Gratis theorie examen oefenen? Klik dan hierboven of log snel in met je Facebook account

Inloggen met Facebook

Alles over het oefenen voor je CBR theorie examen

Gratis theorie examens oefenen

Als je het rijbewijs wilt halen moet je eerst slagen voor je theorie examen en dan pas mag je het praktijexamen afleggen. Er zijn verschillende manieren om te oefenen voor het CBR theorie examen. Je kunt een theorieboek kopen, theorielessen nemen of een digitale leeromgeving gebruiken zoals via Snelslagen.nl. De ene methode is niet beter dan de andere, belangrijk is dat je de leermethode kiest die het beste bij je past.

Via Snelslagen.nl kun je online gratis auto theorie, motor theorie en bromfiets theorie leren en een theorie examen oefenen. Als je meer oefenexamens wilt maken en je dus beter wilt voorbereiden, kan je die per stuk aanschaffen, of in grotere pakketten tegen een relatief lagere prijs. Met de volledige online theoriecursus bereid jij je zo goed mogelijk voor op het CBR theorie examen!

Oefenen voor het CBR auto theorie examen, bromfiets en motor theorie examen: zo werkt het!

Gratis theorie examens oefenen werkt zo

Op Snelslagen.nl kun je gratis een theorie examen oefenen. Je kunt zelf kiezen voor welke categorie (auto, motor of bromfiets) je wilt oefenen. Nadat je de gewenste categorie hebt gekozen, staat er een korte uitleg en kan je op de button klikken om naar snelslagen.nl/app, waar je de auto-, motor- en bromfietstheorie en het theorie examen kan oefenen. Je kan bovendien makkelijk inloggen via Facebook. Je ziet een Facebook-button en als je daarop klikt wordt je doorverwezen naar jouw account in de digitale leeromgeving. Hier kun je gratis auto theorie oefenen, motor theorie oefenen en bromfiets theorie oefenen en een gratis theorie examen maken. Bovendien kan je de volledige online theoriecursuskopen.

Het enige dat je bij Snelslagen.nl nodig hebt is een computer of smartphone, je kunt bij ons 24 uur per dag terecht. Zo gemakkelijk is het om voor je theorie examen te oefenen!

Oefenen voor het auto theorie examen: welke mogelijkheden zijn er?

Om voor het auto theorie examen te leren, heb je twee verschillende mogelijkheden:

  • Theorieboek: Sommige kandidaten vinden het fijner om vanuit een boek de auto theorie te leren. Als dat ook voor jou geldt, koop dan het auto theorie boek van Snelslagen.nl.
  • Online theoriecursus: dit is de meest gebruikte manier om voor een theorie examen te oefenen, omdat je hier ook theorie examens kan oefenen. Net als bij een echt CBR auto theorie examen bestaan er reactievragen, kennisvragen en inzichtvragen en is er een tijdslimiet. Als je online gratis theorie examens wilt oefenen, let dan wel op de kwaliteit en of ze actueel zijn. Via Snelslagen.nl heb je altijd de nieuwste theorie verwerkt in de oefen examens.

Welke leermethode je kiest, hangt uiteraard af van wat je zelf het prettigst vindt leren. Het kan ook een combinatie zijn van het auto theorie boek en online auto theorie examens oefenen. Het CBR verandert soms de theorie examens. Het is daarom belangrijk bij het oefenen van theorie examens, dat je oplet dat de examens actueel zijn. Bij Snelslagen.nl is dat wel het geval. Zo weet je zeker dat je altijd de meest recente auto theorie leert en geen onnodige fouten maakt op het CBR theorie examen zelf.

CBR theorie examen aanvragen

Wanneer je denkt dat je er klaar voor bent, kun je een CBR theorie examen aanvragen. Dit kun je doen via jouw rijschool. Jouw rijinstructeur maakt dan een afspraak bij het CBR. Je kunt ook zelf een afspraak maken voor het CBR theorie examen. Je gaat dan naar de website van het CBR: cbr.nl. Je kunt dan met je DigiD code inloggen en zelf een CBR theorie examen reserveren. Je kunt later met je DigiD ook zelf je reservering inzien of wijzigen. Het reserveren van een CBR herexamen kan pas een dag nadat je bent gezakt. Sommige rijscholen vragen administratiekosten voor het reserveren van een CBR theorie examen. Als je rijschool aanbiedt om het voor je te reserveren, vraag dan altijd of daar extra kosten aan verbonden zijn. Het reserveren van het CBR praktijkexamen, kan je niet zelf reserveren. Dit kan namelijk alleen gedaan worden door de rijschool waar je lest.

Tips voor het oefenen van je theorie examen

Natuurlijk wil je in 1 keer slagen voor het CBR theorie examen. Helaas slaagt ongeveer maar de helft van alle leerlingen in 1 keer. Onderschat het daarom niet en zorg ervoor dat je goed voorbereid naar het CBR gaat. Hieronder een drietal tips voor het oefenen van je theorie examen:

  • Zorg ervoor dat je de theorie begrijpt. Belangrijk is dat je eerst de theorie en verkeersregels goed begrijpt en leert, voordat je theorie examens gaat oefenen. Het uit je hoofd leren van theorie examens werkt niet, omdat je bij het echte CBR theorie examen altijd een andere versie krijgt en er heel veel verschillende vragen zijn.
  • Zorg voor een rustige omgeving waarin je niet wordt afgeleid. Als je een theorie examen oefent, moet je je goed kunnen concentreren. Het is dan ook belangrijk dat je niet wordt afgeleid door je omgeving. Zet daarom je muziek en tv uit en vraag luidruchtige broertjes, zusjes of ouders om je niet te storen. Zo kan je jezelf beter concentreren op het oefenen voor je theorie examen.
  • Kijk goed welke fouten je hebt gemaakt bij het oefenen van het theorie examen. Aan het einde van een een digitaal oefenexamen zie welke fouten je hebt gemaakt. Lees deze fouten goed na. Maak je bijvoorbeeld veel fouten in dezelfde categorie, dan weet je precies welke hoofdstukken je nog goed moet leren. Via Snelslagen.nl krijg je na het maken van een oefenexamen direct te zien welke hoofdstukken jij nog beter kan leren.

Snelslagen.nl helpt je bij het halen van je rijbewijs

Theorie leren en theorie examens oefenen is een belangrijke stap naar je rijbewijs. Dit doe je niet alleen, want Snelslagen.nl helpt je hierbij! Zo kan je gratis online theorieboeken leren en een CBR theorie examen oefenen. Ook geven we veel informatie over wat er nodig is voor het halen van een rijbewijs. Of je nu wilt leren voor het auto theorie examen, motor theorie examen of bromfiets theorie examen, Snelslagen.nl biedt het allemaal. Miljoenen bezoekers maakten de afgelopen jaren gebruik van deze diensten. We zijn blij dat we jou nu ook kunnen helpen bij het voorbereiden op je CBR theorie examen. Wij wensen je veel succes!

Wat staat je te wachten bij het CBR theorie examen?

Hoe is het theorie examen opgebouwd?

Als je het theorie examen wilt gaan oefenen, is het belangrijk om te weten hoe het theorie examen is opgebouwd. Er worden verschillende soorten vragen gesteld. Het theorie examen bestaat uit drie delen: vragen over gevaarherkenning, vragen over verkeersregels en tenslotte vragen over verkeersinzicht. Je bent geslaagd voor een theorie examen, als je tenminste 13 van de 25 vragen goed hebt van het onderdeel gevaarherkenning en tenminste 35 van de 40 vragen goed hebt van de onderdelen verkeersregels en verkeersinzicht.

Waaruit bestaat het auto theorie examen?

Het CBR auto theorie examen duurt ongeveer drie kwartier, inclusief de toelichting. Het auto theorie examen bij het CBR bestaat uit drie onderdelen:

  • 25 Gevaarherkenningsvragen (minimaal 13 goed).
  • 12 Kennisvragen (minimaal 10 goed).
  • 28 Verkeersinzichtvragen (minimaal 25 goed).

Gevaarherkenning

De eerste 25 vragen van het CBR auto theorie examen gaan over gevaarherkenning. Bij deze vragen gaat het erom dat je situaties herkent en daar tijdig op reageert. Tijdens het officiele CBR theorie examen krijg je drie mogelijke antwoorden: remmen, gas loslaten of niks doen. Op het CBR theorie examen krijg je 8 seconden om een keuze te maken.

Ga je remmen, gas loslaten of niks doen?

Je moet tijdens het CBR theorie examen snel reageren, net als in een echte verkeerssituatie. Let bij de vragen over gevaarherkenning dan ook goed op de verkeerstekens, verkeersregels, veiligheid, markeringen, weersomstandigheden en de condities van de weg.

Is er niks aan de hand, dan kies je voor niks doen, maar moet je flink snelheid verminderen of stoppen, dan kies je voor remmen. Is er een mogelijk gevaar, dan kies je voor gas loslaten. Via snelslagen.nl/app wordt bij het starten van een oefenexamen exact uitgelegd in welke situatie je welke keuze moet maken bij de reactievragen

Kennis- en verkeersinzichtvragen

Het tweede deel van het CBR theorie examen bestaat uit 12 kennisvragen over verkeersregels en 28 vragen over verkeersinzicht. Bij dit deel van het theorie examen krijg je ja/nee vragen, meerkeuzevragen, (single-)sleepvragen, hotspotvragen en vragen waar je zelf een getal moet invullen. Bij deze vragen is geen tijdslimiet: de limiet hier geldt voor het totale examen (maximaal 30 minuten inclusief reactievragen). Belangrijk is dat je goed naar de plaatjes kijkt voordat je een keuze maakt.

Auto- motor- en bromfiets-theorie cursus

Online theorie cursus

Via Snelslagen.nl koop je het complete
online theoriepakket inclusief alle theorie examens al voor € 24,99

Ontdek meer >