Reviews over Rijschool Op weg

9,2 Karen Manshande v dijk schreef op
Ik ben een angsthaast in de auto, en wilde graag rijlessen nemen. 1 voor me angst te overwinnen en 2 omdat het wel makkelijk is met een kindje. Toen ik Onno sprak over mijn angst, stelde hij me direct gerust. Hij zou me hier overheen helpen. Les 1 was erg eng, maar Onno is iemand die rustig en kalm overkomt en vertelde me meerdere keren dat er niks kon gebeuren.
Nu onderhand 4 lessen verder, en voel me op me gemak in de auto en op de weg. Onno is serieus, en leert je het autorijden goed. Leren en lol staat hoog in het vaandel. Ik kan erg lachen met hem, maar is op momenten waar hij serieus moet zijn serieus.
. Als je vragen hebt, geeft hij altijd eerlijk antwoord en helpt je waar hij kan.Ik kan deze rijschool aanraden aan iedereen Want niet bij elke rijschool kan je leren en lol hebben, maar bij Rijschool op weg wel!
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit

Beoordeel Rijschool Op weg

Type- & status van de lessen
Beoordeling
Jouw gegevens

Slagingspercentages Rijschool Op weg

Examencentrum Leiden (Auto)

Aantal examens: 1
In één keer geslaagd: ± 0 %
Geslaagd bij herexamen: ± 100 %
Bijgewerkt op: 01-10-2020
Bron: CBR Rijschoolgegevens
 

Examencentrum Zoetermeer (Auto)

Aantal examens: 4
In één keer geslaagd: ± 0 %
Geslaagd bij herexamen: ± 33 %
Bijgewerkt op: 01-10-2020
Bron: CBR Rijschoolgegevens
 

Examencentrum Rijswijk (Auto)

Aantal examens: 28
In één keer geslaagd: ± 63 %
Geslaagd bij herexamen: ± 56 %
Bijgewerkt op: 01-10-2020
Bron: CBR Rijschoolgegevens
 

Wat is het gemiddelde CBR slagingspercentage in Nederland?

Het gemiddelde CBR slagingspercentage ligt op 50%. Dit betekent dat ongeveer 50% van alle leerlingen in 1 keer slaagt voor het praktijkexamen. Het CBR houdt van elke rijschool bij wat de slagingspercentages zijn.

Slaag ik sneller bij een rijschool met een hoog CBR slagingspercentage?

Nee, je slaagkans bij een rijschool hangt af van meerdere factoren: het aantal rijlessen dat je volgt, de rij-instructeur en de kwaliteit van de rijles. Sommige rijscholen nemen geen risico en laten je pas afrijden wanneer ze er zeker van zijn dat je slaagt. Dit is niet direct verkeerd, maar het risico kan zijn dat je onnodig veel rijlessen volgt.

Hoe selecteer ik dan een goede rijschool?

Het halen van je rijbewijs kost veel tijd en geld. Zorg er dus voor dat je een goede rijschool kiest en neem de tijd om je te verdiepen in het aanbod van rijscholen. Vergelijk rijscholen in je omgeving door de CBR slagingspercentages te vergelijken. Lees wat anderen vinden van de rijschool door reviews te lezen. Maar vraag ook eens aan bekenden bij welke rijschool zij hebben gelest en wat ze ervan vonden. Daarnaast bieden sommige rijscholen een gratis proefles aan. Hiermee kun je kijken of deze rijschool bij je past en of je een klik hebt met de instructeur.

Wat doet het CBR eigenlijk?

CBR staat voor Centraal Bureau voor Rijvaardigheden. Het CBR beoordeelt de rijgeschiktheid van bestuurders van auto's, motoren, bromfietsen, vrachtwagens en bussen. Dit doen ze onderandere door theorie en praktijkexamens af te nemen. Je volgt rijlessen bij een rijschool, maar het examen doe je altijd bij het CBR.