•   Gratis proefles
  •   Faal- en rijangst
  •   Spoedopleidingen
  •   Bovag
Beoordeel deze rijschool ›
Ik ben eigenaar van deze rijschool ›

Reviews over Rijschool Expert B.V.

10 Amine schreef op
Super goeie en leuke rijschool! Onwijs leuke lessen gevolgd bij rijschool expert en tot slot in 1x mijn rijbewijs gehaald!!!

Onwijs bedankt!!
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
2 Ayla schreef op
Dit is een zéér slechte rijschool! Ik ging voor mijn rijbewijs B. De eerste paar maanden had ik een ‘rijinstructeur’ die vaak niet op tijd was, vaak mijn vragen via de app negeerde of gewoonweg zijn afspraken niet nakwam. Vervolgens een tweede ‘rijinstructeur’ gekregen, omdat ik daarom had verzocht. Helaas was de tweede instructeur nog erger als de eerste! Hij zat tijdens de lessen te appen en te bellen en was hij de mening toegedaan, dat ik niet in staat was om te rijden op de snelweg. Sterker nog: elke keer verhief hij zijn stem tegen mij en moest ik direct de eerste afrit pakken. Achteraf gezien is dit natuurlijk absurd, want zo krijg je die vaardigheid nooit onder de knie. Elke keer kwam ik met hoofdpijn terug van rijles, dat vind ik abnormaal! Één week voor mijn afrijden verhief hij weer zijn stem tegen mij, vanwege een onbenullig meningsverschil, het is toen tot een aanvaring gekomen. Toen vertelde de tweede instructeur dat de eerste instructeur óók al problemen met mij had gehad, dit was de eerste keer dat ik hiervan hoorde. De tweede rijleraar heeft mij er toen gewoon uitgegooid! Je zult vast denken, waarom ben je bij deze rijschool 1.5 jaar gebleven als ze zo slecht zijn? Er werden talloze beloften gemaakt zoals: “over 3 lessen gaan we je praktijkexamen aanvragen”, “over 6 rijlessen gaan we je praktijkexamen aanvragen” enzovoort... Uiteraard wil je natuurlijk het liefst bij dezelfde rijschool blijven omdat je elke keer denkt, nog even en dan ga ik afrijden en het zou zonde zijn als ik er nu mee stop... Na ongeveer 1,5 jaar ben ik noodgedwongen overgestapt naar een andere rijschool. Dit bleek de beste keuze die ik kon maken, want het was een verschil van dag en nacht. Van onprofessioneel naar professioneel. Deze leraar heeft ervoor gezorgd dat ik binnen 2,5 maand ben geslaagd! Zo kan het dus ook! Ik zou nog een veel langere review kunnen typen, maar ik denk dat deze recensie al een behoorlijk beeld schetst van mijn ervaringen bij deze rijschool.

Ook proberen ze de slechte reviews te verwijderen, vandaar die hoge scores.
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
8 Said schreef op
Mijn motorrijbewijs bij expert gehaald.
Ik kom zelf uit Den Haag maar heb bij expert met veel plezier mn lessen gevolgd.
Streng maar rechtvaardig lijkt het motto hier en met succes !! In 1 keer geslaagd !!
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
8,4 Michael schreef op
Rijschool Expert is een super leuke rijschool met goede instructeurs, ik voelde me dan ook direct op mijn gemak. Ik heb mijn motorrijbewijs gehaald bij Najib. Najib is een gedreven instructeur, en steekt veel energie in zijn leerlingen, geen foutje ziet hij over het hoofd, en dat krijg je natuurlijk direct te horen. Qua uitrusting is alles aanwezig. Motor broeken/jassen/handschoenen/helmen. Ook de motoren zijn nieuw en worden goed onderhouden. Ik heb er met veel plezier gereden, en mijn examens allemaal in 1 keer gehaald. Ik raad deze rijschool zeker aan!
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
10 R schreef op
Onwijs goede intsructeur, is erg duidelijk en geeft een goede begeleiding. Had nog nooit auto gereden en had binnen 1 maand me rijbewijs ben erachteraan gelijk begonnen met me motorrijbewijs, daarmee ook 1 een x geslaagd!!. Raad deze rijschool aan iedereen aan ! gezellige maar ook leerzame lessen.
RIJSCHOOL EXPERT GA ZO DOOR.
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
next

Beoordeel Rijschool Expert B.V.

Type- & status van de lessen
Beoordeling
Jouw gegevens

Slagingspercentages Rijschool Expert B.V.

Examencentrum Leiden (Auto)

Aantal examens: 287
In één keer geslaagd: ± 57 %
Geslaagd bij herexamen: ± 57 %
Bijgewerkt op: 01-10-2021
Bron: CBR Rijschoolgegevens
 

Examencentrum Leiden (Bromfiets)

Aantal examens: 83
In één keer geslaagd: ± 97 %
Geslaagd bij herexamen: ± 100 %
Bijgewerkt op: 01-10-2021
Bron: CBR Rijschoolgegevens
 

Examencentrum Amsterdam (Motor voertuigbeheersing)

Aantal examens: 10
In één keer geslaagd: ± 100 %
Geslaagd bij herexamen: ± 0 %
Bijgewerkt op: 01-10-2021
Bron: CBR Rijschoolgegevens
 

Examencentrum Leiden (Motor verkeersdeelname)

Aantal examens: 152
In één keer geslaagd: ± 92 %
Geslaagd bij herexamen: ± 75 %
Bijgewerkt op: 01-10-2021
Bron: CBR Rijschoolgegevens
 

Examencentrum Leiden (Auto + aanhanger)

Aantal examens: 2
In één keer geslaagd: ± 50 %
Geslaagd bij herexamen: ± 0 %
Bijgewerkt op: 01-10-2021
Bron: CBR Rijschoolgegevens
 

Examencentrum Leiden (Motor voertuigbeheersing)

Aantal examens: 128
In één keer geslaagd: ± 94 %
Geslaagd bij herexamen: ± 100 %
Bijgewerkt op: 01-10-2021
Bron: CBR Rijschoolgegevens
 

Examencentrum Rijswijk (Motor voertuigbeheersing)

Aantal examens: 50
In één keer geslaagd: ± 96 %
Geslaagd bij herexamen: ± 100 %
Bijgewerkt op: 01-10-2021
Bron: CBR Rijschoolgegevens
 

Wat is het gemiddelde CBR slagingspercentage in Nederland?

Het gemiddelde CBR slagingspercentage ligt op 50%. Dit betekent dat ongeveer 50% van alle leerlingen in 1 keer slaagt voor het praktijkexamen. Het CBR houdt van elke rijschool bij wat de slagingspercentages zijn.

Slaag ik sneller bij een rijschool met een hoog CBR slagingspercentage?

Nee, je slaagkans bij een rijschool hangt af van meerdere factoren: het aantal rijlessen dat je volgt, de rij-instructeur en de kwaliteit van de rijles. Sommige rijscholen nemen geen risico en laten je pas afrijden wanneer ze er zeker van zijn dat je slaagt. Dit is niet direct verkeerd, maar het risico kan zijn dat je onnodig veel rijlessen volgt.

Hoe selecteer ik dan een goede rijschool?

Het halen van je rijbewijs kost veel tijd en geld. Zorg er dus voor dat je een goede rijschool kiest en neem de tijd om je te verdiepen in het aanbod van rijscholen. Vergelijk rijscholen in je omgeving door de CBR slagingspercentages te vergelijken. Lees wat anderen vinden van de rijschool door reviews te lezen. Maar vraag ook eens aan bekenden bij welke rijschool zij hebben gelest en wat ze ervan vonden. Daarnaast bieden sommige rijscholen een gratis proefles aan. Hiermee kun je kijken of deze rijschool bij je past en of je een klik hebt met de instructeur.

Wat doet het CBR eigenlijk?

CBR staat voor Centraal Bureau voor Rijvaardigheden. Het CBR beoordeelt de rijgeschiktheid van bestuurders van auto's, motoren, bromfietsen, vrachtwagens en bussen. Dit doen ze onderandere door theorie en praktijkexamens af te nemen. Je volgt rijlessen bij een rijschool, maar het examen doe je altijd bij het CBR.