Krijg € 25,00 - CASHBACK 💰 bij aanschaf van een lespakket

  1. Vul hieronder je gegevens in
  2. Wacht to de rijschool contact met je opneemt
  3. Koop een rijles pakket bij de rijschool
  4. Lever de factuur in bij Snelslagen.nl
  5. Ontvang je cashback 💰
Jouw gegevens

Reviews over Andre Wierenga Auto- en Motorrijschool

8,4 Boris schreef op
Vandaag m'n rijbewijs gehaald in slechts 22 uur lessen, zonder van te voren snor/bromfiets ervaring te hebben, enkel ervaring in het verkeer met de auto. Les gehad van André. Hij laat je de oefeningen voor je AVB eerst zien en voelen achterop, en blijft je vervolgens tips geven hoe je de oefeningen beter kunt uitvoeren.

Heb je eenmaal je AVB, zal hij kort de theorie van het rijden op rotondes met je doornemen, om het vervolgens direct in de praktijk te brengen. Daarbij leert hij je één héél belangrijk ding: níét meer rijden zoals veel automobilisten rijden. Niet alleen omdat het zo hoort, maar vooral omdat het voor jouw eigen veiligheid veel beter is. En dat is één voorbeeld dat zo typerend is voor deze rijschool: je leert niet je examen te halen, je leert daadwerkelijk motorrijden.

Voor diegene die denkt dat het hoogste slagingspercentage in Utrecht dus te danken is aan een hoog aantal lessen per kandiaat: mijn aantal lesuren bewijzen het tegendeel. André laat je gewoon afrijden als hij denkt dat je daar klaar voor bent. In mijn geval na 10 lesuren op de weg.
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
7,2 Anoniem schreef op
Prima rijschool, goede motoren. Kwam hier op aanbeveling, heb er zelfs veel voor op en neer gereden vanaf mijn woonplaats, maar was de moeite waard. Les gehad van Eric: uitstekende instructeur, die probeert om je een 'echte' motorrijder te maken, ook los van de exameneisen. Werkt met rij-opnames, waarin je jezelf ziet rijden (heel instructief). En het is hem gelukt om mij, als 65-jarige, veilig op de motor te krijgen. Chapeau!
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
7,6 Nick schreef op
Binnen 1,5 maand mijn motor rijbewijs mogen halen bij rijschool Wierenga. Een enthousiaste en gedreven rijschool waar alle focus uitgaat naar de 'leerling'. Eric geeft les op een duidelijke en leerzame manier. Een geweldige ervaring!

Alle examens in één keer gehaald. 24 uur les.

Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
7,2 Karim El Hadji schreef op
Super rijschool met mooie nieuwe les-motoren.
Ben voor zowel AVB als AVD in een keer geslaagd. Mijn rij instructeur was Eric Wierenga.
Eric heeft enorm veel kennis en ervaring en dat merk je tijdens de lessen. Hij is streng maar ook eerlijk, en laat je direct horen wat je fout doet. Er wordt veel aandacht besteed aan het individu en je krijgt enorm veel feedback.
Ben in ieder geval superblij dat ik bij Wierenga mijn Motorrijbewijs heb gehaald.

Eric Thanks!
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
8 Carmen schreef op
Super rijschool!

Eerlijke, hardwerkende familie. Rijschool Wierenga is anders dan de rijscholen die je alleen snel willen laten slagen en leert je écht goed autorijden. In plaats van alleen de rondjes te oefenen die je vaak op het praktijkexamen rijdt (die je alsnog vaak genoeg oefent) besteden ze bijvoorbeeld ook een les aan zelfstandig de weg vinden, en laten ze je een grote parkeergarage in rijden.

De lessen van Sonja zijn propvol feedback, en daardoor heel effectief. Ik vond echt dat ik veel waar voor mijn geld kreeg.
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
next

Beoordeel Andre Wierenga Auto- en Motorrijschool

Type- & status van de lessen
Beoordeling
Jouw gegevens

Slagingspercentages Andre Wierenga Auto- en Motorrijschool

Examencentrum Utrecht (Auto)

Aantal examens: 43
In één keer geslaagd: ± 63 %
Geslaagd bij herexamen: ± 77 %
Bijgewerkt op: 01-10-2021
Bron: CBR Rijschoolgegevens
 

Examencentrum Amsterdam (Motor voertuigbeheersing)

Aantal examens: 67
In één keer geslaagd: ± 100 %
Geslaagd bij herexamen: ± 100 %
Bijgewerkt op: 01-10-2021
Bron: CBR Rijschoolgegevens
 

Examencentrum Utrecht (Motor verkeersdeelname)

Aantal examens: 99
In één keer geslaagd: ± 89 %
Geslaagd bij herexamen: ± 90 %
Bijgewerkt op: 01-10-2021
Bron: CBR Rijschoolgegevens
 

Examencentrum Utrecht (Motor voertuigbeheersing)

Aantal examens: 13
In één keer geslaagd: ± 100 %
Geslaagd bij herexamen: ± 0 %
Bijgewerkt op: 01-10-2021
Bron: CBR Rijschoolgegevens
 

Examencentrum Leusden (Motor voertuigbeheersing)

Aantal examens: 10
In één keer geslaagd: ± 90 %
Geslaagd bij herexamen: ± 0 %
Bijgewerkt op: 01-10-2021
Bron: CBR Rijschoolgegevens
 

Wat is het gemiddelde CBR slagingspercentage in Nederland?

Het gemiddelde CBR slagingspercentage ligt op 50%. Dit betekent dat ongeveer 50% van alle leerlingen in 1 keer slaagt voor het praktijkexamen. Het CBR houdt van elke rijschool bij wat de slagingspercentages zijn.

Slaag ik sneller bij een rijschool met een hoog CBR slagingspercentage?

Nee, je slaagkans bij een rijschool hangt af van meerdere factoren: het aantal rijlessen dat je volgt, de rij-instructeur en de kwaliteit van de rijles. Sommige rijscholen nemen geen risico en laten je pas afrijden wanneer ze er zeker van zijn dat je slaagt. Dit is niet direct verkeerd, maar het risico kan zijn dat je onnodig veel rijlessen volgt.

Hoe selecteer ik dan een goede rijschool?

Het halen van je rijbewijs kost veel tijd en geld. Zorg er dus voor dat je een goede rijschool kiest en neem de tijd om je te verdiepen in het aanbod van rijscholen. Vergelijk rijscholen in je omgeving door de CBR slagingspercentages te vergelijken. Lees wat anderen vinden van de rijschool door reviews te lezen. Maar vraag ook eens aan bekenden bij welke rijschool zij hebben gelest en wat ze ervan vonden. Daarnaast bieden sommige rijscholen een gratis proefles aan. Hiermee kun je kijken of deze rijschool bij je past en of je een klik hebt met de instructeur.

Wat doet het CBR eigenlijk?

CBR staat voor Centraal Bureau voor Rijvaardigheden. Het CBR beoordeelt de rijgeschiktheid van bestuurders van auto's, motoren, bromfietsen, vrachtwagens en bussen. Dit doen ze onderandere door theorie en praktijkexamens af te nemen. Je volgt rijlessen bij een rijschool, maar het examen doe je altijd bij het CBR.