Search
Close this search box.

Auto theorie ezelsbruggetje

Wanneer je start oefenen voor het auto theorie examen kom je er al gauw achter dat er een hoop regels en verkeersborden zijn die je moet kennen. Dit kan, vooral in het begin, erg overweldigend overkomen. Je kunt dit makkelijker maken door het implementeren van ezelsbruggetjes. 

Veel mensen krijgen ook last van zenuwen voor een examen, soms zelfs faalangst, zo ook voor het theorie-examen auto. Door het gebruik van ezelsbruggetjes kun je veel zekerder beginnen met het examen, en vergroot je zo de kans op slagen!

Ezelsbruggetjes auto theorie

Er zijn verschillende manieren hoe je een ezelsbruggetje kunt verzinnen voor verkeersborden. Je kunt er ook een hele hoop online vinden.

Een ezelsbruggetje theorie kan bijvoorbeeld het volgende zijn:

  • Voor het onthouden van het wel of niet parkeren/stilstaan kijk je naar de laatste letter:
    • Bord met een streeP: niet Parkeren
    • Bord met een kruiS: niet Stilstaan
  • Bij het militaire colonne heeft het laatste voertuig een groene vlag = groen is rijden.

Gevaarherkenning ezelsbruggetjes

Om voor de categorie gevaarherkenning ezelsbruggetjes te verzinnen moet je goed begrijpen hoe de vragen worden gesteld. Elke vraag heeft namelijk dezelfde antwoordmogelijkheden, remmen, gas loslaten of niets doen. Er worden situaties voorgelegd en jij moet beslissen welke van de drie handelingen moet worden toegepast.

Een gevaarherkenning ezelsbruggetje kan dan zijn:

  • Remmen = Gevaar 
  • Gas loslaten = Mogelijk gevaar
  • Niets doen = Geen gevaar

Verkeersborden ezelsbruggetje

Verkeersborden oefenen is een belangrijk onderdeel als je een voertuig wilt besturen. Verkeersborden zijn er om het verkeer op een veilige manier te regelen. Een verkeersbord vertelt je of je een snelweg of bebouwde kom nadert, of je wel of niet mag parkeren of stilstaan en wat voor soort verkeer is toegestaan.

Er zijn veel verschillende verkeersborden, in verschillende categorieën die je allemaal zult moeten kennen wanneer je het theorie-examen aanvraagt. 

Sommigen geven je een verbod en andere geven informatie aan verkeersdeelnemers. Verkeersborden helpen dus een handje bij het regelen van het verkeer. 

Voldoende oefenen 

Je kunt hier bij Snelslagen ervoor zorgen dat je de verkeersborden onder de knie krijgt door voldoende te oefenen voor het CBR autotheorie-examen. Snelslagen is een theorie-platform waar je alle verkeersborden kunt bestuderen en bijpassende ezelsbruggetjes theorie-examen auto voor kunt vinden.

Met meer dan 1000 vragen behandel je gegarandeerd alle verkeersborden waardoor je goed voorbereid naar het theorie-examen kunt gaan. Door ezelsbruggetjes te kiezen die jij kunt onthouden weet je zeker dat je in een keer kunt slagen voor het theorie-examen. 

Nog een tip, veel deelnemers zakken voor het examen omdat ze de vragen niet goed lezen. Klinkt simpel? Toch is het zo. Neem de tijd, en lees de vragen langzaam door. Door te oefenen bij Snelslagen.nl raak je bekend met de verschillende vragen, en kan je meerdere keren de vragen goed lezen. 

Een laatste tip, mocht je worstelen met faalangst, bespreek dit met je rijinstructeur!

En voor je het weet kun je door naar het praktijkexamen!

Picture of Jenny
Jenny

Mijn naam is Jenny en ik schrijf met veel plezier voor Snelslagen.nl! Ik heb jarenlang als rijinstructrice gewerkt en ben nu vooral bezig mensen te helpen hun theorie examens te halen. Hulp nodig? Neem contact op of bekijk één van onze cursussen!

Online theorie oefenen

Onze klanten zijn beter voorbereid op het CBR theorie examen!