Reviews over Autorijschool Ligeon

8 Taco de Jong schreef op
Toprijschool! Gregory legt je alles rustig uit en bereid je goed voor op je tussentijdse toets en examen. Examen ook in 1 keer gehaald.
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
8,8 Alexander schreef op
Ik heb het echt naar mijn zin gehad bij Greg van Rijschool Ligeon. De sfeer is erg relaxed, waardoor ik meer zin had om te presteren. Je zit niet naast een grijze vent die dit al veel te lang doet en er geen zin meer in heeft, maar naast een jonge, gemotiveerde gast die al zijn leerlingen persoonlijk behandeld en op zijn eigen, zeer effectieve, manier lesgeeft.
Als ik mijn vrienden hoor die bij andere rijscholen hebben gelest hoor ik dat je bij Ligeon gewoon net wat meer meekrijgt, omdat Greg ook echt geeft om hoe het met jou en je rijskills gaat. Erg aardige vent, geeft goed les, en elke les is weer een klein feestje. Hij luistert goed naar kritiek en speelt hier vervolgens ook op in. Ik heb dan ook niks negatiefs te zeggen over Rijschool Ligeon. Voor een goede rijschool met relaxte vibe moet je dus bij Ligeon zijn! Thanks nog Greg voor de fijne lessen!
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
10 Cindy schreef op
Autorijschool Ligeon is flexibel qua tijden en heeft een vaste rij-instructeur, wat erg prettig is. De begeleiding die je krijgt is uitstekend! Het is niet alleen jij die hard werkt, maar ook de instructeur. Daarnaast is er ook een goede/open/leuke sfeer.

Mijn doel was om z.s.m. mijn rijbewijs te halen en niet al te veel lessen te nemen. Ik kan zeggen dat de instructeur erg veel moeite heeft gestopt in elke les om mijn doel te bereiken. Zo hield hij mij constant scherp en motiveerde hij mij steeds weer.
Alle puntjes werden op de 'i' gezet, elk belangrijk detail werd behandeld. Hierdoor ben ik goed voorbereid mijn examen ingegaan en ook in één keer geslaagd.

Zeer zeker een aanrader!!


Thnx Greg!
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
10 Nadia schreef op
Bij autorijschool Ligeon leer je op een gezellige en relaxte manier autorijden. Ik ben zonder ervaring begonnen en ben na 30 lessen met zelfvertrouwen mijn praktijkexamen in gestapt. Met deze rijschool stopt je instructeur veel tijd in jou en hij probeert je zo prettig mogelijk te laten voelen. Niet alleen jij doet moeite maar ook je instructeur. Deze rijschool heeft een soepel schema en probeert zoveel mogelijk mee te denken. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik een fijne 30 uur met je in de auto heb besteed Greg, dankjewel
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit

Beoordeel Autorijschool Ligeon

Type- & status van de lessen
Beoordeling
Jouw gegevens

Slagingspercentages Autorijschool Ligeon

Examencentrum Utrecht (Auto)

Aantal examens: 38
In één keer geslaagd: ± 90 %
Geslaagd bij herexamen: ± 56 %
Bijgewerkt op: 01-01-2021
Bron: CBR Rijschoolgegevens
 

Wat is het gemiddelde CBR slagingspercentage in Nederland?

Het gemiddelde CBR slagingspercentage ligt op 50%. Dit betekent dat ongeveer 50% van alle leerlingen in 1 keer slaagt voor het praktijkexamen. Het CBR houdt van elke rijschool bij wat de slagingspercentages zijn.

Slaag ik sneller bij een rijschool met een hoog CBR slagingspercentage?

Nee, je slaagkans bij een rijschool hangt af van meerdere factoren: het aantal rijlessen dat je volgt, de rij-instructeur en de kwaliteit van de rijles. Sommige rijscholen nemen geen risico en laten je pas afrijden wanneer ze er zeker van zijn dat je slaagt. Dit is niet direct verkeerd, maar het risico kan zijn dat je onnodig veel rijlessen volgt.

Hoe selecteer ik dan een goede rijschool?

Het halen van je rijbewijs kost veel tijd en geld. Zorg er dus voor dat je een goede rijschool kiest en neem de tijd om je te verdiepen in het aanbod van rijscholen. Vergelijk rijscholen in je omgeving door de CBR slagingspercentages te vergelijken. Lees wat anderen vinden van de rijschool door reviews te lezen. Maar vraag ook eens aan bekenden bij welke rijschool zij hebben gelest en wat ze ervan vonden. Daarnaast bieden sommige rijscholen een gratis proefles aan. Hiermee kun je kijken of deze rijschool bij je past en of je een klik hebt met de instructeur.

Wat doet het CBR eigenlijk?

CBR staat voor Centraal Bureau voor Rijvaardigheden. Het CBR beoordeelt de rijgeschiktheid van bestuurders van auto's, motoren, bromfietsen, vrachtwagens en bussen. Dit doen ze onderandere door theorie en praktijkexamens af te nemen. Je volgt rijlessen bij een rijschool, maar het examen doe je altijd bij het CBR.