Reviews over Rijschool Richard Nell

8,4 Marnette Hooijmans schreef op
Goede rijschool, fijne rij-instructeur met altijd een goed humeur. Geduldig en rustig in zijn uitleg. Laat je op je gemak voelen en maakt je goed vertrouwd met alle soorten verkeerssituaties.
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
10 Robin schreef op
Ik heb met veel plezier mijn rijbewijs gehaald! De rijlessen waren leuk en leerzaam. Door zijn ervaring als vrachtwagenchauffeur heeft hij een goede kijk op het verkeer.
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
8,8 Rick schreef op
Tijdens de rijlessen legt Richard goed uit en blijft hij heel erg rustig. Dit zorgt ervoor dat jij je op je gemak voelt tijdens het rijden en je je rijlessen goed door komt.
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
10 Christine Sikking schreef op
Ik kan niet anders zeggen, top! Richard heeft mij over me rijangst geholpen. Bij de eerste rijles had hij al precies in de gaten waar mijn probleem lag en we zijn samen aan de slag gegaan. Ik rij nu zonder angst weer overal naar toe!
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
9 Bas Komen schreef op
Bij Rijschool Richard Nell heb ik nu al een aantal rijlessen gevolgd. De rijlessen zijn erg leuk en leerzaam! De instructeur kan goed en duidelijk uitleggen zodat ik snel begreep wat ik goed en wat ik minder goed deed. Omgang gaat met veel geduld en begrip met als resultaat altijd een prettige sfeer.
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
next

Beoordeel Rijschool Richard Nell

Type- & status van de lessen
Beoordeling
Jouw gegevens

Slagingspercentages Rijschool Richard Nell

Examencentrum Leiden (Auto)

Aantal examens: 77
In één keer geslaagd: ± 50 %
Geslaagd bij herexamen: ± 62 %
Bijgewerkt op: 01-10-2021
Bron: CBR Rijschoolgegevens
 

Wat is het gemiddelde CBR slagingspercentage in Nederland?

Het gemiddelde CBR slagingspercentage ligt op 50%. Dit betekent dat ongeveer 50% van alle leerlingen in 1 keer slaagt voor het praktijkexamen. Het CBR houdt van elke rijschool bij wat de slagingspercentages zijn.

Slaag ik sneller bij een rijschool met een hoog CBR slagingspercentage?

Nee, je slaagkans bij een rijschool hangt af van meerdere factoren: het aantal rijlessen dat je volgt, de rij-instructeur en de kwaliteit van de rijles. Sommige rijscholen nemen geen risico en laten je pas afrijden wanneer ze er zeker van zijn dat je slaagt. Dit is niet direct verkeerd, maar het risico kan zijn dat je onnodig veel rijlessen volgt.

Hoe selecteer ik dan een goede rijschool?

Het halen van je rijbewijs kost veel tijd en geld. Zorg er dus voor dat je een goede rijschool kiest en neem de tijd om je te verdiepen in het aanbod van rijscholen. Vergelijk rijscholen in je omgeving door de CBR slagingspercentages te vergelijken. Lees wat anderen vinden van de rijschool door reviews te lezen. Maar vraag ook eens aan bekenden bij welke rijschool zij hebben gelest en wat ze ervan vonden. Daarnaast bieden sommige rijscholen een gratis proefles aan. Hiermee kun je kijken of deze rijschool bij je past en of je een klik hebt met de instructeur.

Wat doet het CBR eigenlijk?

CBR staat voor Centraal Bureau voor Rijvaardigheden. Het CBR beoordeelt de rijgeschiktheid van bestuurders van auto's, motoren, bromfietsen, vrachtwagens en bussen. Dit doen ze onderandere door theorie en praktijkexamens af te nemen. Je volgt rijlessen bij een rijschool, maar het examen doe je altijd bij het CBR.