Search
Close this search box.

Slipcursus

In Nederland kan het vriezen, dooien, regenen en stormen. We staan nou eenmaal niet bekend als een mediterraan klimaat. Ook al hebben we goede wegen in Nederland, toch kan het weer zorgen voor spannende momenten achter het stuur. Zoals je in gevaarherkenning leert kan een plas water zorgen voor slipgevaar.

Anti slipcursus auto

Wanneer een voertuig slipt, dragen de meeste handelingen alleen maar bij tot een verergering van de situatie. Het is een hele normale reactie om te willen remmen wanneer een voertuig slipt. Dit maakt de situatie alleen erger en gevaarlijker. 

Dit betekent dat het verstandig kan zijn om de juiste handelingen in een gevaarlijke situatie vaker te beoefenen kan voorkomen dat je een ongeluk veroorzaakt. Hier komt een anti slipcursus auto, of anti slip cursus motor handig van pas.

Wanneer je in het verkeer ineens op een binnenweggetje een glad stuk weg tegenkomt, heb je maar een seconden om de juiste handeling te verrichten. Helaas werkt het niet zoals bij het theorie-examen waar je 6 seconden hebt om het juiste antwoord te geven.

ANWB Slipcursus

Je kan ervoor kiezen om deel te nemen aan een ANWB slipcursus. Een van de grote pluspunten bij de ANWB slipcursus is dat cursisten vaak in hun eigen auto mogen deelnemen. Dit zorgt ervoor dat je leert de controle te behouden over jouw eigen voertuig. Ook bij de anti slipcursus motor is dit het geval. 

Om aan een goede auto slipcursus deel te nemen is het belangrijk dat de instructeur voldoende ervaring heeft. Dit om in een veilige omgeving een gevaarlijke situatie te kunnen nabootsen waar jij als cursist van kunt leren. Bij de ANWB hebben ze vele jaren ervaring, en staan ze hoog genoteerd als het op de slipcursus komt.

Bij de ANWB slipcursus bieden ze verschillende pakketten aan en de kosten van een slipcursus starten vanaf 99 euro. 

Slipcursus na het behalen van rij examen

Een antislipcursus kun je pas aanvragen na het behalen van je rijbewijs. Hier zul je dan ook jouw theorie-examen voor moeten behalen.

Bij Snelslagen.nl kun je ervoor zorgen dat je helemaal bent voorbereid voor het auto-theorie-examen. Snelslagen is een theorie-platform waar je alle onderwerpen kunt bestuderen die voorkomen in het theorie-examen, zo ook gevaarherkenning

Een groot platform met over 1000 vragen zorgt ervoor dat cursisten gewend raken aan de vraagstelling en hierdoor vaak in een keer kunnen slagen. Zo kunnen ze direct door naar het praktijkexamen, waarna een antislipcursus een mooi vervolg is.

Onderdelen antislipcursus

Een anti slipcursus auto of motor bestaat altijd uit een stuk theorie om uit te leggen hoe de verschillende mechanismen werken. Dit is belangrijk om te begrijpen hoe je dient te reageren in het geval van een slip situatie op de weg. 

Het praktijkgedeelte kan zelfs spectaculair zijn want je leert verschillende stuur- rem en slip technieken. 

Na het behalen van een anti slipcursus auto rijd je een stuk zekerder en bewuster op de weg. En zo draag je bij aan een veiligere situatie op de weg.

Meer cursussen:

Picture of Jenny
Jenny

Mijn naam is Jenny en ik schrijf met veel plezier voor Snelslagen.nl! Ik heb jarenlang als rijinstructrice gewerkt en ben nu vooral bezig mensen te helpen hun theorie examens te halen. Hulp nodig? Neem contact op of bekijk één van onze cursussen!

Online theorie oefenen

Onze klanten zijn beter voorbereid op het CBR theorie examen!