Search
Close this search box.

CBR uitslag

rijbewijs

Heb je een examen afgelegd bij het CBR? Dan ben je vast benieuwd naar wanneer je de uitslag van je examen zal ontvangen. Dit is geheel afhankelijk van het type examen dat je hebt afgelegd. In dit artikel zullen we je vertellen hoe en wanneer je de uitslag ontvangt van de verschillende soorten examens. 

CBR uitslag theorie

Wacht je op de CBR uitslag van je theorie-examen? Je hebt geluk, je hoeft namelijk niet lang te wachten! Direct na je theorie-examen krijg je de uitslag van je examen op het scherm te zien. Dezelfde dag ontvang je je uitslag ook via de mail, dit is vaak al binnen enkele minuten na het afleggen van je examen. 

CBR uitslag praktijk

Ook op je CBR uitslag van het praktijkexamen hoef je niet lang te wachten. Na het afrijden hoor je van je examinator gelijk of je wel of niet geslaagd bent. Net als bij de CBR uitslag voor de theorie, zul je binnen 24 uur een e-mail ontvangen met de behaalde uitslag. 

CBR uitslag gezondheidsverklaring

Wacht je op de CBR uitslag van je gezondheidsverklaring, ook wel de CBR medische keuring genoemd? Deze ontvang je binnen vier weken na het inleveren van deze verklaring. Hierbij houdt het CBR rekening met de verloopdatum van je rijbewijs. Via Mijn CBR kun je de status van de gezondheidsverklaring zien onder Lopende Zaken. Wat de vervolgstappen zijn, zijn afhankelijk van ieders persoonlijke situatie. 

CBR onderzoek 

Heeft het CBR onderzoek gedaan naar alcohol of drugs? Dan zul je de uitslag hiervan binnen twaalf weken mogen verwachten. Het rapport met de uitslag kun je zelf inzien op Mijn CBR. De CBR uitslag van het onderzoek kun je vinden onder Mededelingenprocedure. Je zult het definitieve besluit van het CBR ook ontvangen via de post.

In de meeste gevallen zul je dus niet al te lang hoeven te wachten op de CBR uitslagen. In het geval van een examen ontvang je direct het resultaat en een bevestiging hiervan via de CBR uitslag mail.

Je zult wat langer moeten wachten op de uitslagen van een gezondheidsverklaring en een onderzoek. De resultaten hiervan kun je inzien op Mijn CBR. 

Picture of Jenny
Jenny

Mijn naam is Jenny en ik schrijf met veel plezier voor Snelslagen.nl! Ik heb jarenlang als rijinstructrice gewerkt en ben nu vooral bezig mensen te helpen hun theorie examens te halen. Hulp nodig? Neem contact op of bekijk één van onze cursussen!

Online theorie oefenen

Onze klanten zijn beter voorbereid op het CBR theorie examen!