Reviews over 1.BASKENT Rijschool

10 Jessy de Jong schreef op
Hele goede instructeur met veel geduld, er wordt gebruik gemaakt van een instructiekaart, vond ik zelf heel handig om terug te bekijken tijdens de lessen.
Ik heb wel 52 lesuren gevolgd, iets boven gemiddeld volgens mij maar ben dan ook geen natuurtalent :P
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
10 Ryan Lunben schreef op
Goede persoonlijke begeleiding, heeft me makkelijk door het examen geholpen. Geniet erg van het motorrijden en heb goede tips meegekregen
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
4,4 Anoniem schreef op
Instructeur moet bijna elke les wel weer naar de KFC, McDonald's of toilet. En schrokt het dan naar binnen. Komt vaak later aan dan afgesproken. Zit ook vaak in zijn neus/ oor. De auto ziet er van binnen niet zo schoon uit. En met meer dan 30 jaar ervaring kan er niet gezegd worden hoeveel lessen er nog nodig zijn voor het examen. (Hij wilt dat je meer lessen volgt terwijl dat veel te laat wordt aangekaart.) Tijdens de les zit de instructeur op zijn telefoon, Facebook video's afspelen. Dus tijdens het rijden ziet hij niet alles, waardoor hij opeens meestuurt (met de ongewassen handen). Na de les wordt er niks nagesproken over wat er goed/slecht gaat. Ook worden de bijzondere manoeuvres maar 1 keer voorgedaan (met hulp) en dan is het klaar.
Het is dus in de auto zitten, zelf maar een beetje uitvogelen hoe en wat en dan wordt je weer weggebracht.
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
8,8 Gerald Sassen schreef op
Ben hier in 1x geslaagd voor mijn AVB en AVD examen, ben tevreden met de les.
De instructeur is geduldig, veel ervaring en geeft gerichte feedback, flexibel ook met de lestijden.

Ik raad deze rijschool zeker aan.
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
10 Adrie Meijer schreef op
Goed:
Nieuwe lesmotoren en kleding, gebruik van instructiekaart, locatie (ik kon mijn auto makkelijk kwijt, koste ook geen parkeergeld).
Geduldige instructeur met duidelijke uitleg.
Flexibel met de tijden.


Slecht:
Geen
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
next

Beoordeel 1.BASKENT Rijschool

Type- & status van de lessen
Beoordeling
Jouw gegevens

Slagingspercentages 1.BASKENT Rijschool

Examencentrum Rijswijk (Auto)

Aantal examens: 4
In één keer geslaagd: ± 100 %
Geslaagd bij herexamen: ± 100 %
Bijgewerkt op: 01-10-2021
Bron: CBR Rijschoolgegevens
 

Examencentrum Zoetermeer (Auto)

Aantal examens: 18
In één keer geslaagd: ± 73 %
Geslaagd bij herexamen: ± 86 %
Bijgewerkt op: 01-10-2021
Bron: CBR Rijschoolgegevens
 

Wat is het gemiddelde CBR slagingspercentage in Nederland?

Het gemiddelde CBR slagingspercentage ligt op 50%. Dit betekent dat ongeveer 50% van alle leerlingen in 1 keer slaagt voor het praktijkexamen. Het CBR houdt van elke rijschool bij wat de slagingspercentages zijn.

Slaag ik sneller bij een rijschool met een hoog CBR slagingspercentage?

Nee, je slaagkans bij een rijschool hangt af van meerdere factoren: het aantal rijlessen dat je volgt, de rij-instructeur en de kwaliteit van de rijles. Sommige rijscholen nemen geen risico en laten je pas afrijden wanneer ze er zeker van zijn dat je slaagt. Dit is niet direct verkeerd, maar het risico kan zijn dat je onnodig veel rijlessen volgt.

Hoe selecteer ik dan een goede rijschool?

Het halen van je rijbewijs kost veel tijd en geld. Zorg er dus voor dat je een goede rijschool kiest en neem de tijd om je te verdiepen in het aanbod van rijscholen. Vergelijk rijscholen in je omgeving door de CBR slagingspercentages te vergelijken. Lees wat anderen vinden van de rijschool door reviews te lezen. Maar vraag ook eens aan bekenden bij welke rijschool zij hebben gelest en wat ze ervan vonden. Daarnaast bieden sommige rijscholen een gratis proefles aan. Hiermee kun je kijken of deze rijschool bij je past en of je een klik hebt met de instructeur.

Wat doet het CBR eigenlijk?

CBR staat voor Centraal Bureau voor Rijvaardigheden. Het CBR beoordeelt de rijgeschiktheid van bestuurders van auto's, motoren, bromfietsen, vrachtwagens en bussen. Dit doen ze onderandere door theorie en praktijkexamens af te nemen. Je volgt rijlessen bij een rijschool, maar het examen doe je altijd bij het CBR.