Reviews over ACE Autorijschool

3,2 Anoniem schreef op
Al met al een onprettige rijschool. Bij mijn intake les had ik al meteen een slecht gevoel over deze rijschool (ik weet niet precies waarom), maar omdat ik zo graag wou beginnen met mijn opleiding heb ik er toch voor gekozen om bij ACE rijschool te blijven lessen. Na een paar lessen was mij meteen al duidelijk dat dit een slechte keuze was. Mijn instructeur was erg ongeduldig, werd boos als ik iets niet goed deed, en kon mij nooit echt goed uitleggen wat ik dan fout deed. Vooral dit laatste is iets waar ik mij mateloos aan heb gestoord. Keer op keer vroeg ik om uitleg, maar steeds kwam er iets onbegrijpelijks en erg algemeens uit. Als ik het dan de volgende keer weer fout deed, werd hij boos, maar kon hij mij nog steeds niet vertellen wat ik nou anders moest doen. Je betaalt dan niet erg veel voor deze rijschool, maar de lessen zijn onprettig. Ik zag uiteindelijk op tegen rijles. Ik raad iedereen aan om te kiezen voor een rijschool met betere/ aardigere instructeurs.
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
Reactie van de rijschool geschreven op
Ook jammer van deze reactie. Anonieme reacties zijn vaak andere rijscholen die zo over een collega praten. Ook een manier om je geld te verdienen. Ook deze ervaring komt ons totaal niet bekend voor. Wij werken uitsluitend met ervaren en rustige instructeurs die nooit boos of geïrriteerd worden. Waarom ga je door als de intakeles niet bevalt. Deze les is altijd vrijblijvend. Wij werken met meerdere instructeurs. Aan het einde van de intakeles wordt altijd gemeld dat indien er geen klik is met de instructeur er altijd gewisseld kan en ook moet worden. Dit gebeurt overigens vrijwel nooit.
2 Anoniem schreef op
Onlangs geslaagd bij ACE met veel bloed, zweet en tranen en nog meer tranen. Ik had geen goeie klik met de instructeur en heb zelfs op het punt gestaan om elders mijn rijopleiding af te maken, maar ik was nu eenmaal verbonden aan een contract voor een lessenpakket. Ik had het idee dat de instructeur geen passie had voor dit werk en ik kreeg maar moeilijk door wat hij uitlegde. Ik heb hierdoor teveel lessen moeten nemen. Als ik toen wist wat ik nu weet had ik een andere rijschool gekozen.
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
Reactie van de rijschool geschreven op
Jammer van deze reactie. Iedereen die bij ACE een pakket afneemt is geheel vrij om te gaan en staan waar hij of zij wil. Je zit nergens aan vast. Je lest alleen goedkoper in een pakket. Dit verhaal komt ons totaal niet bekend voor. Mocht het wel het geval zijn dat er geen klik is met een instructeur kan er natuurlijk altijd gewisseld worden van instructeur.
8,6 D. schreef op
Ik heb voor deze rijschool gekozen omdat ik er van andere mensen goede dingen over had gehoord. Ik vond de rijlessen prettig en vlot en heb na 40 rijlessen in een keer mijn rijbewijs gehaald! Afspraken maken over lestijden was makkelijk en er werd goed gecommuniceerd.
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
Reactie van de rijschool geschreven op
Dank je wel voor de reactie! We blijven ons best doen!
9 Sylvia schreef op
Super! Zeer tevreden. Vriendelijke mensen. Duidelijke instructies en prima communicatie.
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
4 Anoniem schreef op
Ik koos destijds voor deze rijschool omdat het slagingspercentage aanzienlijk was. Dat dit niet perse een goeie opleiding betekende, ontdekte ik al na een aantal rijlessen. Het begon wel goed, maar ik had het idee dat de instructeur moeite had deze lijn te blijven volgen. De inhoud van de instructies werd kwalitatief slechter. Ook zijn geduld werd gaandeweg minder. Dit samen met een onduidelijke uitleg zorgde dat ik niet vooruit ging. Daarbij opgeteld had ik ook rijangst/faalangst, waar grapjes over werden gemaakt, terwijl ik graag wat geruststelling zou hebben gekregen. En om na enkele rijlessen al op een drukke vierbaans snelweg te moeten rijden was ook niet handig. Ik raad deze rijschool aan om duidelijke uitleg te geven en dat eventueel nog een keer, desnoods 10 keer te geven. Niet iedereen pakt het even snel op door angst of onzekerheid. En laat leerlingen aan situaties wennen in plaats van voor de leeuwen te gooien. Met hoogtevrees ga je ook niet gelijk vanaf de hoogste verdieping naar beneden kijken. Ik ben bij deze rijschool weg gegaan omdat ik nog angstiger ben geworden door zijn aanpak.
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
Reactie van de rijschool geschreven op
Wij herkennen dit verhaal helemaal niet. Jammer dat zit soort verhalen hier worden achtergelaten! Wij zijn stuk voor stuk zeer geduldige instructeurs. Wij werken stap voor stap naar het restultaat. Ook werken wij zeer prettig met faalangstigen. Mocht er toch geen klik zijn tussen leerling en instructeur dan kan er altijd gewisseld worden.
9 Rijschoolvergelijker.net beoordeelt met 4 review(s):
P. schreef op
Algemeen:Heel professionele rijschool. Eerst een intakeles waarin wordt gekeken hoeveel lessen je nodig hebt en bij welke instructeur je het beste past. Go
2 Rijschoolspot beoordeelt met 1 review(s):
rosan schreef op
Omdat deze rijschool de hoogste slagingskans had, heb ik me hier opgegeven. De intake ging goed en ik kreeg een instructeur toegewezen. Mijn eerste indruk

Beoordeel ACE Autorijschool

Type- & status van de lessen
Beoordeling
Jouw gegevens

Slagingspercentages ACE Autorijschool

Examencentrum Leiden (Auto)

Aantal examens: 71
In één keer geslaagd: ± 72 %
Geslaagd bij herexamen: ± 54 %
Bijgewerkt op: 01-10-2021
Bron: CBR Rijschoolgegevens
 

Wat is het gemiddelde CBR slagingspercentage in Nederland?

Het gemiddelde CBR slagingspercentage ligt op 50%. Dit betekent dat ongeveer 50% van alle leerlingen in 1 keer slaagt voor het praktijkexamen. Het CBR houdt van elke rijschool bij wat de slagingspercentages zijn.

Slaag ik sneller bij een rijschool met een hoog CBR slagingspercentage?

Nee, je slaagkans bij een rijschool hangt af van meerdere factoren: het aantal rijlessen dat je volgt, de rij-instructeur en de kwaliteit van de rijles. Sommige rijscholen nemen geen risico en laten je pas afrijden wanneer ze er zeker van zijn dat je slaagt. Dit is niet direct verkeerd, maar het risico kan zijn dat je onnodig veel rijlessen volgt.

Hoe selecteer ik dan een goede rijschool?

Het halen van je rijbewijs kost veel tijd en geld. Zorg er dus voor dat je een goede rijschool kiest en neem de tijd om je te verdiepen in het aanbod van rijscholen. Vergelijk rijscholen in je omgeving door de CBR slagingspercentages te vergelijken. Lees wat anderen vinden van de rijschool door reviews te lezen. Maar vraag ook eens aan bekenden bij welke rijschool zij hebben gelest en wat ze ervan vonden. Daarnaast bieden sommige rijscholen een gratis proefles aan. Hiermee kun je kijken of deze rijschool bij je past en of je een klik hebt met de instructeur.

Wat doet het CBR eigenlijk?

CBR staat voor Centraal Bureau voor Rijvaardigheden. Het CBR beoordeelt de rijgeschiktheid van bestuurders van auto's, motoren, bromfietsen, vrachtwagens en bussen. Dit doen ze onderandere door theorie en praktijkexamens af te nemen. Je volgt rijlessen bij een rijschool, maar het examen doe je altijd bij het CBR.