•   Gratis proefles
  •   Vaste instructeur
  •   Slagings garantie
  •   Faal- en rijangst
  •   Spoedopleidingen
Beoordeel deze rijschool ›
Ik ben eigenaar van deze rijschool ›

Reviews over Rijschool Matse

9,2 Jolien schreef op

Ik vond het heel spannend om na 8 jaar weer opnieuw te gaan proberen om mijn rijbewijs te halen. Maar met Martijn ging dit heel prettig. Hij stelde me gerust, legde me alles goed uit en bleef rustig wanneer ik in de stress schoot. Daarnaast was het ook gezellig in de auto :). Inmiddels heb ik met heel veel dank aan Martijn mijn rijbewijs gehaald en ik raad iedereen aan om bij rijschool Martijn Matse z'n rijbewijs te halen
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
7,6 Anouk schreef op
Na op mijn 18e een nare ervaring te hebben gehad met rijles en -examen durfde ik 7 jaar lang niet meer in de auto te stappen om het lessen weer op te pakken. Bang om te falen en vooral bang om mezelf voor schut te zetten tegenover de rij-instructeur en -examinator. Gewend aan het feit dat ik normaal dingen heel snel oppik (op het gebied van theorie en studie), was leren rijden voor mij een leerproces dat op een hele andere manier verliep dan ik gewend was. Ontzettend uit mijn comfort zone en met een verkeerde aanpak tijdens die eerste lessen en examens werd de angst om te falen en voor gek te staan steeds erger en erger. Ik bleef er tegenop zien om weer te beginnen en stelde dit steeds uit, totdat mijn man de website van Rijschool Matse liet zien. Een rijschool gespecialiseerd in het lesgeven aan mensen met rij- en faalangst.

Met tranen in mijn ogen heb ik gebeld om een afspraak te maken voor een proefles. Ik kreeg Martijn aan de lijn. Hij stelde mij gerust en ik had na de proefles het gevoel dat ik het met hem wel aandurfde. Tijdens de eerste paar lessen bleek dat ik nog best wel wat had onthouden van 7 jaar geleden en dat het eigenlijk al een stuk beter ging dan ik had verwacht. Alleen het stukje faalangst bleef. Langzaam leerde Martijn mij te vertrouwen in mijn eigen rijvaardigheid. Door te focussen op wat wél goed ging en te benadrukken dat je van alle situaties alleen maar iets kunt leren, leerde ik langzaam te ontspannen in de auto en het autorijden te zien als iets functioneels. Wanneer het mij even te veel werd, vond Martijn het geen enkel probleem om even met mij aan de kant te gaan staan en mij te laten uithuilen. Vervolgens stelde hij mij gerust en kon ik weer verder. Hij heeft ontzettend veel geduld met me gehad en benadrukte altijd het positieve, ook wanneer ik dat als perfectionist zelf helemaal niet meer kon zien. Op deze manier raakte ik steeds vertrouwder met de auto en begon ik er zelfs in te geloven dat ik uiteindelijk zou kunnen slagen voor het examen. En, nog belangrijker, daarna ook echt de weg op kon! Dat gevoel had ik nog nooit gehad.

Het heeft me een hoop bloed, zweet en tranen gekost, maar uiteindelijk ben ik met de hulp van Martijn gewoon GESLAAGD voor mijn rijexamen! Mijn rijbewijs is 'in the pocket' en dat pakt niemand mij meer af. Ik ben enorm trots op mezelf en ben Martijn ontzettend dankbaar dat hij mij het vertrouwen heeft gegeven om door te zetten en het gewoon te doen. Dankzij hem stap ik nu zonder zorgen of zenuwen in de auto en is mijn wereld opeens een stuk groter geworden!

Martijn, ontzettend bedankt voor alles! Ik beveel jouw rijschool aan iedereen aan.
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
8,4 Daniel Maldonado Sevilla schreef op
Rijschool Matse heb ik ervaren als een prettige rijschool die rekening houdt met de leerstijl van de leerling. Er wordt geluisterd naar de leerling om de leer ervaring prettig te maken. Ik vond de instructeur erg vriendelijk en duidelijk.
De manier van les vond ik erg goed!
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
6,8 Iris van der Rijst schreef op
Een hele fijne instructeur! Tijdens de lessen voelde ik me erg op me gemak! Martijn kon me altijd goed helpen in de situaties die ik lastig of spannend vond.
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
6,8 Anoniem schreef op
Heel fijne rijlessen, je wordt direct op je gemakt gesteld. Altijd op tijd, en flexibel in het inplannen van de rijlessen.
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
next

Beoordeel Rijschool Matse

Type- & status van de lessen
Beoordeling
Jouw gegevens

Slagingspercentages Rijschool Matse

Examencentrum Utrecht (Auto)

Aantal examens: 28
In één keer geslaagd: ± 53 %
Geslaagd bij herexamen: ± 44 %
Bijgewerkt op: 01-10-2021
Bron: CBR Rijschoolgegevens
 

Wat is het gemiddelde CBR slagingspercentage in Nederland?

Het gemiddelde CBR slagingspercentage ligt op 50%. Dit betekent dat ongeveer 50% van alle leerlingen in 1 keer slaagt voor het praktijkexamen. Het CBR houdt van elke rijschool bij wat de slagingspercentages zijn.

Slaag ik sneller bij een rijschool met een hoog CBR slagingspercentage?

Nee, je slaagkans bij een rijschool hangt af van meerdere factoren: het aantal rijlessen dat je volgt, de rij-instructeur en de kwaliteit van de rijles. Sommige rijscholen nemen geen risico en laten je pas afrijden wanneer ze er zeker van zijn dat je slaagt. Dit is niet direct verkeerd, maar het risico kan zijn dat je onnodig veel rijlessen volgt.

Hoe selecteer ik dan een goede rijschool?

Het halen van je rijbewijs kost veel tijd en geld. Zorg er dus voor dat je een goede rijschool kiest en neem de tijd om je te verdiepen in het aanbod van rijscholen. Vergelijk rijscholen in je omgeving door de CBR slagingspercentages te vergelijken. Lees wat anderen vinden van de rijschool door reviews te lezen. Maar vraag ook eens aan bekenden bij welke rijschool zij hebben gelest en wat ze ervan vonden. Daarnaast bieden sommige rijscholen een gratis proefles aan. Hiermee kun je kijken of deze rijschool bij je past en of je een klik hebt met de instructeur.

Wat doet het CBR eigenlijk?

CBR staat voor Centraal Bureau voor Rijvaardigheden. Het CBR beoordeelt de rijgeschiktheid van bestuurders van auto's, motoren, bromfietsen, vrachtwagens en bussen. Dit doen ze onderandere door theorie en praktijkexamens af te nemen. Je volgt rijlessen bij een rijschool, maar het examen doe je altijd bij het CBR.