Rijbewijs A

Met een rijbewijs A mag je de volgende motoren besturen:

  • motorrijwielen met onbeperkt vermogen;
  • gemotoriseerde driewielers met een vermogen van meer dan 15 kW.

Rijbewijs A1

Met een rijbewijs A1 mag je de volgende motoren besturen:

  • motorrijwielen met een maximale cilinderinhoud van 125 cm3, een maximumvermogen van 11 kW en een vermogen/gewichtsverhouding van minder dan 0,1 kW per kg.;
  • motorrijwielen met een volledig elektrische aandrijving met een maximumvermogen van 11 kW en een vermogen/gewichtsverhouding van minder dan 0,1 kW per kg;
  • gemotoriseerde driewielers met een maximumvermogen van 15 kW.

Rijbewijs A2

Met een rijbewijs A2 mag je de volgende motoren besturen:

  • Motorrijwielen met een maximumvermogen van 35 kW en een vermogen/gewichts-verhouding van minder dan 0,2 kW per kg, die niet zijn afgeleid van een voertuig met meer dan het dubbele vermogen.

Rijbewijs Am (bromfiets/scooter/speedpedelec)

Met dit rijbewijs mag je voertuigen in de categorie bromfiets besturen. Dit zijn snorfietsen/scooters, bromfietsen/scooters, brommobielen en speedpedelecs. Je hoeft dit rijbewijs niet te hebben als je in het bezit bent van rijbewijs B of A. Voor het AM-rijbewijs moet je zowel een theorie-examen als een praktijkexamen afleggen.

Jenny
Jenny

Mijn naam is Jenny en ik schrijf met veel plezier voor Snelslagen.nl! Ik heb jarenlang als rijinstructrice gewerkt en ben nu vooral bezig mensen te helpen hun theorie examens te halen. Hulp nodig? Neem contact op of bekijk één van onze cursussen!

Online theorie oefenen

Onze klanten zijn beter voorbereid op het CBR theorie examen!