Reviews over Drive City

8,4 Channelfa schreef op
Het is een super leuke rijschool, de rijinstructeur is heel erg leuk maar ook straight to the point.
Ben super blij dat ik mijn rijbewijs heb gehaald, met dank aan rijschool Murat!!!
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
8 Damien Wansleeben schreef op
Deze rijschool is zeker aan te raden, ik heb 21 lessen gehad en ik ben in 1 keer geslaagd.
Hij legt alles super goed uit en verteld ook goed hoe je iets beter moet doen als je wat fout doet.
Murat is erg vriendelijk en vrolijke rijinstructeur .
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
8 Ismail schreef op
Super rijschool! Super instructeur, geeft je de juiste rijvaardigheid mee voor naar je praktijkexamen.
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
10 Michelle Izquierdo Miras schreef op
Ik raad iedereen aan om bij deze rijschool te gaan rijden, omdat je vrijwel zeker weet dat je het gaat halen. De instructeur stelt je goed op je gemak, legt alles rustig en duidelijk uit. Hij neemt er ook echt de tijd voor om je iets nog een keer uit te leggen, en kijkt dan niet zenuwachtig op de tijd. Ik ben in èèn keer geslaagd en dat komt door de goede uitleg en het vertouwen van de rijinstructeur. Als je geheid wilt slagen, raad ik iedereen rijinstructeur Murat aan.
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
10 Rutger schreef op
Ik ben weggegaan bij een andere rijschool en ben hier terecht gekomen. Is een super rijschool. Ik heb in korte tijd nog veel dingen bijgeleerd die belangrijk zijn voor het examen. De instructeur is gezellig en duidelijk en regelt alles direct als je het vraagt. Een zeer goede rijschool
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
next

Beoordeel Drive City

Type- & status van de lessen
Beoordeling
Jouw gegevens

Slagingspercentages Drive City

Examencentrum Zaandam (Auto)

Aantal examens: 14
In één keer geslaagd: ± 44 %
Geslaagd bij herexamen: ± 60 %
Bijgewerkt op: 01-10-2021
Bron: CBR Rijschoolgegevens
 

Wat is het gemiddelde CBR slagingspercentage in Nederland?

Het gemiddelde CBR slagingspercentage ligt op 50%. Dit betekent dat ongeveer 50% van alle leerlingen in 1 keer slaagt voor het praktijkexamen. Het CBR houdt van elke rijschool bij wat de slagingspercentages zijn.

Slaag ik sneller bij een rijschool met een hoog CBR slagingspercentage?

Nee, je slaagkans bij een rijschool hangt af van meerdere factoren: het aantal rijlessen dat je volgt, de rij-instructeur en de kwaliteit van de rijles. Sommige rijscholen nemen geen risico en laten je pas afrijden wanneer ze er zeker van zijn dat je slaagt. Dit is niet direct verkeerd, maar het risico kan zijn dat je onnodig veel rijlessen volgt.

Hoe selecteer ik dan een goede rijschool?

Het halen van je rijbewijs kost veel tijd en geld. Zorg er dus voor dat je een goede rijschool kiest en neem de tijd om je te verdiepen in het aanbod van rijscholen. Vergelijk rijscholen in je omgeving door de CBR slagingspercentages te vergelijken. Lees wat anderen vinden van de rijschool door reviews te lezen. Maar vraag ook eens aan bekenden bij welke rijschool zij hebben gelest en wat ze ervan vonden. Daarnaast bieden sommige rijscholen een gratis proefles aan. Hiermee kun je kijken of deze rijschool bij je past en of je een klik hebt met de instructeur.

Wat doet het CBR eigenlijk?

CBR staat voor Centraal Bureau voor Rijvaardigheden. Het CBR beoordeelt de rijgeschiktheid van bestuurders van auto's, motoren, bromfietsen, vrachtwagens en bussen. Dit doen ze onderandere door theorie en praktijkexamens af te nemen. Je volgt rijlessen bij een rijschool, maar het examen doe je altijd bij het CBR.