6726 rijscholen & 39.292 reviews

Gratis theorieboek motor

Versie 2021!

Maak gebruik van de digitale leeromgeving van Snelslagen.nl met het gratis theorieboek en oefen examens.

Hieronder vind je motor theorie die belangrijk is voor je motor theorie examen. Klik op het hoofdstuk dat je wil lezen.

Motor theorie oefenen is gratis bij Snelslagen.nl

 • Motor theorie leren
 • Zo werkt het
 • Tips theorie leren
 • Like ons!

Gratis motor theorie leren voor het motorrijbewijs!

Oefen je motor theorie via Snelslagen.nl

Ben je begonnen met leren van motor theorie voor je motorrijbewijs? Bij Snelslagen.nl ben je aan het juiste adres voor theorie voor het motorrijbewijs. Je vindt bij ons alles wat je moet weten om je motorrijbewijs te halen. Zo kun je gebruik maken van het gratis theorieboek om motor theorie te leren. Dit gratis theorieboek voor het motorrijbewijs bevat alle hoofdstukken die je moet weten voor het theorie examen motor.

Het theorieboek voor het motorrijbewijs is erg compleet, maar het mooiste is, dat het helemaal gratis is. Hiermee wordt motor theorie leren voor het motorrijbewijs een stuk leuker. Wie weet slaag jij straks voor het CBR theorie examen motor, dan ben je al een stuk dichterbij het motorrijbewijs. Begin dus vandaag nog met het leren van de theorie voor het motorrijbewijs!

 

Zo kun je gratis motor theorie leren voor het motorrijbewijs!

Wat kun je verwachten bij het leren van motortheorie?

Het motorrijbewijs is misschien wel het leukste rijbewijs van allemaal. Lekker op de motor naar je werk of een heerlijke zomerse motorrit. Het motorrijbewijs betekent vrijheid! Door motor theorie te leren via Snelslagen.nl, zet je de eerste stap naar het motorrijbewijs.

Het gratis theorieboek voor motor theorie is toegankelijk en compleet. Als je net begint met het leren van motor theorie voor het motorrijbewijs, dan raden wij je aan om bij het eerste hoofdstuk van het theorieboek motor te beginnen. In de eerste hoofdstukken worden er namelijk begrippen behandeld die je later in het theorieboek motor weer tegen zult komen. Heb je al ergens anders motor theorie geleerd, bijvoorbeeld uit een papieren motortheorieboek, dan kun je er ook voor kiezen om alleen bepaalde hoofdstukken uit ons theorieboek motor te lezen. Wanneer je voldoende motor theorie voor het motorrijbewijs geleerd hebt, kun je jezelf testen door een gratis oefenexamen voor motor te maken.

Gratis motor theorie leren voor het motorrijbewijs: let goed op!

Op veel theoriesites kun je gratis motor theorie leren voor het motorrijbewijs. Helaas is de motor theorie niet altijd van een goede kwaliteit. Waar moet je op letten?

 • Is de motor theorie die de website aanbiedt wel actueel? Sommige websites hebben namelijk lang geleden een gratis theorieboek voor motorrijbewijs gemaakt en online gezet, maar vervolgens geen updates gedaan. Uitgevers van theorieboeken voor het motorrijbewijs brengen regelmatig nieuwe drukken van hun theorieboek motor uit, dit doen ze niet zomaar. Regelmatig veranderden verkeersregels, om deze reden is het belangrijk dat een theorieboek voor het motorrijbewijs regelmatig een update krijgt. Ga je motor theorie leren uit een verouderd theorieboek voor het motorrijbewijs, dan loop je het risico het verkeerde te leren. Dit kan er zelfs tot onnodige fouten op het theorie examen motor leiden waardoor je kunt zakken en nog langer moet wachten op je motorrijbewijs. Zorg dus dat je er zeker van bent dat de gratis motor theorie van dit jaar is. Staat dit nergens vermeld, neem dan geen risico.
 • Bevat het theorieboek voor het motorrijbewijs de hoofdstukken die voor het CBR theorie examen motor belangrijk zijn. Dit is lastig te controleren als je gratis motor theorie wilt leren. Ieder theorieboek voor het motorrijbewijs heeft een andere opbouw of indeling qua hoofdstukken. Echter als je motor theorie aan het leren bent in een online theorieboek voor het motorrijbewijs, merk je vaak of je te maken hebt met een professioneel theorieboek voor het motorrijbewijs of niet. Om het je makkelijker te maken: vergelijk de website met een restaurant. Ziet een restaurant er onverzorgd en oud uit, dan zal het eten waarschijnlijk ook niet heel goed zijn. Bij een website werkt het net zo. Ziet de site er onprofessioneel uit, dan kun je beter ergens anders motor theorie gaan leren. Het risico dat je de verkeerde of verouderde motor theorie leert en daardoor mogelijk zakt voor je CBR theorie examen motor is gewoon te groot.
 • Bepaalde websites vertonen maar een klein deel van de motor theorie. Ze laten je enkele hoofdstukken van de motor theorie leren, of alleen maar een bepaald deel van een hoofdstuk. Na betaling mag je dan de rest van de motor theorie voor het motorrijbewijs leren. Je kunt deze 'gedeeltelijke' hoofdstukken over motor theorie leren. Je zult er zeker iets van opsteken, maar er zit ook een risico in. Het risico is dat je maar een deel van de motor theorie voor het motorrijbewijs leert, waardoor je belangrijke onderdelen mist en daardoor zakt voor het CBR theorie examen motor en nog langer moet wachten op het motorrijbewijs.

 

Als je via Snelslagen.nl motor theorie voor het motorrijbewijs leert, dan loop je bovenstaande risico's niet. Je kunt bij Snelslagen.nl echt gratis motor theorie leren. Het theorieboek voor het motorrijbewijs is altijd compleet en wordt periodiek bijgewerkt. Hierdoor leer je de goede theorie voor het motor rijbewijs en wanneer je denkt genoeg geleerd te hebben, kun je zelfs een gratis motor theorie examen oefenen. Gratis motor theorie leren voor je CBR motor theorie examen doe je daarom net als miljoenen andere kandidaten bij Snelslagen.nl!

Motorrijbewijs (motorrijbewijs A1, A2, A)

Voorheen waren er 2 categorieen motorrijbijwijzen. Sinds 19 januari 2013 is dit veranderd. Vanaf dat moment zijn er 3 soorten motorrijbewijs: A1, A2 en A.

Drie categorieën motorrijbewijzen: A1, A2 en A

Welke categorie motorrijbewijs (A1, A2 of A) je nodig hebt, hangt af van het motorvermogen, leeftijd en ervaring. Hieronder zie staan de verschillende motorrijbewijzen uitgelegd:

 • Motorrijbewijs A1: voor motorfietsen tot 125cc en maximaal 11 kW; de minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 18 jaar;
 • Motorrijbewijs A2: voor motorfietsen met een vermogen van maximaal 35kW; de minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 20 jaar;
 • Motorrijbewijs A is voor motorfietsen met een onbeperkt vermogen; de minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 22 jaar. Je moet minimaal 2 jaar in het bezit zijn van motorrijbewijs A2. Vanaf de leeftijd van 24 jaar, kun je dit motorrijbewijs ook rechtstreeks (dus zonder motorrijbewijs A2) te halen.

Gemotoriseerde driewielers: motorrijbewijs A1 of A

Sinds 19 januari 2013 vallen alle gemotoriseerde driewielers (zoals een trike of driewielige motorscooter) onder motorrijbewijscategorie A1 of A. Vóór die datum vielen deze voertuigen soms onder categorie B (autorijbewijs).

Voor het besturen van een gemotoriseerde driewieler met een maximumvermogen van 15 kW moet je motorrijbewijs A1 halen. Voor het besturen van een gemotoriseerde driewieler met een vermogen van meer dan 15 kW, dien je motorrijbewijs A te halen.

Er zijn echter wel uitzonderingen op dit motorrijbewijs. Was je namelijk vóór 19 januari 2013 al in het bezit van een rijbewijs B? Dan kan je dus gewoon met een rijbewijs B blijven rijden op een gemotoriseerde driewieler.

 

Tips voor het leren van motor theorie voor het motorrijbewijs

Nog beter motor theorie leren

Net als iedereen, wil je natuurlijk in 1 keer slagen voor het theorie examen motor. Belangrijk is dat je voldoende tijd steekt in het leren van motor theorie. Hiermee vergroot je de kans om in 1 keer te slagen voor het theorie examen motor en dus ook sneller je motorrijbewijs haalt. Om je te helpen, geven we hieronder enkele tips voor het leren van motor theorie:

 • Begrijp wat je leert. Dit klinkt wellicht vreemd, maar bij het leren van motor theorie is het belangrijk dat je begrijpt wat er staat. Simpelweg de theorie uit je hoofd leren, is niet voldoende. Als je bijvoorbeeld motor theorie aan het leren bent over snelheid, is het belangrijk dat je begrijpt waarom je in bepaalde situatie een bepaalde snelheid moet aanhouden. Als je bij het CBR theorie examen motor vragen krijgt over snelheid is het namelijk ook belangrijk om naar de verkeerssituatie te kijken en niet alleen de maximumsnelheid die op dat moment geldt. Zorg dus dat je tijdens het leren van de motor theorie voor het motorrijbewijs, je begrijpt wat je leert. Hierdoor maak je meer kans om in 1 keer te slagen voor het CBR theorie examen motor.
 • Zorg voor een rustige omgeving waarin je niet afgeleid wordt. Op deze manier kun je namelijk beter concentreren tijdens het leren van de motor theorie. Wanneer je meer focus hebt tijdens het leren van motor theorie zal je waarschijnlijk betere resultaten halen. Zet dus de tv, radio of spelcomputer uit en vzorg dat je alleen bent wanneer je begint met het leren van motor theorie. Zo kun je in alle rust de motor theorie gaan leren, je zult zien dat het werkt!
 • Wissel het leren van motor theorie voor het motorrijbewijs af met het maken van oefenexamens motor. Wanneer je denkt klaar te zijn met het leren van motor theorie, dan kun je een motor theorie examen oefenen. Aan het einde van dit oefenexamen motor zie je per categorie welke fouten je hebt gemaakt. Zo kun je precies zien aan welke hoofdstukken van het theorieboek motor je meer aandacht moet geven. Zorg er dus voor dat je het leren van je motor theorie voor motorrijbewijs afwisselt met het maken van oefenexamens motor.

Snelslagen.nl helpt je bij het halen van het motorrijbewijs

Het leren van gratis motor theorie is een belangrijke stap naar het motorrijbewijs. Als je voor het theorie examen motor slaagt, dan hoef je voor het motorrijbewijs alleen nog de praktijkexamens af te leggen. Bij Snelslagen.nl kun je gratis motor theorie leren voor je motorrijbewijs en gratis CBR theorie examens motor oefenen. Daarnaast lees je waardevolle informatie over het leren van motor theorie en het behalen van een motorrijbewijs. Vele bezoekers haalden met behulp van onze gratis theorieboek motor het motorrijbewijs. We vinden het leuk dat we jou mogen verwelkomen om bij ons gratis motor theorie voor het motorrijbewijs te maken. Heel veel succes met leren van de motor theorie en hopelijk heb je snel het motorrijbewijs!

 

Gratis motor theorie leren voor het motorrijbewijs, help ons!

Vertel je vrienden over het gratis leren van motor theorie

Bij ons kun je gratis motor theorie leren voor het motorrijbewijs. Vertel je vrienden over de mogelijkheid om gratis motor theorie te leren en volg Snelslagen.nl via Instagram, Twitter of Facebook. Ben je blij dat je via Snelslagen.nl gratis motor theorie voor het motor rijbewijs kunt leren? Geef het door en word lid van de community!

 

Online theorie cursus

Via Snelslagen.nl koop je het complete online theoriepakket inclusief alle theorie examens al voor € 24,99