Search
Close this search box.

Elektrische auto leasen? De belangrijkste aandachtspunten op een rijtje

Ondanks dat we meer en meer gestimuleerd worden om elektrisch te rijden, is lang niet iedereen financieel bij machte om een elektrische auto te kopen. Geldt dit ook voor jou? Dan betekent dit gelukkig niet dat je elektrisch rijden voor je uit moet schuiven. In plaats van kopen kun je namelijk ook leasen. Voordat je een leasecontract afsluit, is het belangrijk om op een aantal zaken te letten. In deze tekst hebben wij de belangrijkste aandachtspunten voor je op een rijtje gezet.

Actieradius

Als je dagelijks veel tijd op de weg doorbrengt, is het geen pretje als je de accu van je elektrische auto om de haverklap moet opladen. Kijk daarom altijd naar de actieradius voordat je een leasecontract afsluit. Hoe hoger de actieradius, des te groter de afstand die je kunt rijden met een private lease elektrische auto. Kies in ieder geval altijd voor een auto met een actieradius die aansluit op je dagelijkse behoeften. Zo voorkom je dat je vaker dan je lief is moet stoppen om bij te laden.

Heb je een auto gevonden met een actieradius van 500 kilometer? Dan denk je waarschijnlijk dat je deze afstand er ook mee af kunt leggen. Toch is dit niet altijd het geval. Er zijn namelijk factoren die de actieradius beïnvloeden. Staat de airco op een warme zomerdag constant aan of heb je veel tegenwind? Dan is het aannemelijk dat je minder dan 500 kilometer kunt rijden met je elektrische auto.

Laadsnelheid en -mogelijkheden

Sommige mensen staren zich blind op de actieradius van elektrische auto’s, maar dat is niet verstandig. Wij raden je namelijk aan om ook naar de laadsnelheid te kijken. Het is namelijk geen pretje als het lange tijd duurt voordat de accu van je elektrische auto opgeladen is.

Besteed daarnaast aandacht aan de laadmogelijkheden. Je denkt waarschijnlijk dat je iedere elektrische auto bij elke laadpaal op kunt laden, maar dat is niet het geval. Heb je een elektrische auto op het oog? Kijk dan altijd eerst even of deze opgeladen kan worden bij de laadpunten waar je verwacht veel gebruik van te maken. Zodoende voorkom je dat jij je elektrische auto thuis of in de buurt nergens op kunt laden.

Prijskaartje

Voordat je een elektrische auto leaset, ben je ongetwijfeld ook benieuwd hoeveel je betaalt voor private lease. Omdat de leaseprijs afhangt van een aantal factoren, kunnen we hier helaas geen exacte uitspraken over doen. Leasemaatschappijen kijken onder meer naar de cataloguswaarde van het voertuig. Hoe meer een auto waard is, des te hoger de leaseprijs. Ook de looptijd van het contract en opties van de auto spelen mee. Besef je overigens goed dat je bij private lease niet alleen betaalt voor de auto. Onderhoud, reparatie en een allrisk autoverzekeringen zijn bijvoorbeeld ook bij de prijs inbegrepen.

Picture of Jenny Willson

Jenny Willson

10+ Jaren ervaring als rijschool lerares. In totaal 100en studenten geholpen met het behalen van het theorie examen. Ik help je graag met het behalen van het theorie examen op de website van Snelslagen.nl.

Online theorie oefenen

Onze klanten zijn beter voorbereid op het CBR theorie examen!