Reviews over Autorijschool Arnoud

8 Dorine schreef op
Prima instructeur. Eerlijk, geduldig en rustig. Altijd in voor een geintje en dat bevordert de ontspanning. Ik heb aardig wat lessen nodig gehad maar ik ben dan ook al iets ouder en was erg onzeker. Nooit gedacht dat ik in 1 x ging slagen maar dat is wel gelukt!
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
8,8 Tiffany Meijer schreef op
Ik vond de lessen altijd relaxt, kreeg goede uitleg en altijd goedlachs. Ik heb mijn rijbewijs snel en in een keer gehaald.
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
9 Laura Timmer schreef op
Ben in december 2012 begonnen met lessen. Ik heb nu 28 lessen gehad en ga morgen mijn tussentijdse toets doen. Op 26 juni as mag ik afrijden. Ik ben zeer tevreden over mijn rijschool. Mijn lesinstructeur legt alles duidelijk uit en is erg rustig. Ik voel mij er prettig bij.
Ik hoop natuurlijk dat ik voor beide toetsen gelijk slaag, maar dat zien we wel.
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit

Beoordeel Autorijschool Arnoud

Type- & status van de lessen
Beoordeling
Jouw gegevens

Slagingspercentages Autorijschool Arnoud

Examencentrum Den Helder (Auto)

Aantal examens: 57
In één keer geslaagd: ± 70 %
Geslaagd bij herexamen: ± 76 %
Bijgewerkt op: 01-10-2020
Bron: CBR Rijschoolgegevens
 

Wat is het gemiddelde CBR slagingspercentage in Nederland?

Het gemiddelde CBR slagingspercentage ligt op 50%. Dit betekent dat ongeveer 50% van alle leerlingen in 1 keer slaagt voor het praktijkexamen. Het CBR houdt van elke rijschool bij wat de slagingspercentages zijn.

Slaag ik sneller bij een rijschool met een hoog CBR slagingspercentage?

Nee, je slaagkans bij een rijschool hangt af van meerdere factoren: het aantal rijlessen dat je volgt, de rij-instructeur en de kwaliteit van de rijles. Sommige rijscholen nemen geen risico en laten je pas afrijden wanneer ze er zeker van zijn dat je slaagt. Dit is niet direct verkeerd, maar het risico kan zijn dat je onnodig veel rijlessen volgt.

Hoe selecteer ik dan een goede rijschool?

Het halen van je rijbewijs kost veel tijd en geld. Zorg er dus voor dat je een goede rijschool kiest en neem de tijd om je te verdiepen in het aanbod van rijscholen. Vergelijk rijscholen in je omgeving door de CBR slagingspercentages te vergelijken. Lees wat anderen vinden van de rijschool door reviews te lezen. Maar vraag ook eens aan bekenden bij welke rijschool zij hebben gelest en wat ze ervan vonden. Daarnaast bieden sommige rijscholen een gratis proefles aan. Hiermee kun je kijken of deze rijschool bij je past en of je een klik hebt met de instructeur.

Wat doet het CBR eigenlijk?

CBR staat voor Centraal Bureau voor Rijvaardigheden. Het CBR beoordeelt de rijgeschiktheid van bestuurders van auto's, motoren, bromfietsen, vrachtwagens en bussen. Dit doen ze onderandere door theorie en praktijkexamens af te nemen. Je volgt rijlessen bij een rijschool, maar het examen doe je altijd bij het CBR.