Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hier zijn 10 goede redenen waarom u uw rijbewijs kunt verliezen

U kunt uw rijbewijs om vele redenen verliezen, waarvan sommige niets met autorijden te maken hebben. Afhankelijk van waar u vandaan komt, kan uw rijbewijs worden geschorst of ingetrokken als u bepaalde wetten overtreedt of niet aan bepaalde eisen voldoet.

Als u de basisbeginselen kent, kunt u veilig en vrij rondreizen. Het kan frustrerend zijn om de mogelijkheid te verliezen om zich gemakkelijk te verplaatsen of te werken – dat is als uw bedrijf afhankelijk is van levering of als u chauffeur bent.

Hieronder volgen tien redenen waarom u uw rijbewijs kunt verliezen.

Rijden onder invloed

Rijden met je voertuig terwijl je bedwelmd bent door drugs en alcohol is verboden, en een direct ticket naar het verliezen van je rijbewijs. Je krijgt een onmiddellijke ban van 12 maanden, en de overtreding blijft op uw record voor 11 jaar. Dat kan invloed hebben op uw verzekering in een belangrijke manier. Naast het verliezen van uw licentie, riskeert u gevangenisstraf en zware boetes.

Te hard rijden

Mensen snelheid op een bepaald punt. Bij de eerste stop krijg je een bekeuring als waarschuwing. Maar te veel snelheidsovertredingen brengen u in de problemen. De kans bestaat dat u uw rijbewijs kwijtraakt.

Rijden met een onverzekerd voertuig

U moet uw auto registreren en verzekeren om uw rijbewijs te behouden. U kunt uw rijbewijs verliezen als u aan de kant wordt gezet en niet kunt bewijzen dat uw auto verzekerd is. Uw auto kan ook worden ingenomen, wat veel kan kosten om terug te krijgen. In het ergste geval kunnen ze hem zelfs verpletteren. Daarom, als je geld opzij zet om te spelen bij een online casino belgie, zorg ervoor dat je ook budget hebt voor verzekering en registratie. Het zal ervoor zorgen dat u aan de veilige kant staat.

Uw voertuig achterlaten

U wordt niet geacht uw voertuig langs de kant van de weg achter te laten als het kapot is. Als u het in een gevaarlijke positie achterlaat, kan het worden weggesleept en een boete krijgen voor het ongemak dat u hebt veroorzaakt.

Sms’en tijdens het rijden

Sms’en achter het stuur is wereldwijd een groot probleem. Volgens studies gebeuren veel verkeersongevallen door afgeleid rijden, meestal sms’en tijdens het rijden. Veel landen hebben hands-free wetten ingevoerd die het gebruik van telefoons tijdens het rijden verbieden.

Iemand raken en wegvluchten

Als u iemand of een ander voertuig aanrijdt, moet u ter plaatse blijven tot de autoriteiten arriveren. Als u probeert te vluchten, is de kans groot dat u uw rijbewijs kwijtraakt als de andere bestuurder of getuigen uw voertuig herkennen. In sommige landen kunt u een bekeuring krijgen als u geen noodoproep doet wanneer u een dier aanrijdt.

Dragracen

Dragracen betekent racen van het ene stoplicht naar het andere. Het is gevaarlijk en kost je je rijbewijs of gevangenisstraf.

Rijden met een geschorst rijbewijs

Het is niet ongewoon dat uw rijbewijs wordt geschorst. Helaas blijven velen toch rijden. Deze mensen lopen het risico hun rijbewijs kwijt te raken.

Door rood licht rijden

U moet stoppen voor een rood licht, of er nu andere voertuigen zijn of niet. Als u eenmaal door rood licht rijdt, is er geen ontkomen meer aan. Je krijgt een boete en je verliest je rijbewijs als het te vaak voorkomt.

Onvoorzichtig rijden

Rijd onzorgvuldig, en verwacht niet vrijuit te gaan. Je brengt jezelf en andere weggebruikers in gevaar. Wees daarom klaar voor fikse boetes. Vergeet niet dat zelfs kleine overtredingen zoals verkeerd inhalen uw rijbewijs kunnen kosten.

Conclusie

Dit zijn tien redenen waarom uw rijbewijs kan worden ingenomen. Vergeet niet dat het besturen van een voertuig geen recht is, maar een voorrecht. Rij dus voorzichtig en volg alle regels om je rijbewijs te behouden en een slechte staat van dienst te voorkomen.

Picture of Jenny Willson

Jenny Willson

10+ Jaren ervaring als rijschool lerares. In totaal 100en studenten geholpen met het behalen van het theorie examen. Ik help je graag met het behalen van het theorie examen op de website van Snelslagen.nl.

Online theorie oefenen

Onze klanten zijn beter voorbereid op het CBR theorie examen!