Reviews over Rijschool Rotman

8,8 Anne schreef op
Bouwt alles goed op waardoor er elke les wel een nieuw element in terug komt. Ontspannen sfeer in de auto, is duidelijk en altijd in voor een praatje.
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
9,2 Anique schreef op
Hele fijne instructeur die je alle tijd geeft om het onder de knie te krijgen. Ook een hele fijne lesauto om in te rijden.

Altijd in voor een praatje wat de rijles erg gezellig maakt!
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
10 Daphne schreef op
Goede rijschool. Ik heb elke keer met plezier gelest! Geen onnodige rijlessen en goede uitleg.
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
7,2 Laura schreef op
Prima rijschool! Weinig op aan te merken :) Het was altijd mogelijk om te rijlessen op een tijd die mij goed uit kwam, dat vond ik heel fijn!
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
8,8 Niek schreef op
Een goede rijschool, met goede instructies/uitleg tijdens de rijlessen.
Mijn rijbewijs in een korte tijd gehaald, dus geen onnodige rijlessen.
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
next

Beoordeel Rijschool Rotman

Type- & status van de lessen
Beoordeling
Jouw gegevens

Slagingspercentages Rijschool Rotman

Examencentrum Almelo (Auto)

Aantal examens: 41
In één keer geslaagd: ± 78 %
Geslaagd bij herexamen: ± 67 %
Bijgewerkt op: 01-10-2021
Bron: CBR Rijschoolgegevens
 

Wat is het gemiddelde CBR slagingspercentage in Nederland?

Het gemiddelde CBR slagingspercentage ligt op 50%. Dit betekent dat ongeveer 50% van alle leerlingen in 1 keer slaagt voor het praktijkexamen. Het CBR houdt van elke rijschool bij wat de slagingspercentages zijn.

Slaag ik sneller bij een rijschool met een hoog CBR slagingspercentage?

Nee, je slaagkans bij een rijschool hangt af van meerdere factoren: het aantal rijlessen dat je volgt, de rij-instructeur en de kwaliteit van de rijles. Sommige rijscholen nemen geen risico en laten je pas afrijden wanneer ze er zeker van zijn dat je slaagt. Dit is niet direct verkeerd, maar het risico kan zijn dat je onnodig veel rijlessen volgt.

Hoe selecteer ik dan een goede rijschool?

Het halen van je rijbewijs kost veel tijd en geld. Zorg er dus voor dat je een goede rijschool kiest en neem de tijd om je te verdiepen in het aanbod van rijscholen. Vergelijk rijscholen in je omgeving door de CBR slagingspercentages te vergelijken. Lees wat anderen vinden van de rijschool door reviews te lezen. Maar vraag ook eens aan bekenden bij welke rijschool zij hebben gelest en wat ze ervan vonden. Daarnaast bieden sommige rijscholen een gratis proefles aan. Hiermee kun je kijken of deze rijschool bij je past en of je een klik hebt met de instructeur.

Wat doet het CBR eigenlijk?

CBR staat voor Centraal Bureau voor Rijvaardigheden. Het CBR beoordeelt de rijgeschiktheid van bestuurders van auto's, motoren, bromfietsen, vrachtwagens en bussen. Dit doen ze onderandere door theorie en praktijkexamens af te nemen. Je volgt rijlessen bij een rijschool, maar het examen doe je altijd bij het CBR.