Zoek
Sluit dit zoekvak.

Alles over de geldigheid van je auto examen

theorie leren

Voordat je je praktijk examen kunt aanvragen om je auto rijbewijs te kunnen behalen, zal je moeten slagen voor je theorie-examen. Nadat je geslaagd bent voor je theorie-examen heb, je nog de tijd om jezelf klaar te stomen voor je praktijk examen. Hoe lang is je theorie-examen geldig? En hoe zien het theorie-examen eruit? Daar gaan we het in deze blog over hebben, lees door tot het einde voor nog een paar handige tips!

Hoe lang is het theorie-examen geldig?

Na het behalen van je theorie-examen voor de auto heb je nog één jaar en zes maanden de tijd om voor je praktijk examen te slagen. Heb je je rijbewijs binnen deze tijd nog niet behaald? Dan moet je opnieuw op voor het theorie-examen. Dit komt omdat de verkeersregels elk jaar wijzigen. Dat betekent ook dat het theorie-examen elk jaar wordt aangepast.

Hoe ziet het theorie-examen eruit?

Het theorie-examen voor de auto bestaat uit 3 onderdelen:

Kennis

Hierbij heb je 8 minuten de tijd om 12 vragen te beantwoorden, hiervan moeten er minstens 10 goed beantwoord worden

Inzicht

Hierbij heb je 16 minuten de tijd om 28 vragen te beantwoorden, hiervan moeten er minstens 25 goed beantwoord worden.

Gevaarherkenning

Dit onderdeel bestaat uit 28 vragen, je krijgt per vraag 8 seconden de tijd om te reageren. Van deze 28 vragen moet je er minimaal 25 goed beantwoorden.

autotheorie

Tips voor het slagen van het theorie-examen

Nu je weet wat je te wachten staat, geven je nog een paar tips om je examen succesvol te kunnen afleggen.

Onderschat het examen niet

Het theorie-examen is niet gemakkelijk. Je kunt dit alleen behalen als je voldoende kennis hebt van de verkeersregels. Het is daarom belangrijk om goed te leren.  Dit kun je doen met behulp van boeken, lessen of apps.

Maak veel theorie oefenexamens

Een theorie oefenexamen is een belangrijk hulpmiddel wat je kunt gebruiken om je eigen kennis te testen en van je fouten te leren. Door theorie oefenexamens te doen, kom je er namelijk achter met welke onderdelen jij moeite hebt en nog wat extra aandacht aan kunt besteden. Herhaal de oefenexamens tot je er zeker van bent dat je zal slagen voor je echte examen.

Oefen je verkeerskennis onderweg

De beste manier om te leren is door te doen. Let dus goed op elk bord, de strepen op de weg en de situaties wanneer je rijles hebt. Bespreek dit met de mensen in je omgeving en test jouw kennis, maar ook die van anderen.

Jenny Willson

Jenny Willson

10+ Jaren ervaring als rijschool lerares. In totaal 100en studenten geholpen met het behalen van het theorie examen. Ik help je graag met het behalen van het theorie examen op de website van Snelslagen.nl.

Online theorie oefenen

Onze klanten zijn beter voorbereid op het CBR theorie examen!