Scooter theorie examen

Het blijkt dat bijna de helft van mensen zakt voor zijn scooter theorie-examen, wat veel hoger ligt dat bij het autotheorie-examen. Dit laat zien dat het super belangrijk is om je goed voor te bereiden voordat je start aan het scooter theorie-examen. Bij Snelslagen kun je jezelf goed voorbereiden om het scooter theorie-examen met succes te behalen.

Soms hebben mensen het over het bromfiets theorie-examen, dit is hetzelfde als het scooter examen. Beide geven je het AM op het rijbewijs B, en worden door de overheid het bromfietsrijbewijs genoemd. Dit is niet hetzelfde als het brommer rijbewijs, theorie brommer heeft meer vragen, en meer stof wat moet worden geleerd.

Theorie-examen doen voor het bromfietsrijbewijs vanaf 15,5 jaar. Rijlessen volgen en praktijkexamen doen kan vanaf 16 jaar. Het scooter theorie-examen kan worden aangevraagd via mijnCBR.nl

Scooter theorie-examen

Bij het scooter theorie-examen krijg je 50 vragen. Deze zijn verdeeld over verschillende categorieën van de theorie scooter zoals verkeersregels (kennis) en verkeersinzicht (kennis+). In totaal heb je 30 minuten voor het gehele examen. Het bromfiets theorie-examen bestaat uit 50 vragen, hiervan moet je 44 of meer vragen correct beantwoorden. Zoals je ziet, is scooter theorie halen niet makkelijk, oefen daarom voldoende en ruim op tijd≥

Scooter theorie oefenen

Het is natuurlijk belangrijk dat je goed voorbereid naar het scooter theorie-examen gaat. Op het platform bij Snelslagen.nl kun meer dan genoeg oefenen voor het CBR scooter theorie-examen. Omdat wij een theorie-platform zijn voor alle voertuigen, bieden wij voor elk examen meer dan 1000 vragen aan waarmee je kunt oefenen.

Dit kan helpen te zorgen dat jij bij de 50 % hoort die wel in een keer slaagt voor het scooter theorie-examen! Je wilt toch direct door naar het praktijkexamen?

CBR scooter theorie-examen aanvragen

Je moet via mijn CBR online het CBR scooter theorie-examen aanvragen met jouw eigen DigiD. Zo kun je in een paar minuten je scooter/ brommer theorie-examen aanvragen:

  • Bezoek Mijn CBR, log in door middel van de DigiD inloggegevens.
  • Kies “Examen reserveren” en klik vervolgens op de knop “Theorie-examen bromfiets”.
  • Volg de instructies op het scherm.
  • Maak een keuze voor welk voortuig je een examen wilt aanvragen, waar en wanneer en in welke taal.
  • Hierna betaal je voor het scooter theorie-examen direct via iDEAL. 
  • Via de e-mail ontvang je hier een bevestiging van.
  • Noteer de datum van het aangewezen scooter theorie-examen! Maar wees gerust, je kunt altijd op mijn CBR terug zien welke reservering gepand staat.

Wil je de weg op met jou scooter? Zorg dat je eerst voldoende oefent op platformen zoals Snelslagen totdat je het theorie scooter begrijpt en kunt toepassen. Zo weet je namelijk zeker dat je in een keer zult slagen, en snel de weg op kunt.

Jenny
Jenny

Mijn naam is Jenny en ik schrijf met veel plezier voor Snelslagen.nl! Ik heb jarenlang als rijinstructrice gewerkt en ben nu vooral bezig mensen te helpen hun theorie examens te halen. Hulp nodig? Neem contact op of bekijk één van onze cursussen!

Online theorie oefenen

Onze klanten zijn beter voorbereid op het CBR theorie examen!