Search
Close this search box.

Afrijden CBR

auto rijden

Ga je binnenkort afrijden maar zit je hoofd nog vol vragen? Wij helpen je graag om alles op orde te krijgen. 

Een goede voorbereiding

Droom je al jaren van een rijbewijs? Dan is afrijden bij het CBR de laatste en meest belangrijke stap. Geloof ons, een goede voorbereiding is het halve werk voor een succesvolle examenervaring. De voorbereiding begint natuurlijk met het inplannen van een datum voor je examen. Houdt hierbij rekening met de wachttijden voor het afrijden bij het CBR. Ook is het handig om je bewust te zijn van de kosten voor het afrijden bij het CBR.

Nadat je je praktijkexamen hebt ingepland is het belangrijk om de verkeersregels nog een aantal keer na te gaan en te oefenen met de verschillende rijvaardigheden. Plan voldoende lessen in en bespreek met je instructeur welke onderdelen extra tijd en aandacht nodig hebben. Dit zal ervoor zorgen dat je je zelfverzekerder voelt achter het stuur. 

Het praktijkexamen

Het is tijd voor het praktijkexamen! Hier beoordeelt een examinator je rijvaardigheden in verschillende verkeerssituaties. Het is belangrijk om zo rustig mogelijk te blijven en de instructies van de examinator te volgen. Houd goed rekening met de verkeersregels en de borden. Geef duidelijk je richting aan, check al je spiegels en houd voldoende afstand tot de andere weggebruikers. Zo laat je een positieve indruk achter bij de rijexaminator. 

Veelgemaakte fouten

Het is handig om te weten welke fouten het meest worden gemaakt tijdens praktijkexamens. Veel kandidaten kijken niet goed in de dode hoek, negeren voorrangssituaties en passen hun snelheid onvoldoende aan aan de situatie. Door je bewust te zijn van deze mogelijke valkuilen, vergroot je je kans op het succesvol afronden van je examen. 

Nu weet je alles wat je moet weten voor het behalen van je rijbewijs. We wensen je succes met het afrijden bij CBR!

Picture of Jenny
Jenny

Mijn naam is Jenny en ik schrijf met veel plezier voor Snelslagen.nl! Ik heb jarenlang als rijinstructrice gewerkt en ben nu vooral bezig mensen te helpen hun theorie examens te halen. Hulp nodig? Neem contact op of bekijk één van onze cursussen!

Online theorie oefenen

Onze klanten zijn beter voorbereid op het CBR theorie examen!