Search
Close this search box.

Bandenspanning auto theorie

Wanneer je deelneemt aan het auto theorie-examen zul je direct zul je direct vragen krijgen met betrekking tot de veiligheid. Het is namelijk van belang dat je als bestuurder de juiste handelingen kunt verrichten. Dit betekent dat je ook de juiste handelingen moet kunnen verrichten wanneer het op jouw voertuig aankomt. De banden auto theorie hoort hier dus ook bij.

Bandenspanning auto examen

Een van de onderdelen in het theorie-examen is gevaarherkenning. Hier wordt je getest of je in staat bent om een veilige deelnemer in het verkeer te zijn. Je hebt tenslotte een verantwoordelijkheid als bestuurder. 

Hier moet je ervoor zorgen dat jouw voertuig altijd in een goede staat is, en de daarbij behorende handelingen kunnen verrichten om deze veilig te houden. Het herkennen van de juiste bandenspanning valt hier ook onder.

Banden auto theorie

Op het auto theorie-examen zul je vragen krijgen over de banden auto theorie. Te veel lucht, of te weinig, kan namelijk enorme gevolgen hebben voor de veiligheid van jouw voertuig.

Een te lage bandenspanning zorgt voor een slechte wegligging van het voertuig en het zorgt dat deze meer brandstof verbruikt. Ook neemt de kans op een klapband toe omdat een zachte band te snel heet wordt. 

Een te hoge bandenspanning daarentegen heeft als gevolg dat de band een minder goed contact met het wegdek heeft en zal sneller slijten. 

De juiste bandenspanning auto theorie houd onder andere in dat je inziet dat elke band een kwart van jouw auto gewicht moet dragen. Dit laat direct zien hoe belangrijk dit is. De verkeerde bandenspanning kan tot gevolg hebben dat je de grip op de weg kwijt raakt, en zo een ongeluk veroorzaakt. 

Hoeveel lucht in een autoband?

De minimum bandenspanning is per band verschillend. Elke maat band heeft zijn eigen minimum bandenspanning. Je kunt aan de hand hiervan de juiste bandenspanning opzoeken/ navragen bij jouw garage.

Bandenspanning auto theorie oefenen

Het is natuurlijk belangrijk dat je goed voorbereid naar het CBR theorie examen gaat. Hier bij Snelslagen.nl kun je dan ook voldoende oefenen voor het Theorie-examen, auto, motor en scooter

Snelslagen is het theorie-platform waar je alle theorie-examen onderwerpen kunt beoefenen om zo bekend te raken met de stof, en te wennen aan de vragen. Het theorie-examen gaat namelijk op tijdsdruk, en weten wat je te wachten staat zal ju hierbij helpen.

Met meer dan 1000 online vragen kun je er zeker van zijn dat je alle stof onder de knie krijgt, en in een keer kunt slagen. Dit zal je uiteindelijk een hoop tijd en geld besparen, en ervoor zorgen dat je direct door kan voor het praktijkexamen!

Zorg dat je ook altijd een reservewiel in jouw voertuig hebt met de juiste bandenspanning. Iedereen ervaart wel een keer bandenpech in zijn leven, en dan is een reservewiel echt belangrijk!

Picture of Jenny
Jenny

Mijn naam is Jenny en ik schrijf met veel plezier voor Snelslagen.nl! Ik heb jarenlang als rijinstructrice gewerkt en ben nu vooral bezig mensen te helpen hun theorie examens te halen. Hulp nodig? Neem contact op of bekijk één van onze cursussen!

Online theorie oefenen

Onze klanten zijn beter voorbereid op het CBR theorie examen!