Reviews over Olaf van Kalken

10 Tamara schreef op
Al 9 jaar mijn rijbewijs
Omdat ik last had van faalangst ben ik goed geholpen bij Olaf Rijschool
Een goede instructeur die de tijd voor je neemt en je het goed uitlegt
Nog steeds erg te vreden ook al is het een tijdje geleden
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
7 Rijschoolvergelijker.net beoordeelt met 1 review(s):
W. schreef op
Algemeen:Netjes, kundig. Vrij duur. Pedalen beetje onduidelijk geblevenMateriaal:behoorlijk volledig en netjesInstructeur:rustig, netjes, adrem
9,3 Bovag beoordeelt met 52 review(s):
Angelica schreef op
Heel gezellige mensen ze helpen je goed en geven je goeie instructies

Beoordeel Olaf van Kalken

Type- & status van de lessen
Beoordeling
Jouw gegevens

Slagingspercentages Olaf van Kalken

Examencentrum Spijkenisse (Auto)

Aantal examens: 104
In één keer geslaagd: ± 48 %
Geslaagd bij herexamen: ± 59 %
Bijgewerkt op: 09-04-2021
Bron: CBR Rijschoolgegevens
 

Wat is het gemiddelde CBR slagingspercentage in Nederland?

Het gemiddelde CBR slagingspercentage ligt op 50%. Dit betekent dat ongeveer 50% van alle leerlingen in 1 keer slaagt voor het praktijkexamen. Het CBR houdt van elke rijschool bij wat de slagingspercentages zijn.

Slaag ik sneller bij een rijschool met een hoog CBR slagingspercentage?

Nee, je slaagkans bij een rijschool hangt af van meerdere factoren: het aantal rijlessen dat je volgt, de rij-instructeur en de kwaliteit van de rijles. Sommige rijscholen nemen geen risico en laten je pas afrijden wanneer ze er zeker van zijn dat je slaagt. Dit is niet direct verkeerd, maar het risico kan zijn dat je onnodig veel rijlessen volgt.

Hoe selecteer ik dan een goede rijschool?

Het halen van je rijbewijs kost veel tijd en geld. Zorg er dus voor dat je een goede rijschool kiest en neem de tijd om je te verdiepen in het aanbod van rijscholen. Vergelijk rijscholen in je omgeving door de CBR slagingspercentages te vergelijken. Lees wat anderen vinden van de rijschool door reviews te lezen. Maar vraag ook eens aan bekenden bij welke rijschool zij hebben gelest en wat ze ervan vonden. Daarnaast bieden sommige rijscholen een gratis proefles aan. Hiermee kun je kijken of deze rijschool bij je past en of je een klik hebt met de instructeur.

Wat doet het CBR eigenlijk?

CBR staat voor Centraal Bureau voor Rijvaardigheden. Het CBR beoordeelt de rijgeschiktheid van bestuurders van auto's, motoren, bromfietsen, vrachtwagens en bussen. Dit doen ze onderandere door theorie en praktijkexamens af te nemen. Je volgt rijlessen bij een rijschool, maar het examen doe je altijd bij het CBR.