6726 rijscholen & 39.292 reviews

Het auto theorie examen halen, wat kost dat?

Het hebben van een B rijbewijs geeft enorme vrijheid en is veel gewild. Om een rijbewijs te behalen zul je eerst de nodige kennis moeten vergaren en dit kunnen demonstreren in een praktijk examen. De nodige kennis wordt de auto theorie genoemd en dit is waar je start op weg naar een B rijbewijs. 

Het behalen van een B rijbewijs komt uiteraard met een prijskaartje, en hoe langer je erover doet, hoe meer kosten je zult maken. Dit kun je voorkomen door jezelf goed voor te bereiden en de auto theorie goed te bestuderen. In de auto theorie leer je de diverse verkeersborden te lezen, maar ook de verschillende voorrangsregels te snappen. Dit zal een hoop tijd schelen wanneer je de weg op gaat om te lessen. De kosten theorie examen auto zijn gelukkig het laagste onderdeel van het hele B rijbewijs examen.

Auto theorie examen kosten

Het oefenen voor het auto theorie kost gelukkig niet zo veel. Je kunt hier bij autotheorie.nl bijvoorbeeld een pakket kiezen wat bij jou niveau past. Heb je al een degelijk verstand van de auto theorie, dan kun je kiezen voor een opfrisser. Ben je helemaal nieuw in de wereld van auto theorie, kun je kiezen voor een paar weken 

De hoogste kosten zijn dan ook voor de praktijk lessen, wanneer je de auto theorie goed bestudeerd en beoefend wanneer je bij iemand in de auto zit, kun je jezelf grondig voorbereiden. En zo onnodige kosten besparen.

Kosten theorie examen auto CBR

De theorie examen auto kosten zijn in 2021 37 euro, dit is een door het CBR vastgestelde prijs. Dit is de prijs wanneer je het examen zelf aanvraagt bij het CBR. Wanneer je een rijschool dit laat doen zijn de CBR theorie examen kosten iets hoger. 

De totale kosten voor een B rijbewijs liggen ongeveer rond de 2000 euro in 2021. Dit is een hoop geld, en hoe sneller je klaar bent voor het praktijk examen, hoe goedkoper dit natuurlijk wordt. De hoogste kosten zijn dan ook voor de praktijk rijlessen. In 2021 ligt een uur les in de auto tussen de 30 en 50 euro. Een gemiddelde leerling heeft tussen de 24 en 40 uren les nodig wat een behoorlijke kost oplevert. Er zijn ook goedkopere alternatieven waar je in een week of 20 uur je rijbewijs examen kunt aanvragen, maar dit heeft natuurlijk geen enkele nut zonder het behalen van een theorie examen. Sterker nog, zonder het behalen van de auto theorie examen, mag je niet het praktijk examen aanvragen.

Conclusie

Hoe meer je oefent online (bijvoorbeeld hier) hoe beter je jezelf kunt voorbereiden en minder praktijk lessen hoeft te nemen. Onze grootste tip is dan ook het tijdig beginnen met online oefenen tot je 95 % van de vragen goed kunt beantwoorden. Je mag namelijk anderhalf jaar wachten met het praktijk examen na het behalen van het theorie examen. Dit geeft je voldoende tijd om als bijrijder te oefenen, en zo min mogelijk lessen nodig te hebben. Zo kun je namelijk de totale kosten minimaliseren, de theorie examen auto kosten zullen altijd de minste kosten zijn maar het meest bijdragen aan een succesvol slagen voor het B rijbewijs.