Beoordeel deze rijschool ›

Contactgegevens

Demo Opleidingen Putselaan 56 3074JC Rotterdam
Website: Tel: Toon telefoonnummer

Reviews van Demo Opleidingen

2 Melisa Alphenaar schreef op
Demo opleidingen: zeer slecht!

Kwaliteit theorie: zeer slecht
Rijlessen: zeer slecht

Kies voor kwaliteit!

Deze rijschool buit je uit!

Instructeurs laten je onnodig veel lessen nemen en kwaliteit van de theorielessen onder het gemiddelde!
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
Reactie van de rijschool geschreven op
Geachte mevrouw Alpenaar,

We zullen uw mening meenemen om ons te verbeteren. Bedankt voor uw review.

Groeten,

Team Demo
10 Anoniem schreef op
Ik ben in 1 x geslaagd voor m'n Theorie & Praktijk.... ik mis de klassikaal theorieles van Demo was zooo leuk.

Zal iedereen aanraden om bij demo opleidingen te starten tot je rijbewijs.
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
5,6 Anoniem schreef op
Ik had een pakket met onbeperkt theoriecursus, theorie examen, vast aantal rijlessen en onbeperkt afrijden.

Later bleek echter dat ik na inschrijving maar een maand had om de theoriecursus te volgen. Dit was mij niet verteld. Toen ik een halve maand later dus wou beginnen met theorieles werd mij verteld dat ik moest bij betalen. Absurd! Tijdens de theorielessen oefen je met examens. Je hebt niet de mogelijkheid om onbeperkt het theorie examen af te leggen, terwijl dit wel zo geadverteerd wordt. Ik heb wel mijn theorie in 1x gehaald.

Het afrijden bleek ook niet onbeperkt te zijn. Na drie keer moet je het examen wel zelf betalen. Dit was in mijn geval gelukkig niet van toepassing, omdat ik het de tweede keer gehaald had. Verder waren losse lessen eerst €30 en werd het per abuis €35. Dit vond ik vreemd.

De kwaliteit van de rijlessen verschilt per rijinstructeur die je aangeboden krijgt, dit gebeurt overigens willekeurig.

Al met al, vraag expliciet naar de voorwaarden van het pakket en de details zodat je weet waar je aan toe bent.
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
10 Richard schreef op
Heb van vrienden gehoord dat demo goed is. Dus heb ik me 3 maanden terug aangemeld bij hun voor theorie en praktijk. Ik ben in 1 x geslaagd voor m'n theorie, praktijk heb ik de 2de x gehaald (1ste x domme fout). Mijn examen werd zoals ook aangegeven door rijschool betaald. Kosten voor de extra bijkomende lessen moest ik wel zelf betalen. Maar dat scheelt als de examen voor je betaald wordt. Theorie en praktijk was allebei top. Theorie leren ze je eerst van a tot z alles en daarna doen ze examentrainingen.. dat vond ik heel goed. Laatste 5 lessen voor m'n praktijk moest ik een stuk kaart nemen, zo heeft de rijinstructeur de examen routes met me gereden waar ik terugblik thuis kon doen. Heb ook in beide examens bekende routes gereden. Dit helpt heelveel. Ik raad hierbij dan ook iedereen als ze op zoek zijn naar een rijschool... kies dan voor Demo
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
6,4 anoniem schreef op
Pakketten beloven veel maar in de praktijk werkt het anders. Je betaalt voor onbeperkt examen maar je kan maar maximaal een keer nog een praktijkexamen doen en dat als je geluk hebt. En als het je gegund is moet je minimaal 6 blokken nemen, per blok 70 euro wat relatief hoog is. Theorie is ook niet onbeperkt zoals gesteld wordt, je krijgt een datum voorgelegd om over een maand bij cbr de toets af te leggen. Voor onbeperkt moet je dan toch nog bijbetalen. Ik heb bij het lessen geen enkele keer een camera opname meegemaakt?, zoals beloofd wordt op de site. Je moet wel eerlijk blijven vind ik en geven wat je belooft. Ik ben na een aantakkeer zakken bij deze rijschool overgestapt op AVANTI, kwaliteit zeer hoog en wat betreft de prijs zijn ze aanzienlijk voordeliger, een enorme besparing op je portemonnee dus. Verder heb ik niets aan te merken op de kwaliteit van Demo, deze is redelijk.
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
Reactie van de rijschool geschreven op
Beste Anoniem,

Het is inderdaad zo dat de pakketten zijn met onbeperkt CBR examens. Dit wil niet zeggen dat de lessen ook gratis zijn. 6 lessen is echter nodig om de fouten te corrigeren om weer een examen te doen. De prijzen hiervoor zijn gemiddeld. Camera opnames worden in overleg met de leerling toegepast. Nu gebruiken we app systeem daarvoor.

Bedankt voor uw review.
Onze excuses voor dat we alsnog niet hebben kunnen voldoen aan uw eisen.

We wensen u veilige kilometers.

met vriendelijke groeten,

Team Demo
next

Beoordeel Demo Opleidingen

Type- & status van de lessen
Beoordeling
Jouw gegevens

Slagingspercentages Demo Opleidingen

Examencentrum Barendrecht (Auto)

Aantal examens: 13
In één keer geslaagd: ± 33 %
Geslaagd bij herexamen: ± 29 %
Bijgewerkt op: 06-09-2019
Bron: CBR Rijschoolgegevens
 

Examencentrum Barendrecht (Bromfiets)

Aantal examens: 7
In één keer geslaagd: ± 60 %
Geslaagd bij herexamen: ± 100 %
Bijgewerkt op: 06-09-2019
Bron: CBR Rijschoolgegevens
 

Examencentrum Barendrecht (Auto + aanhanger)

Aantal examens: 29
In één keer geslaagd: ± 64 %
Geslaagd bij herexamen: ± 57 %
Bijgewerkt op: 06-09-2019
Bron: CBR Rijschoolgegevens
 

Wat is het gemiddelde CBR slagingspercentage in Nederland?

Het gemiddelde CBR slagingspercentage ligt op 50%. Dit betekent dat ongeveer 50% van alle leerlingen in 1 keer slaagt voor het praktijkexamen. Het CBR houdt van elke rijschool bij wat de slagingspercentages zijn.

Slaag ik sneller bij een rijschool met een hoog CBR slagingspercentage?

Nee, je slaagkans bij een rijschool hangt af van meerdere factoren: het aantal rijlessen dat je volgt, de rij-instructeur en de kwaliteit van de rijles. Sommige rijscholen nemen geen risico en laten je pas afrijden wanneer ze er zeker van zijn dat je slaagt. Dit is niet direct verkeerd, maar het risico kan zijn dat je onnodig veel rijlessen volgt.

Hoe selecteer ik dan een goede rijschool?

Het halen van je rijbewijs kost veel tijd en geld. Zorg er dus voor dat je een goede rijschool kiest en neem de tijd om je te verdiepen in het aanbod van rijscholen. Vergelijk rijscholen in je omgeving door de CBR slagingspercentages te vergelijken. Lees wat anderen vinden van de rijschool door reviews te lezen. Maar vraag ook eens aan bekenden bij welke rijschool zij hebben gelest en wat ze ervan vonden. Daarnaast bieden sommige rijscholen een gratis proefles aan. Hiermee kun je kijken of deze rijschool bij je past en of je een klik hebt met de instructeur.

Wat doet het CBR eigenlijk?

CBR staat voor Centraal Bureau voor Rijvaardigheden. Het CBR beoordeelt de rijgeschiktheid van bestuurders van auto's, motoren, bromfietsen, vrachtwagens en bussen. Dit doen ze onderandere door theorie en praktijkexamens af te nemen. Je volgt rijlessen bij een rijschool, maar het examen doe je altijd bij het CBR.