Zoek
Sluit dit zoekvak.

Verkeersregelaar

Je bent vast wel eens in het verkeer een verkeersregelaar tegen gekomen. Het lijkt misschien simpel maar een verkeersregelaar wordt je niet zomaar. Er rust namelijk een zware verantwoordelijkheid op een verkeersregelaar. Deze moet namelijk de veiligheid van het verkeer waarborgen.

Er wordt vaak een beroep gedaan op verkeersregelaars. Denk maar aan grote bedrijven die uitvoerend werk doen, of beveiligers die moeten toezien op de veiligheid ten tijde van bijvoorbeeld een evenement. Het werk van een verkeersregelaar kan jou op veel verschillende plekken brengen, en geen dag is hetzelfde. Denk jij erover om een opleiding verkeersregelaar te volgen?

Opleiding verkeersregelaar

Er zijn verschillende opleidingen beschikbaar voor verkeersregelaars in spe. Je kunt starten met een basis opleiding verkeersregelaar, en hierna een opleiding verkeersregelaar pro afmaken. De basisopleiding verkeersregelaar bestaat uit 2 dagen en kost rond de 450 euro. 

Een opleiding verkeersregelaar pro kan je via de gemeente of een erkende opleidingscentra voor verkeersregelaars aanvragen en deze wordt op hand gemaakt. Er zijn namelijk diverse opleidingen verkeersregelaar voor hoveniers, wegenbouw bedrijven, evenementbedrijven, BOA’s en wegbeheerders. Bedrijven die werken in de grond- weg- en waterbouw (GWW) maken ook gebruik van verkeersregelaars. 

Er zijn ook bedrijven die verkeersregelaars aannemen zonder werkervaring en deze intern opleiden. Het salaris zal lager zijn, omdat je de cursus niet hoeft te betalen. 

Je hebt genoeg keuze bij het starten.

Verkeersregelaar salaris

Het verkeersregelaar salaris varieert een beetje en hangt af van de locatie waar je te werk gaat. Zo is het salaris van een verkeersregelaar hoger in Utrecht dan in Friesland. Gemiddeld verdiend een verkeersregelaar anno 2022 rond de 2315 euro bruto per maand.

Zorg dat je je theorie kent

Een verkeersregelaar worden is na het behalen van een rijbewijs makkelijker. Je hebt dan tenslotte alle theorie kennis geleerd met betrekking tot de verkeerswetgeving en bebording (verkeersborden)

Bij Snelslagen.nl kun je dit goed beoefenen, en zorgen dat je hierdoor goed bent voorbereid op het verkeersregelaarsexamen.  

Ook al heb je het rijbewijs in zak, het is goed om een opfriscursus theorie-examen te doen. Bij Snelslagen kan je alle categorieën doorlopen om zeker te weten dat je jezelf volledig kunt storten op de opleiding verkeersregelaar.

Verkeersregelaar tekens die je moet kennen

Wat erbij komt, is de verschillende verkeersregelaar verkeerstekens en handelingen, maar ook de verschillende regels, richtlijnen, een wettelijke kaders komen aan bod. Je zult namelijk ook de verschillende verkeersregelaar verkeerstekens m.b.t. tot fietsers, lijndienst bus, tram, bijzonder vervoer en voetgangers moeten kunnen toepassen.

Een ding is zeker, het werk van een verkeersregelaar is afwisselend en kan jou op veel verschillende plekken brengen. Vooral als je ervan houd om buiten te zijn, kan dit een geweldige carrière keus zijn, en, eentje die bijdraagt aan de veiligheid van anderen.

Jenny
Jenny

Mijn naam is Jenny en ik schrijf met veel plezier voor Snelslagen.nl! Ik heb jarenlang als rijinstructrice gewerkt en ben nu vooral bezig mensen te helpen hun theorie examens te halen. Hulp nodig? Neem contact op of bekijk één van onze cursussen!

Online theorie oefenen

Onze klanten zijn beter voorbereid op het CBR theorie examen!