Zoek
Sluit dit zoekvak.

Deze vier achtergronden kunnen van pas komen voor je theorie examen

Een van de belangrijkste vereisten om auto te kunnen rijden, is het behalen van je auto theorie examen. Veel mensen vinden het namelijk erg lastig om voor dit examen te slagen, en verhalen waarbij men pas na 7 pogingen dit examen succesvol afronden komen vaak voor. Vanzelfsprekend wil je dit zoveel mogelijk vermijden. Er bestaan enkele achtergronden die je kan hebben die van pas komen wanneer je voor je auto theorie examen wil slagen. Ben je benieuwd welke dit zijn en waarom? In deze blog leer je meer hierover.

Coderen

De eerste achtergrond die behulpzaam kan zijn, is een achtergrond in coderen. Wanneer je goed bent in coderen, zul je namelijk bekwaam zijn in het oplossen van bepaalde problemen. Veel testen, zoals de python test, zullen ook nog eens een tijdsrestrictie hebben die vergelijkbaar is met de gemiddelde theorie examen. Er zijn dus meer dan genoeg mensen die door middel van bijvoorbeeld een codeer cursus bij Icttrainingen.nl hier baat bij hebben gehad. Hoewel dit zeker behulpzaam kan zijn, is een achtergrond in coderen dus lang geen vereiste.

Natuurkunde

Een andere achtergrond die van pas kan komen voor het behalen van je auto theorie examen, is een achtergrond in natuurkunde.Hoewel het geen vereiste is voor het auto theorie examen, kan kennis van natuurkunde nuttig zijn om bepaalde concepten te begrijpen, zoals de remweg en snelheid. Hierdoor zul je beter dit soort vragen kunnen beantwoorden tijdens het examen en je kunnen focussen op onderdelen die wat meer aandacht van je vragen.

Eerste hulp

Verder kan het hebben van kennis over eerste hulp nuttig zijn bij het beantwoorden van vragen over wat te doen in geval van een ongeval of noodsituatie tijdens het autorijden. Je zult immers een betere theoretische basis hebben doordat je via een cursus eerste hulp al redelijk vergelijkbare situaties hebt gesimuleerd. Daardoor is de kans dat je fouten op dit onderdeel maakt een stuk kleiner vergeleken met de gemiddelde persoon die het examen neemt.

Al je scooter rijbewijs

Tot slot komt het ook erg van pas wanneer je al je scooter rijbewijs hebt. Wanneer je al je rijbewijs hebt gehaald voor je scooter, ben je namelijk al wat meer bekend met het CBR. Daardoor weet je wat je ongeveer kunt verwachten voor je theorie examen, wat er weer voor zorgt dat je minder zenuwen zult hebben bij je examen en hierdoor de kans op slagen een stuk hoger maakt.

Al met al zijn er vele achtergronden die van pas kunnen komen voor het behalen van een auto their examen. Hoewel deze achtergronden geen vereiste zijn, kunnen ze je net de boost geven die je nodig hebt. Succes met je examen!

Picture of Jenny Willson

Jenny Willson

10+ Jaren ervaring als rijschool lerares. In totaal 100en studenten geholpen met het behalen van het theorie examen. Ik help je graag met het behalen van het theorie examen op de website van Snelslagen.nl.

Online theorie oefenen

Onze klanten zijn beter voorbereid op het CBR theorie examen!