Kosten theorie examen auto

Een rijbewijs hebben betekent dat je de vrijheid hebt om te kunnen gaan en staan waar je wilt. Je hoeft alleen maar in de auto te stappen en weg te rijden. Voordat het zover is moet je wel je rijbewijs halen. En daar zit een prijskaartje aan vast. Voordat je in een auto mag rijden moet je eerst bewijzen dat je de theorie kent. Wat zijn de theorie-examen auto kosten?

CBR theorie examen kosten

Zoals gezegd zul je eerst de auto theorie goed moeten kennen. Dit is belangrijk om te zorgen dat je veilig kunt bijdragen in het verkeer. Denk bijvoorbeeld aan alle verkeersborden die je moet kennen, en het inzicht in gevaarlijke situaties. Dit klinkt misschien als een hele hoop, maar door je goed voor te bereiden kun je in een keer slagen voor het theorie-examen. Hierbij Snelslagen kun je voldoende oefenen en bespaar je zo een hoop geld wanneer je in een keer slaagt.

Om te zorgen dat de auto theorie-examen kosten laag blijven raden wij ook aan dat je zo veel mogelijk oefent voordat je het examen aanvraagt. Maak gebruik van het platform van Snelslagen, met meer dan 1000 vragen weet je zeker dat je alle onderwerpen onder de knie krijgt! Zo zorg je ervoor dat je maar een keer de CBR theorie examen kosten hoeft te betalen.

Auto theorie-examen kosten

De kosten voor het theorie-examen auto CBR bedragen 37 euro in 2022. Dat valt dus gelukkig mee! Dit is overigens als je het auto theorie-examen zelf bij het CBR aanvraagt. Je kunt namelijk ook een rijschool het examen aan laten vragen, hier komt vaak een kost bij kijken. 

Misschien klinkt het niet zo veel, maar elke keer wanneer je opnieuw het theorie-examen moet aanvragen betaal je hetzelfde bedrag. En zo kunnen de kosten theorie-examen auto gauw oplopen. Ook komt er dan een vertraging voor de rest van het traject. Je mag namelijk pas beginnen met rijlessen wanneer jij het theorie-examen hebt behaald. 

Tot slot – Hoe bespaar je geld op de kosten van je auto theorie?

Hoe meer je online oefent, hoe beter je jezelf kunt voorbereiden en minder praktijk lessen hoeft te nemen. Onze grootste tip is dan ook het tijdig beginnen met online oefenen tot je 95 % van de vragen goed kunt beantwoorden. Je mag namelijk anderhalf jaar wachten met het praktijkexamen na het behalen van het theorie examen. Schaf hiernaast ook op tijd een theorieboek aan om goed te oefenen.

Dit geeft je voldoende tijd om als bijrijder te oefenen, en zo min mogelijk lessen nodig te hebben. Zo kun je namelijk de totale kosten minimaliseren, de theorie examen auto kosten zullen altijd de minste kosten zijn, maar het meest bijdragen aan een succesvol slagen voor het B rijbewijs.

Jenny
Jenny

Mijn naam is Jenny en ik schrijf met veel plezier voor Snelslagen.nl! Ik heb jarenlang als rijinstructrice gewerkt en ben nu vooral bezig mensen te helpen hun theorie examens te halen. Hulp nodig? Neem contact op of bekijk één van onze cursussen!

Online theorie oefenen

Onze klanten zijn beter voorbereid op het CBR theorie examen!