Let op!

Deze rijschool bestaat niet meer.

  •   Vaste instructeur
  •   Slagings garantie
  •   Spoedopleidingen
  •   Theorie les/cursus
  •   Tussentijdse toets
Beoordeel deze rijschool ›
Ik ben eigenaar van deze rijschool ›
kaart van Leiderdorp

Reviews van Autorijschool "Peter de Wekker"

7,2 Anoniem schreef op
Hele fijne rijschool en zeker aan te bevelen. De instructeur is aardig en neemt de tijd je alles goed aan te leren met ruimte om zelf fouten te maken.
Ik had weinig lessen nodig en heb in 4 maanden in een keer mijn rijbewijs gehaald.
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
7,6 Shiv schreef op
Chille rijschool, erg flexibel met inplannen en motiverende instructeurs. Een aanrader voor degenen die bereid zijn om hard te werken en!
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
8,4 Haik schreef op
Zeer gezellige en instructerende rijinstructeur waarbij je het echt naar je zin hebt terwijl je op weg bent naar je rijbewijs! Mijn broer was vijf jaar geleden bij dezelfde rijschool in 1 keer geslaagd en tot geen verbazing: ik ook! Gewoon in 1x met vol vertrouwen! Aan te raden rijschool.
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
6,8 Tim schreef op
Top rijschool, Lessen waren heel flexibel en altijd leerzaam. Ik voelde me op mijn gemak tijdens de lessen en ook na mijn eerste keer gezakt zijn, bleef de instructeur mij met volle vertrouwen helpen om het de tweede keer wel te halen, en dat is nu ook gelukt!!
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
6,4 Anoniem schreef op
Enthousiaste leeraars in een mooie auto! Ik ben in een keer geslaagd bij deze rijschool! Als ik eerder wilde rijden probeerde hij altijd iets te regelen!
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
next

Beoordeel Autorijschool "Peter de Wekker"

Type- & status van de lessen
Beoordeling
Jouw gegevens

Slagingspercentages Autorijschool "Peter de Wekker"

Examencentrum Leiden (Auto)

Aantal examens: 36
In één keer geslaagd: ± 39 %
Geslaagd bij herexamen: ± 50 %
Bijgewerkt op: 02-11-2018
Bron: CBR Rijschoolgegevens
 

Wat is het gemiddelde CBR slagingspercentage in Nederland?

Het gemiddelde CBR slagingspercentage ligt op 50%. Dit betekent dat ongeveer 50% van alle leerlingen in 1 keer slaagt voor het praktijkexamen. Het CBR houdt van elke rijschool bij wat de slagingspercentages zijn.

Slaag ik sneller bij een rijschool met een hoog CBR slagingspercentage?

Nee, je slaagkans bij een rijschool hangt af van meerdere factoren: het aantal rijlessen dat je volgt, de rij-instructeur en de kwaliteit van de rijles. Sommige rijscholen nemen geen risico en laten je pas afrijden wanneer ze er zeker van zijn dat je slaagt. Dit is niet direct verkeerd, maar het risico kan zijn dat je onnodig veel rijlessen volgt.

Hoe selecteer ik dan een goede rijschool?

Het halen van je rijbewijs kost veel tijd en geld. Zorg er dus voor dat je een goede rijschool kiest en neem de tijd om je te verdiepen in het aanbod van rijscholen. Vergelijk rijscholen in je omgeving door de CBR slagingspercentages te vergelijken. Lees wat anderen vinden van de rijschool door reviews te lezen. Maar vraag ook eens aan bekenden bij welke rijschool zij hebben gelest en wat ze ervan vonden. Daarnaast bieden sommige rijscholen een gratis proefles aan. Hiermee kun je kijken of deze rijschool bij je past en of je een klik hebt met de instructeur.

Wat doet het CBR eigenlijk?

CBR staat voor Centraal Bureau voor Rijvaardigheden. Het CBR beoordeelt de rijgeschiktheid van bestuurders van auto's, motoren, bromfietsen, vrachtwagens en bussen. Dit doen ze onderandere door theorie en praktijkexamens af te nemen. Je volgt rijlessen bij een rijschool, maar het examen doe je altijd bij het CBR.