Zoek
Sluit dit zoekvak.

Tips voor het halen van je eerste rijexamen

rijschool hoensbroek

Je bent al een tijdje bezig met rijles en je bent bijna door je lessen heen. Spannend, want dat wil zeggen dat je bijna op examen gaat. Je examen kan je ervaren als iets wat heel erg spannend is, vooral de aanloop ernaar toe. Je weet niet precies wat je kan verwachten en je wil dat het zo snel mogelijk voorbij is. Je bent natuurlijk aan het oefenen op rijles en dat is ook goed. Blijf lessen nemen totdat je op examen kan om te voorkomen dat je kennis weer wegzakt. Verder kun je je inlezen op het internet. Je zult zien dat je al snel gerust wordt gesteld, want de allerbelangrijkste tip die we je kunnen geven is: blijf rustig en denk rustig na in alle gevallen. Meer tips? Dan kun je het beste even verder lezen, want in dit blog geven we je tips voor het halen van je eerste rijexamen. Zo hoef je geen tweede keer meer op examen.

Voorbereiding

Als eerste tip: zorg voor een goede voorbereiding. Zorg ervoor dat je genoeg lessen hebt gehad en dat je zeker bent van je eigen kunnen. Je kan er ook voor kiezen om een tussentijdse toets te doen als dat je gerust stelt. Bij een tussentijdse toets ga je naar het CBR samen met je instructeur van de rijschool in Hoensbroek of ergens anders in Nederland. Je gaat hier een proefexamen afleggen wat dus de tussentijdse toets wordt genoemd. Na de toets krijg je tips van de examinator waar je nog aan kan werken om uiteindelijk te slagen voor je echte examen. Doe je de toets goed en laat je zien dat je de bijzondere verrichtingen goed beheerst? Dan ben je na de toets voor dit onderdeel al geslaagd en hoef je dit op je echte examen niet meer te laten zien.

Jezelf niet gek maken

Als je voor het eerst op examen gaat en kenbaar maakt dat je je er een beetje druk om maakt dan krijg je tips van anderen. Heel lief en goed bedoeld, maar je kan het er niet bij hebben. Vaak resulteert dit in jezelf nog zenuwachtiger voelen en dat is het laatste wat je wil. Het is dus ook een tip om jezelf niet gek te maken. Luister niet naar wat anderen allemaal zeggen en trek je eigen plan. Samen met je instructeur weet je precies wat je nog moet doen en hoe je ervoor staat. Vertrouw erop dat het goed komt, je instructeur laat je niet op examen gaan als hij of zij denkt dat je zou zakken.

Zelfverzekerd

Is de dag van examen dan eindelijk aangebroken? Zorg ervoor dat je in jezelf gelooft. Durf te rijden en sta achter je beslissingen. Als je gaat twijfelen tijdens het examen ga je vaak juist fouten maken en dat is het laatste wat je wil. Ben je op een weg waar jij voorrang hebt? Neem die voorrang en ga niet twijfelen. Twijfel je? Andere automobilisten merken dit aan je en zullen voorrang nemen. Toon dus zelf initiatief en laat de examinator zien dat jij goed kan rijden.

Picture of Jenny Willson

Jenny Willson

10+ Jaren ervaring als rijschool lerares. In totaal 100en studenten geholpen met het behalen van het theorie examen. Ik help je graag met het behalen van het theorie examen op de website van Snelslagen.nl.

Online theorie oefenen

Onze klanten zijn beter voorbereid op het CBR theorie examen!