Zoek
Sluit dit zoekvak.

Bereid je voor op het rijden

Autorijden is iets wat in onze huidige maatschappij best belangrijk is en zo kiezen ook veel mensen ervoor om rond hun achttiende hun rijbewijs te halen. Natuurlijk heb je je rijbewijs dan niet meteen en daar moet je best wel wat voor doen. Je gaat namelijk eerst beginnen aan rijlessen en hier moeten de meeste mensen toch wat van hebben. Gemiddeld ben je bezig met zo’n 30 rijlessen voordat je je rijbewijs daadwerkelijk hebt gehaald, maar bij iedereen is dit natuurlijk weer anders. De een is bijvoorbeeld al klaar met vijftien lessen en de ander moet misschien wel vijftig lessen doen voordat hij of zij een rijbewijs behaalt. Het is ook helemaal niet erg om het op je eigen tempo te doen en dat betekent alleen maar dat je uiteindelijk super goed bent voorbereid om zelfstandig de weg op te gaan.

Beginnen aan je rijbewijs

Je zet de stap om te beginnen met het behalen van je rijbewijs en dit kan in het begin best spannend zijn. Zo weet je bijvoorbeeld nog helemaal niet wat je kan verwachten en hoe de auto gaat aanvoelen. Het is best moeilijk om je dit voor te stellen als je nog nooit gereden hebt en je echt een bepaald gevoel krijgt voor de auto. Dit krijg je alleen maar door te oefenen, oefenen en nog eens oefenen. Door zo veel mogelijk rijlessen te doen en goed te blijven oefenen, zal je uiteindelijk merken dat bepaalde dingen vanzelf gaan.

De eerste rijlessen

De eerste rijlessen zullen waarschijnlijk wat moeizaam gaan en zo heb je eigenlijk nog helemaal geen gevoel voor de auto. Het is moeilijk om in te schatten hoe breed de auto is, hoe hij stuurt en hoe gevoelig hij nou precies is. Na een aantal rijlessen zal je echter wel merken dat je wat meer gevoel voor de auto krijgt en dat je bepaalde situaties wat beter kan inschatten. Je kan bijvoorbeeld gaan voor een spoedcursus rijbewijs, zodat je met spoed je rijbewijs kan halen.

Afrijden

Als je klaar bent met je rijlessen en het gevoel hebt dat je zelfstandig de weg op kan, dan is het tijd om te gaan afrijden. Dit is natuurlijk best spannend en zo weet je hier vaak ook de eerste keer niet zo goed wat je kan verwachten. Het is belangrijk om je hoofd koel te houden en gewoon te rijden zoals je dat bij je rijschool ook deed. Je bent gelukkig heel goed opgeleid en als je de dingen die je hebt geleerd gewoon in je hoofd houdt, komt alles goed.

Picture of Jenny Willson

Jenny Willson

10+ Jaren ervaring als rijschool lerares. In totaal 100en studenten geholpen met het behalen van het theorie examen. Ik help je graag met het behalen van het theorie examen op de website van Snelslagen.nl.

Online theorie oefenen

Onze klanten zijn beter voorbereid op het CBR theorie examen!