Reviews over Auto- en Motorrijschool Westerhuis

7,2 Anoniem schreef op
Een zeer goede rijschool .Er word op een rustige manier de handelingen uitgelegd. Je heb een vaste rijinstructeur wat fijn is. Ik heb mijn lessen positief ervaren .

Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
2 Anoniem schreef op
Hou je van gemierenneuk? Ga vooral hier lessen! Wat kan deze meneer zeuren, te bizar voor woorden. Alles moet pietje precies in Dhr zijn ogen. Na een les ben je mentaal gesloopt en ik denk na het afmaken van deze lessen ben je rijp voor een burn-out, en heb je een persoonlijkheid stoornis opgebouwd. Je gaat nog net niet twijfel aan je eigen bestaan. Vermeid deze “rijschool”!!!!!!!!
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
8,4 Anoniem schreef op
Piet is een topper! Legt het rustig uit en laat je op je gemak voelen. Elke les leer je wat nieuws en het is fijn om bij hem in de auto te zitten!
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
3,2 Anoniem schreef op
Heeft geen opbouwende houding. Na een uur lessen, volledig kapot van alle pietluttigheid. Verspilt je tijd en probeert je zo lang mogelijk les te laten hebben. Legt niet uit bij een nieuwe oefening als je er een vraag over hebt maar laat het liever helemaal niet lekker gaan. Als je het daarna met wel antwoord op je vraag hebt en het nog eens wil doen om een goede leerervaring te hebben in je systeem mag dit niet en blijf je met een rotgevoel en de faalervaring achter.

Vraagt vervolgens geen examen aan. BE rijbewijs wordt niet volgens CBR norm geleerd. Verspilt rustig 5 minuten gezeur aan niets. En doet alsof het niet goed genoeg is als je 30 cm voor het laaddok staat. Op de vraag wat de marge is van CBR wordt verteld dat het precies op de plek moet zijn. Marges geeft hij niet aan, moet ik van een andere rijschool horen. Bij aanvragen examen andere rijschool weigert hij je uit het CBR systeem te halen zodat het examen door de nieuwe rijschool niet kan worden aangevraagd.
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
10 Anoniem schreef op
Betrouwbaar en komt afspraken na.
Laat je pas op gaan als je er klaar voor bent dus je bent bijna niet nerveus omdat je weet dat je het kunt.
Heel druk dus !
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
next

Beoordeel Auto- en Motorrijschool Westerhuis

Type- & status van de lessen
Beoordeling
Jouw gegevens

Slagingspercentages Auto- en Motorrijschool Westerhuis

Examencentrum Den Helder (Auto)

Aantal examens: 52
In één keer geslaagd: ± 77 %
Geslaagd bij herexamen: ± 59 %
Bijgewerkt op: 01-09-2021
Bron: CBR Rijschoolgegevens
 

Examencentrum Den Helder (Bromfiets)

Aantal examens: 11
In één keer geslaagd: ± 89 %
Geslaagd bij herexamen: ± 100 %
Bijgewerkt op: 01-09-2021
Bron: CBR Rijschoolgegevens
 

Examencentrum Den Helder (Motor verkeersdeelname)

Aantal examens: 17
In één keer geslaagd: ± 80 %
Geslaagd bij herexamen: ± 50 %
Bijgewerkt op: 01-09-2021
Bron: CBR Rijschoolgegevens
 

Examencentrum Den Helder (Auto + aanhanger)

Aantal examens: 44
In één keer geslaagd: ± 85 %
Geslaagd bij herexamen: ± 100 %
Bijgewerkt op: 01-09-2021
Bron: CBR Rijschoolgegevens
 

Examencentrum Alkmaar (Motor voertuigbeheersing)

Aantal examens: 19
In één keer geslaagd: ± 94 %
Geslaagd bij herexamen: ± 100 %
Bijgewerkt op: 01-09-2021
Bron: CBR Rijschoolgegevens
 

Wat is het gemiddelde CBR slagingspercentage in Nederland?

Het gemiddelde CBR slagingspercentage ligt op 50%. Dit betekent dat ongeveer 50% van alle leerlingen in 1 keer slaagt voor het praktijkexamen. Het CBR houdt van elke rijschool bij wat de slagingspercentages zijn.

Slaag ik sneller bij een rijschool met een hoog CBR slagingspercentage?

Nee, je slaagkans bij een rijschool hangt af van meerdere factoren: het aantal rijlessen dat je volgt, de rij-instructeur en de kwaliteit van de rijles. Sommige rijscholen nemen geen risico en laten je pas afrijden wanneer ze er zeker van zijn dat je slaagt. Dit is niet direct verkeerd, maar het risico kan zijn dat je onnodig veel rijlessen volgt.

Hoe selecteer ik dan een goede rijschool?

Het halen van je rijbewijs kost veel tijd en geld. Zorg er dus voor dat je een goede rijschool kiest en neem de tijd om je te verdiepen in het aanbod van rijscholen. Vergelijk rijscholen in je omgeving door de CBR slagingspercentages te vergelijken. Lees wat anderen vinden van de rijschool door reviews te lezen. Maar vraag ook eens aan bekenden bij welke rijschool zij hebben gelest en wat ze ervan vonden. Daarnaast bieden sommige rijscholen een gratis proefles aan. Hiermee kun je kijken of deze rijschool bij je past en of je een klik hebt met de instructeur.

Wat doet het CBR eigenlijk?

CBR staat voor Centraal Bureau voor Rijvaardigheden. Het CBR beoordeelt de rijgeschiktheid van bestuurders van auto's, motoren, bromfietsen, vrachtwagens en bussen. Dit doen ze onderandere door theorie en praktijkexamens af te nemen. Je volgt rijlessen bij een rijschool, maar het examen doe je altijd bij het CBR.