Zoek
Sluit dit zoekvak.

Waarom een elektrische auto kiezen bij private lease?

Wil je een nieuwe auto aanschaffen? Dan kan je kiezen voor een private lease elektrische auto. De elektrische voertuigen zijn steeds populairder geworden en meer mensen kiezen voor het leasen vanwege de voordelen die je ermee kan krijgen. En zeg nou zelf: je wilt toch ook een auto hebben die bij jouw situatie past? Het voertuig kan je zo groot maken als je zelf wilt en ook in ieder model verkrijgen. Maar waarom kies je nou echt voor een private lease in plaats van een auto direct aanschaffen? Onderstaande informatie zet alles voor jou op een rij.

Een bijdrage aan duurzaamheid

Een elektrische auto als private lease aanschaffen laat jou een goede daad doen voor het milieu. Ze stoten geen schadelijke uitlaatgassen uit, verminderen de CO2-uitstoot en dragen bij aan schone lucht en een beter milieu voor toekomstige generaties. Als je een elektrische auto least, draag je actief bij aan een duurzamere toekomst. Je hoeft de kosten niet eens in zijn totaliteit te dragen. Maandelijks betaal je namelijk een vast bedrag, totdat je de volledige auto hebt afbetaald. Terwijl je toch een goed gevoel hebt over jouw bijdrage aan het milieu.

Lagere kosten voor het rijden

Bij elektrisch rijden heb je ook te maken met lagere brandstofkosten. Benzine en diesel zijn immers duurder dan de prijs voor elektriciteit, waardoor je veel geld bespaart tijdens het rijden. Bovendien zijn er vaak gunstige laadtarieven beschikbaar voor elektrische auto’s, waardoor je nog meer kunt besparen. Daarnaast zijn de operationele kosten lager. Er zitten minder bewegende onderdelen op, dus er is ook minder onderhoud nodig om de auto in goede conditie te houden. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je voor veel hoge kosten staat. Jouw portemonnee zal jou dankbaar zijn voor de keuze die je hebt gemaakt.

Meer flexibiliteit dankzij elektrisch

Private lease van een elektrische auto biedt je ultieme flexibiliteit. Je kunt kiezen uit verschillende modellen en merken, en je hebt niet te maken met de afschrijving van de auto, omdat je hem na de leaseperiode gewoon weer kunt inleveren. Geen gedoe met doorverkopen of inruilen. Bovendien zijn veel private leasecontracten inclusief onderhoud, verzekering en pechhulp, waardoor je je nergens zorgen over hoeft te maken behalve het genieten van je rit. Doordat je niet voor deze verrassingen staat, kan je nog meer genieten van het rijden.

Genieten van belastingvoordelen en subsidies

Een laatste voordeel bij private lease met elektrisch rijden is dat je niet alleen te maken hebt met lage maandelijkse lasten, maar ook kan genieten van belastingvoordelen en in het geval van een volledige aankoop zelfs overheidssubsidies. Deze voordelen kunnen variëren van financiële stimulansen bij aankoop tot lagere wegenbelasting en lagere kosten voor het opladen van je elektrische voertuig. Door een elektrische auto te leasen, kun je profiteren van deze regelingen zonder je zorgen te maken over de administratieve rompslomp die bij het eigendom van een auto komt kijken. Jij hoeft alleen nog maar te genieten van het rijden in jouw favoriete auto.

Picture of Jenny Willson

Jenny Willson

10+ Jaren ervaring als rijschool lerares. In totaal 100en studenten geholpen met het behalen van het theorie examen. Ik help je graag met het behalen van het theorie examen op de website van Snelslagen.nl.

Online theorie oefenen

Onze klanten zijn beter voorbereid op het CBR theorie examen!