Reviews van IQdrive Rijopleidingen B.V.

2,4 Anoniem schreef op
Verschrikkelijke rijschool, 3 x gezakt en ik ben niet de enige. Je moet andere leerlingen ophalen 30 tot 60 km verderop en dan leer je alleen snelweg. Ontzettend slechte rijschool. Ik ben overgestapt naar een andere rijschool daar heb ik in 10 lessen meer geleerd dan in 50 lessen bij iqdrive!!!
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
2,8 Adriana van de Meer schreef op
Ze hebben hun administratie niet op orde. Verkeerd aantal lessen genoteerd. Vervolgens 3 uur aan de telefoon gehangen om duidelijk te maken dat de situatie anders is als zij in hun systeem hebben staan. Uiteindelijk heb ik dat opgegeven.
Onduidelijke vastlegging vd afspraken dus ook daar verwarring over hoeveel lessen je krijgt voor het bedrag op de factuur. Losse lessen 4 voor 158 euro en bij het examen 2 lessen. Je zou dus denken 6 lessen maar nee die losse lessen staan er op omdat het in het systeem zo werkt. Je hebt dus 4 lessen incl de rijtijd tijdens het examen.
Geen leskaart. Eerste instructeur heel slecht. Tweede oké maar dus wel heel veel lessen weg gegooid geld. Ik zou een volgende keer echt een andere rijschool kiezen. Niet slecht naar extreem slecht. Mijn broer heeft bij een andere rijschool gelesd. Veel later gestart, minder lessen en hij is al klaar. Hier geldt goedkoop is heel duur koop.
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
2 Anoniem schreef op
Ze verwijderen alle slechte reviews op hun facebook pagina, en ze staan ook geen beoordelingen toe op facebook. Dat zegt al genoeg over het desbetrefferende bedrijf en hun werkwijze. Het zal daarom ook geen schok zijn om te horen dat de oprichter van IQ Drive, Furkan Kose, een bekende is bij de politie. Blijf zo ver mogelijk uit de buurt van IQ Drive of Furkan Kose, want hun zullen er alles, maar dan ook alles aan doen om er voor te zorgen dat hun 'winnen'.
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
2 Anoniem schreef op
Slechtste rijschool van Nederland!!

Pure oplichting! Spoedcursus afgenomen in december 2018, het is nu bijna mei 2019 en mijn examen is zelfs nog niet aangevraagd!!!

Conclusie half jaar “spoedcursus” : 2000,- weg

Ga hier nooooooooit lessen!!
Moet overstappen van rijschool en ben een half jaar verder en 2000,- kwijt!!

Iqdrive doet niet aan overeenkomsten opzeggen, ze schrijven een leerling uit en het geld is plots weg!! Ook als je iqdrive belt en je leerlingnummer geeft word er gewoon opgehangen!!!

IQDRIVE = OPLICHTING / MALAFIDE ZAAK

Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
2 Melvin schreef op
Ik heb een contract ondertekend bij mijn rijschool voor een spoedpakket, een spoedpakket is dat je min. 2 weken tot maximaal 4 weken rijles hebt en dat je daarna je rijbewijs hebt. Nu heb ik een contract ondertekend voor rijles van 37 uur
+ gratis herexamen daar heb ik bijna 2000,- euro voor betaald
Alleen heb ik nog geen rijles gehad en het is 2 maand geleden dat ik het contract heb ondertekend ik heb al een ingebrekestelling aangetekend verstuurd en geen reactie gekregen ik heb ook een brief wanprestatie verstuurd en dat ik mijn contract wil beëindigen ivm. Wanprestatie maar wederom ook geen reactie gekregen
Als ik mijn rijschool op bel kunnen ze mij geen antwoorden geven, als ik naar de manager vraag is die nooit op kantoor..
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
next

Beoordeel IQdrive Rijopleidingen B.V.

Type- & status van de lessen
Beoordeling
Jouw gegevens

Slagingspercentages IQdrive Rijopleidingen B.V.

Wat is het gemiddelde CBR slagingspercentage in Nederland?

Het gemiddelde CBR slagingspercentage ligt op 50%. Dit betekent dat ongeveer 50% van alle leerlingen in 1 keer slaagt voor het praktijkexamen. Het CBR houdt van elke rijschool bij wat de slagingspercentages zijn.

Slaag ik sneller bij een rijschool met een hoog CBR slagingspercentage?

Nee, je slaagkans bij een rijschool hangt af van meerdere factoren: het aantal rijlessen dat je volgt, de rij-instructeur en de kwaliteit van de rijles. Sommige rijscholen nemen geen risico en laten je pas afrijden wanneer ze er zeker van zijn dat je slaagt. Dit is niet direct verkeerd, maar het risico kan zijn dat je onnodig veel rijlessen volgt.

Hoe selecteer ik dan een goede rijschool?

Het halen van je rijbewijs kost veel tijd en geld. Zorg er dus voor dat je een goede rijschool kiest en neem de tijd om je te verdiepen in het aanbod van rijscholen. Vergelijk rijscholen in je omgeving door de CBR slagingspercentages te vergelijken. Lees wat anderen vinden van de rijschool door reviews te lezen. Maar vraag ook eens aan bekenden bij welke rijschool zij hebben gelest en wat ze ervan vonden. Daarnaast bieden sommige rijscholen een gratis proefles aan. Hiermee kun je kijken of deze rijschool bij je past en of je een klik hebt met de instructeur.

Wat doet het CBR eigenlijk?

CBR staat voor Centraal Bureau voor Rijvaardigheden. Het CBR beoordeelt de rijgeschiktheid van bestuurders van auto's, motoren, bromfietsen, vrachtwagens en bussen. Dit doen ze onderandere door theorie en praktijkexamens af te nemen. Je volgt rijlessen bij een rijschool, maar het examen doe je altijd bij het CBR.