Search
Close this search box.

CBR slagingspercentage

Het CBR [Centraal Bureau Rijbewijzen] zorgt voor alles op het gebied van rijbewijzen. Via mijn CBR kun je jouw examen in plannen, en zij houden landelijk ook bij wie er een rijbewijs heeft en wat voor soort. Een van de meest besproken topics online is het slagingspercentage CBR. Het CBR houd namelijk ook bij wat de percentages van slagingen zijn per rijschool. Het CBR slagingspercentage rijscholen helpt consumenten om de juiste rijschool te kiezen voor rijlessen.

Het CBR slagingspercentage van rijscholen

Het kiezen van een rijschool kan soms moeilijk lijken, simpel omdat er zoveel zijn. Het CBR is wettelijk verplicht om het slagingspercentage CBR praktijkexamens openbaar te maken op hun website van de ingeschreven rijscholen. Dit betekent ook dat wanneer een rijschool is vermeld op de website van het CBR deze hoger wordt aangeschreven. Dit is voordelig voor jou, want dan weet je zeker dat je goed wordt geholpen bij het behalen van je rijbewijs!

Je kunt bij het CBR slagingspercentage rijscholen ook per rijbewijs terug vinden wat het slagingspercentage is. Je vindt de uitslagen van de praktijk examens van het afgelopen jaar.

Slagingspercentage rijbewijs

Volgens het CBR is het landelijke slagingspercentage voor auto 50 %. De kans om in een keer te slagen is dus ook 50 %. Door de juiste rijschool te kiezen kun je een grotere kans hebben om in een keer te slagen. Wat ook helpt, is voldoende oefenen op platformen zoals Snelslagen.nl 

Goed oefenen om te slagen

Met meer dan 1000 vragen kun je er zeker van zijn dat je alle stof onder de knie krijgt, en zo beter voorbereid de weg op kunt gaan. Dit zal je uiteindelijk een hoop tijd en geld besparen, en ervoor zorgen dat je zelfverzekerd achter het stuur stapt. Dit helpt ook bij faalangst, en zorgt ervoor dat je minder nerveus zult zijn voor het praktijkexamen.

En dit zal er toe bijdragen dat jij bij de 50 % hoort die in een keer slaagt en zo direct de weg op kunt met jouw eigen rijbewijs!

Hoe kies je de juiste rijschool?

Uiteraard kijk je naar het slagingspercentage van de rijschool, maar zoals al aangegeven geeft alleen deze data niet genoeg informatie om te weten of de school juist is.

Een goede rijschool:

  1. Gebruikt een leskaart, hiermee wordt jouw vooruitgang bijgehouden
  2. Is transparant en communiceert altijd direct als er een les, of instructeur uitvalt
  3. Zal jou informatie verschaffen over een tussentijdse toets CBR
  4. Zal jou nooit laten afrijden wanneer je nog niet veilig en zelfstandig kunt rijden
  5. Zal jou instructeur altijd mee laten rijden met de tussentijdse toets. Zo weet deze waar je nog aan moet werken voor het examen [tijdens corona kan het zijn dat deze niet mee mag rijden]
  6. Alle instructeurs zijn in het bezit van een WRM-bevoegdheidspas
  7. De naam op de lesauto moet hetzelfde zijn als die van de rijschool, en ook dezelfde naam hebben als waar de rijschool onder ingeschreven staat bij het CBR.
 

Door deze tips te gebruiken, en jezelf goed voor te bereiden is de kans groot dat jij bij het slagingspercentage rijbewijs zult horen.

Meer over CBR:

Picture of Jenny
Jenny

Mijn naam is Jenny en ik schrijf met veel plezier voor Snelslagen.nl! Ik heb jarenlang als rijinstructrice gewerkt en ben nu vooral bezig mensen te helpen hun theorie examens te halen. Hulp nodig? Neem contact op of bekijk één van onze cursussen!

Online theorie oefenen

Onze klanten zijn beter voorbereid op het CBR theorie examen!