Reviews van VRC Rijopleidingen

4 Anoniem schreef op
Ik vind dit een hele slechte rijschool. Er is nooit duidelijk wanneer je mag afrijden. De docenten stellen zich niet professioneel op. Geen duidelijkheid over ALLES. Geen aanrader.
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
2,4 Anoniem schreef op
ik heb zelf bij vrc 22 lessen en examen genomen en het was de grootste fout in mijn leven.
de instructeur is altijd chagrijnig.
als je al kan rijden dan moet je echt elke dag vragen voor een examen.
de instructeur komt elke dag te laat en je mag de gemiste tijd ook niet inhalen of soms zegt de instructeur laatste uur nog af omdat hij te moe is.
dus mensen denk 2 keer na voordat je bij deze rijschool lessen gaat nemen want het is tijd en geld verspilling.
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
Reactie van de rijschool geschreven op
Het is altijd vervelend om te lezen dat er klachten zijn.

Graag hadden we dit gehoord zodat we daar iets aan konden doen; maar een anonieme vermelding kan net zo goed een fake zijn; we kunnen immers er niet inhoudelijk op reageren.
8,8 Anoniem schreef op
Goede begeleiding, geduldige instructeur, goede communicatie, duidelijke uitleg, ervaring met faalangstigen en RIS methode wat fijn werkt. Zeer gezellige en goede lessen!
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
9,2 Sonny Lensen schreef op
Ik heb in totaal 30 rijlessen gehad bij deze rijschool, deze lessen heb ik altijd als erg prettig ervaren. Ik had een erg goede klik met mijn instructeur, die alles erg zorgvuldig en in mijn tempo kon en wilde uitleggen. Daarnaast was de sfeer in de auto altijd erg gezellig, maar werd er uiteraard ook serieus gewerkt op de momenten dat dat nodig was.

Ik heb mijn rijbewijs de eerste keer gehaald. Daar was ik erg blij mee maar ik mis de leuke lessen nu, een half jaar later, nog steeds!

Absoluut een aanrader om hier je rijlessen te nemen!
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
8,8 Suzanne schreef op
Ik vind het echt een goede rijschool. Mijn rij leraar heeft altijd veel geduld en is flexibel in de tijden van de rijles.
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
2 Rijschoolspot beoordeelt met 1 review(s):
Marcel schreef op
Problemen met bedrijfsvoering gaan over de rug van de leerling. Botte benadering als je kritiek hebt op de houding van de instructrice. Leerling moet maar

Beoordeel VRC Rijopleidingen

Type- & status van de lessen
Beoordeling
Jouw gegevens

Slagingspercentages VRC Rijopleidingen

Examencentrum Utrecht (Auto)

Aantal examens: 201
In één keer geslaagd: ± 65 %
Geslaagd bij herexamen: ± 47 %
Bijgewerkt op: 08-03-2019
Bron: CBR Rijschoolgegevens
 

Examencentrum Utrecht (Auto + aanhanger)

Aantal examens: 2
In één keer geslaagd: ± 100 %
Geslaagd bij herexamen: ± 0 %
Bijgewerkt op: 01-03-2019
Bron: CBR Rijschoolgegevens
 

Examencentrum Eemnes (Auto)

Aantal examens: 4
In één keer geslaagd: ± 33 %
Geslaagd bij herexamen: ± 0 %
Bijgewerkt op: 08-03-2019
Bron: CBR Rijschoolgegevens
 

Wat is het gemiddelde CBR slagingspercentage in Nederland?

Het gemiddelde CBR slagingspercentage ligt op 50%. Dit betekent dat ongeveer 50% van alle leerlingen in 1 keer slaagt voor het praktijkexamen. Het CBR houdt van elke rijschool bij wat de slagingspercentages zijn.

Slaag ik sneller bij een rijschool met een hoog CBR slagingspercentage?

Nee, je slaagkans bij een rijschool hangt af van meerdere factoren: het aantal rijlessen dat je volgt, de rij-instructeur en de kwaliteit van de rijles. Sommige rijscholen nemen geen risico en laten je pas afrijden wanneer ze er zeker van zijn dat je slaagt. Dit is niet direct verkeerd, maar het risico kan zijn dat je onnodig veel rijlessen volgt.

Hoe selecteer ik dan een goede rijschool?

Het halen van je rijbewijs kost veel tijd en geld. Zorg er dus voor dat je een goede rijschool kiest en neem de tijd om je te verdiepen in het aanbod van rijscholen. Vergelijk rijscholen in je omgeving door de CBR slagingspercentages te vergelijken. Lees wat anderen vinden van de rijschool door reviews te lezen. Maar vraag ook eens aan bekenden bij welke rijschool zij hebben gelest en wat ze ervan vonden. Daarnaast bieden sommige rijscholen een gratis proefles aan. Hiermee kun je kijken of deze rijschool bij je past en of je een klik hebt met de instructeur.

Wat doet het CBR eigenlijk?

CBR staat voor Centraal Bureau voor Rijvaardigheden. Het CBR beoordeelt de rijgeschiktheid van bestuurders van auto's, motoren, bromfietsen, vrachtwagens en bussen. Dit doen ze onderandere door theorie en praktijkexamens af te nemen. Je volgt rijlessen bij een rijschool, maar het examen doe je altijd bij het CBR.