Krijg € 25,00 - CASHBACK 💰 bij aanschaf van een lespakket

  1. Vul hieronder je gegevens in
  2. Wacht to de rijschool contact met je opneemt
  3. Koop een rijles pakket bij de rijschool
  4. Lever de factuur in bij Snelslagen.nl
  5. Ontvang je cashback 💰
Jouw gegevens

Reviews over VRC Rijopleidingen

7,6 Anoniem schreef op
Het fijne van deze rijschool is dat alles van te voren erg duidelijk was.
Tijdens de proefles kreeg ik duidelijke uitleg over de mogelijkheden en kosten.

De rij-instructeur was meestal op tijd, als dat niet zo was kreeg ik een appje van hem maar was nooit meer dan 6 minuten of zo.

Voelde me prima op het gemak bij hem en bovendien in 1 keer geslaagd!
Een echte aanrader , deze rijschool!
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
2,8 Anoniem schreef op
Ik heb gereden bij José, en een hele slechte ervaring gehad. Zij zit altijd op haar telefoon, maar dan ook de hele les door. Als ze niet op Facebook zit, dan is ze aan het bellen. Dan trapt ze bijvoorbeeld ineens vol de rem in vanwege een fietser die jij al een minuut eerder hebt gezien. Ze biedt rijlessen van twee uur waarbij ze altijd minimaal 15 minuten pauze houdt bij een tankstation om te kletsen met haar vriendinnen, dit doet ze in jouw betaalde tijd.
Bovendien is ze zeer ongeduldig, ze valt zomaar tegen je uit en laat je erg onzeker voelen. Er is altijd iets wat anders moet, je wordt totaal niet op je gemak gesteld. Met sommige leerlingen heeft ze duidelijk een klik; daarmee is ze heel begaan, en met de rest niet. Ze is ook niet flexibel en soms kan je zomaar 3 weken niet lessen omdat ze 'vol gepland is'.
Er was nooit een plan tijdens de rijlessen, eerst 40 minuten rijden om iemand ergens af te zetten, dan 20 minuten pauze en dan doelloos rijden. Niet planmatig, RIS komt er niet aan te pas. Na 30 uur niet begonnen aan bijzondere verrichtingen.
Volgens haar is het gemiddelde aantal uur rijles 60 uur, dit beweert zij glashard, nou; check de site van het CBR! Je wordt echt afgeperst! En als je hier achter komt, kan je niet meer weg, want VRC biedt pakketten aan waardoor je al betaald hebt voor je rijexamen, theorie en tussentijdse toets.
Kijk hier mee uit! Je kan intern wel switchen bij VRC, dat heb ik gedaan en een fijne instructeur daarna gehad.
Maar ik raad het helaas niet aan om bij José te lessen, ik denk dat het echt uren en uren tijd had gekost waarbij ik altijd gefrustreerd thuis kwam.
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
4 Anoniem schreef op
Ik vind dit een hele slechte rijschool. Er is nooit duidelijk wanneer je mag afrijden. De docenten stellen zich niet professioneel op. Geen duidelijkheid over ALLES. Geen aanrader.
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
2,4 Anoniem schreef op
ik heb zelf bij vrc 22 lessen en examen genomen en het was de grootste fout in mijn leven.
de instructeur is altijd chagrijnig.
als je al kan rijden dan moet je echt elke dag vragen voor een examen.
de instructeur komt elke dag te laat en je mag de gemiste tijd ook niet inhalen of soms zegt de instructeur laatste uur nog af omdat hij te moe is.
dus mensen denk 2 keer na voordat je bij deze rijschool lessen gaat nemen want het is tijd en geld verspilling.
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
Reactie van de rijschool geschreven op
Het is altijd vervelend om te lezen dat er klachten zijn.

Graag hadden we dit gehoord zodat we daar iets aan konden doen; maar een anonieme vermelding kan net zo goed een fake zijn; we kunnen immers er niet inhoudelijk op reageren.
8,8 Anoniem schreef op
Goede begeleiding, geduldige instructeur, goede communicatie, duidelijke uitleg, ervaring met faalangstigen en RIS methode wat fijn werkt. Zeer gezellige en goede lessen!
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
next

Beoordeel VRC Rijopleidingen

Type- & status van de lessen
Beoordeling
Jouw gegevens

Slagingspercentages VRC Rijopleidingen

Examencentrum Utrecht (Auto)

Aantal examens: 111
In één keer geslaagd: ± 55 %
Geslaagd bij herexamen: ± 53 %
Bijgewerkt op: 01-10-2021
Bron: CBR Rijschoolgegevens
 

Examencentrum Barendrecht (Auto + aanhanger)

Aantal examens: 13
In één keer geslaagd: ± 50 %
Geslaagd bij herexamen: ± 100 %
Bijgewerkt op: 01-10-2021
Bron: CBR Rijschoolgegevens
 

Examencentrum Eemnes (Auto)

Aantal examens: 2
In één keer geslaagd: ± 100 %
Geslaagd bij herexamen: ± 100 %
Bijgewerkt op: 01-10-2021
Bron: CBR Rijschoolgegevens
 

Wat is het gemiddelde CBR slagingspercentage in Nederland?

Het gemiddelde CBR slagingspercentage ligt op 50%. Dit betekent dat ongeveer 50% van alle leerlingen in 1 keer slaagt voor het praktijkexamen. Het CBR houdt van elke rijschool bij wat de slagingspercentages zijn.

Slaag ik sneller bij een rijschool met een hoog CBR slagingspercentage?

Nee, je slaagkans bij een rijschool hangt af van meerdere factoren: het aantal rijlessen dat je volgt, de rij-instructeur en de kwaliteit van de rijles. Sommige rijscholen nemen geen risico en laten je pas afrijden wanneer ze er zeker van zijn dat je slaagt. Dit is niet direct verkeerd, maar het risico kan zijn dat je onnodig veel rijlessen volgt.

Hoe selecteer ik dan een goede rijschool?

Het halen van je rijbewijs kost veel tijd en geld. Zorg er dus voor dat je een goede rijschool kiest en neem de tijd om je te verdiepen in het aanbod van rijscholen. Vergelijk rijscholen in je omgeving door de CBR slagingspercentages te vergelijken. Lees wat anderen vinden van de rijschool door reviews te lezen. Maar vraag ook eens aan bekenden bij welke rijschool zij hebben gelest en wat ze ervan vonden. Daarnaast bieden sommige rijscholen een gratis proefles aan. Hiermee kun je kijken of deze rijschool bij je past en of je een klik hebt met de instructeur.

Wat doet het CBR eigenlijk?

CBR staat voor Centraal Bureau voor Rijvaardigheden. Het CBR beoordeelt de rijgeschiktheid van bestuurders van auto's, motoren, bromfietsen, vrachtwagens en bussen. Dit doen ze onderandere door theorie en praktijkexamens af te nemen. Je volgt rijlessen bij een rijschool, maar het examen doe je altijd bij het CBR.