Reviews over Motorrijschool De Jong

8,8 Martijn schreef op
Voordat ik met mijn lessen begon heb ik uitvoerig gekeken naar een goede rijschool. Zonder twijfel heb ik gekozen voor Ronald. Ik kreeg een hele goede duidelijke indruk tijdens een gesprek met hem.
Ronald is recht door zee, heeft humor en legt alles goed uit. Motorexamen in 1 x gehaald. Ik kan iedereen deze rijschool aanraden.
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
8 Edd schreef op
Ronald is een hele Rij instructeur met heel veel ervaring heel veel geduld en hij legt alles goed uit en natuurlijk heel veel humeur
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
8 Tan schreef op
Fijne rijschool met de mogelijkheid om te lessen in zowel schakel als automatisch. Er wordt door de eigenaar/rijinstructeur hierin geinvesteerd en worden de schakelmotoren om de 3 jaar vervangen.

Rijinstructeur houdt het nivo van zijn leerlingen goed bij in het systeem en motiveert je wanneer het even wat minder gaat.

Tevens biedt de rijschool ook motorkleding, wat erg handig is!
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
8,8 Johan schreef op
Ronald is een topper!

Zoals de andere beoordelingen ook zeggen is hij absoluut recht voor z'n raap. Hij is streng maar altijd met een goede uitleg waarom. Hij leert je echt motorrijden, niet alleen net genoeg zodat je 'misschien' gaat slagen maar genoeg zodat je zeker weet dat als je op gaat je ook echt kan slagen.

Hij kan heerlijk slap ouwehoeren en zorgt er ook altijd voor dat je je les fijn en ontspannen kunt doen. Ook is hij niet te beroerd om het 1, 2 of 10x voor te doen als het echt niet lukt.

Zo is hij ook bekend bij het CBR. Niet de opmerkingen "Oh daar heb je er weer 1 van die rijschool, dat worden zakkers" maar als Ronald zijn leerlingen op laat gaan dan kunnen ze het ook. En dat weten de examinatoren bij het CBR ook.

Minder goed? mwa.. hij is een paar euro duurder.. maar dat is het absoluut waard!
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
7,6 Ramon schreef op
Top rijschool! Ronald is een bevlogen instructeur met veel kennis, passie en ervaring. Hij weet dit vaak met veel humor over te brengen, maar als dat nodig is, zegt ie ook recht voor je raap waar het beter kan of moet. Op zn Rotterdams.
Hij zal je zeker ook laten inzien wanneer je klaar ben voor het examen, of nog niet..
Als dit wat langer duurt of als handelingen echt lastig blijken, is Ronald zelf de persoon die er het meeste van baalt.
Maar 1 ding is zeker: als je slaagt, dan ben je absoluut in staat om met genoeg inzicht en vaardigheden de weg op te kunnen.. Vlot en veilig ;) Bedankt!
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
next

Beoordeel Motorrijschool De Jong

Type- & status van de lessen
Beoordeling
Jouw gegevens

Slagingspercentages Motorrijschool De Jong

Examencentrum Rotterdam (Motor voertuigbeheersing)

Aantal examens: 40
In één keer geslaagd: ± 92 %
Geslaagd bij herexamen: ± 100 %
Bijgewerkt op: 01-10-2021
Bron: CBR Rijschoolgegevens
 

Examencentrum Barendrecht (Motor verkeersdeelname)

Aantal examens: 17
In één keer geslaagd: ± 80 %
Geslaagd bij herexamen: ± 50 %
Bijgewerkt op: 01-10-2021
Bron: CBR Rijschoolgegevens
 

Wat is het gemiddelde CBR slagingspercentage in Nederland?

Het gemiddelde CBR slagingspercentage ligt op 50%. Dit betekent dat ongeveer 50% van alle leerlingen in 1 keer slaagt voor het praktijkexamen. Het CBR houdt van elke rijschool bij wat de slagingspercentages zijn.

Slaag ik sneller bij een rijschool met een hoog CBR slagingspercentage?

Nee, je slaagkans bij een rijschool hangt af van meerdere factoren: het aantal rijlessen dat je volgt, de rij-instructeur en de kwaliteit van de rijles. Sommige rijscholen nemen geen risico en laten je pas afrijden wanneer ze er zeker van zijn dat je slaagt. Dit is niet direct verkeerd, maar het risico kan zijn dat je onnodig veel rijlessen volgt.

Hoe selecteer ik dan een goede rijschool?

Het halen van je rijbewijs kost veel tijd en geld. Zorg er dus voor dat je een goede rijschool kiest en neem de tijd om je te verdiepen in het aanbod van rijscholen. Vergelijk rijscholen in je omgeving door de CBR slagingspercentages te vergelijken. Lees wat anderen vinden van de rijschool door reviews te lezen. Maar vraag ook eens aan bekenden bij welke rijschool zij hebben gelest en wat ze ervan vonden. Daarnaast bieden sommige rijscholen een gratis proefles aan. Hiermee kun je kijken of deze rijschool bij je past en of je een klik hebt met de instructeur.

Wat doet het CBR eigenlijk?

CBR staat voor Centraal Bureau voor Rijvaardigheden. Het CBR beoordeelt de rijgeschiktheid van bestuurders van auto's, motoren, bromfietsen, vrachtwagens en bussen. Dit doen ze onderandere door theorie en praktijkexamens af te nemen. Je volgt rijlessen bij een rijschool, maar het examen doe je altijd bij het CBR.