Zoek
Sluit dit zoekvak.

Aan de slag met het behalen van je rijbewijs

A,Truck,Driver,At,Work

Een goede voorbereiding helpt je het halen van je rijbewijs makkelijker te maken; of het nu gaat om je auto-, je scooter- of bijvoorbeeld je motorrijbewijs. Sommige mensen halen naast hun autorijbewijs ook een rijbewijs voor het mogen besturen van een vrachtwagen of bijvoorbeeld bus. De één uit interesse, de ander omdat dit nodig is voor het uitvoeren van diens beroep. Wist je dat het halen van een vrachtwagenrijbewijs verder gaat dan het succesvol afleggen van je theorie- en praktijkexamen? Eens in de zoveel jaar moet je Code 95 halen. Het is een aanvulling op het rijbewijs, waarmee je aantoont de basisvaardigheden onder de knie te hebben. Tevens ben je met deze aanvulling op de hoogte van de laatste regels voor het gebruik van een vrachtwagen op de openbare weg. Wordt deze Code 95 niet tijdig gehaald? In dat geval mag een chauffeur de weg niet meer op.

Voorbereidingen voor het halen van je rijbewijs

In de aanloop naar je examens, zowel theorie als praktijk, kun je verschillende voorbereidende stappen doorlopen. Zoek een rijschool in Wageningen of een plaats in jouw regio, om praktijklessen te volgen. Hierbij leer je niet alleen hoe je moet handelen in verschillende verkeerssituaties, ook wordt ingegaan op de auto zelf. Wat vind je onder de motorkap? Hoe werken de verschillende knoppen op het dashboard van de auto? Naast je praktijkexamen dien je te laten zien, de theorie rond het besturen van een auto onder de knie te hebben. Ook op dit examen kun je jezelf voorbereiden, door bijvoorbeeld een cursus te volgen. Er zijn verschillende rijscholen die een eendaagse cursus aanbieden, waarin door de stof voor dit theorie-examen wordt gelopen. Het helpt je de kans te vergroten dat je slaagt voor dit examen. De voorbereiding op je scooter- en motor rijbewijs zijn vergelijkbaar; het kost vaak minder tijd om je hierop voor te bereiden daar de stof minder uitgebreid is dan bij het autorijbewijs.

Volg een online training voor je theorie-examen

Naast de mogelijkheid om een training voor je theorie-examen te volgen via een rijschool, kun je online oefeningen uitvoeren. Door de oefeningen van eerdere theorie-examens door te spitten, leer je op welke manier je naar de verschillende verkeerssituaties die hierbij getoetst worden moet kijken. Niet alleen vergroot dit de kans dat je voor het examen slaagt; ook maakt dit het examen straks minder spannend voor je. De kans is groot dat je al tal van vergelijkbare vragen behandeld hebt tijdens het online oefenen voor dit examen. Logischerwijs blijft het belangrijk om te beginnen met het bestuderen van het lesboek, deze basis gebruik je bij het beantwoorden van de vragen. Hoe bereid jij je voor op het halen van je rijbewijs B?

Picture of Jenny Willson

Jenny Willson

10+ Jaren ervaring als rijschool lerares. In totaal 100en studenten geholpen met het behalen van het theorie examen. Ik help je graag met het behalen van het theorie examen op de website van Snelslagen.nl.

Online theorie oefenen

Onze klanten zijn beter voorbereid op het CBR theorie examen!