooral bezig mensen te helpen hun theorie examens te halen. Hulp nodig? Neem contact op of bekijk één van onze cursussen!

Online theorie oefenen

Onze klanten zijn beter voorbereid op het CBR theorie examen!