Zoek
Sluit dit zoekvak.

Theorie-examen extra tijd

In dit artikel onderzoeken we de mogelijkheid van een CBR theorie-examen met extra tijd. Deze optie stelt kandidaten in staat om 15 extra minuten te krijgen om vragen te beantwoorden en is met name handig voor degenen die wat meer tijd nodig hebben om te lezen. 

We geven ook kort uitleg over hoe je deze extra tijd kunt aanvragen en voor wie deze optie vooral voordelig kan zijn.

CBR theorie examen met extra tijd

Een theorie-examen met verlengde tijd geeft je de mogelijkheid om 15 minuten extra te besteden aan het beantwoorden van de vragen. Hierdoor duurt het hele examen 45 minuten in plaats van de normale 30 minuten. 

Deze optie is beschikbaar voor kandidaten die wat meer tijd nodig hebben om de vragen zorgvuldig door te lezen en te beantwoorden.

De extra 15 minuten gelden echter alleen voor de gedeeltes over:

  • Verkeersregels
  • Verkeersinzicht

De extra tijd is niet van toepassing op het gedeelte over gevaarherkenning.

Het afleggen van een theorie-examen met verlengde tijd vereist geen dyslexieverklaring. Bovendien heb je ook de mogelijkheid om tijdens het examen geluid in te schakelen.

Hoe vraag je extra tijd aan bij het CBR?

Om extra tijd aan te vragen voor je theorie-examen bij het CBR, volg je onderstaande stappen tijdens het auto theorie aanvragen proces:

  1. Identificeer de reden: Als je bijvoorbeeld dyslexie hebt, moeite hebt met Nederlands of meer tijd nodig hebt om te lezen, kom je in aanmerking voor een theorie-examen met extra tijd.
  2. Betaling en gegevens: Nadat je de betaling hebt gedaan en alle benodigde informatie hebt ingevuld, zal het CBR worden geïnformeerd over jouw verzoek voor een examen met extra tijd.
  3. Dyslexieverklaring: Indien je dyslexie hebt, kun je een vergoeding aanvragen voor het theorie-examen met verlengde tijd. Dit kun je doen via Mijn CBR vanaf de dag na het examen.
Jenny
Jenny

Mijn naam is Jenny en ik schrijf met veel plezier voor Snelslagen.nl! Ik heb jarenlang als rijinstructrice gewerkt en ben nu vooral bezig mensen te helpen hun theorie examens te halen. Hulp nodig? Neem contact op of bekijk één van onze cursussen!

Online theorie oefenen

Onze klanten zijn beter voorbereid op het CBR theorie examen!