Beoordeel deze rijschool ›
Ik ben eigenaar van deze rijschool ›

Contactgegevens

Auto- en motorrijschool www.rvv.nl Haarlemmerplein 41 1013HR Amsterdam
Website: http://www.rvv.nl Tel: Toon telefoonnummer

Reviews van Auto- en motorrijschool www.rvv.nl

3,2 Anoniem schreef op
Erg slecht hoe ze hier lessen aan het verkopen zijn.. overduidelijk dat ze hun zakken aan het vullen zijn met geld van onwetende kandidaten. Echt heel vies want iedereen zit maar te aanvaarden dat nog niet alles helemaal goed is.. bahbah
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
8 Joris schreef op
Zeer professionele rijschool met goede, ervaren instructeurs. Examens worden pas ingepland wanneer je er echt klaar voor bent. Hierdoor kan vanwege wachttijden bij CBR soms wat vertraging ontstaan. Men streeft naar een hoger niveau dat minimaal vereist is voor het examen. Misschien niet de goedkoopste manier om je rijbewijs te halen, maar je leert wel ontzettend goed en veilig rijden. Dat lijkt me op de motor uiteindelijk het belangrijkste!
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
2 Tess Afanasyeva schreef op
On the question of where to meet, the instructor of the RVV school Rob gave late response (3 hours late and 15 minutes before the lesson) so it was impossible to be there on time. Therefore he insulted me on being lazy and late while it was his laziness and unprofessional behavior that was the reason for this.

Further, the instructor of the RVV school insulted my nationality. After I asked him to apologies for that, he called me a “moron” and a “bitch”. Also, he kicked me out of the car during the lesson time, which endangered my safety.

When I tried to complain to the manager of the school, he told me that they would talk to me when I will be “emotionally stable again”.
When asked to return my money, they charged me extra for the lesson.
I would NOT recommend this school to anybody.
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
4 Martijn schreef op
Het verhaal van Casper herken ik!
Deze rijschoolhouder heeft weliswaar een hoog slagingspercentage, maar dat komt omdat ze leerlingen aan het lijntje houden!
De eigenaar bepaald of je op mag voor het examen. De andere instructeurs gaan daar blijkbaar niet over. Bij de instructeur reed ik een les, en had hij na afloop een paar kleine puntjes, na de les met de eigenaar was er telkens iets, waardoor hij vond dat ik nog niet op kon. Bij de instructeurs was dit issue bekend; de eigenaar spekt zijn eigen portemonnee. Uiteindelijk een les genomen bij een andere rijschool in Amsterdam en ja hoor: ik reed prima en zou prima in staat zijn om het examen te behalen. Ik ben gestopt bij RVV en bij de andere rijschool heb ik het examen aangevraagd en heb het in 1 keer gehaald.
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
4 Casper schreef op
Medio september 2013 heb ik, in overleg met één van de instructeurs van Rijschool RVV mijn motorexamen Algemene verkeersdeelname ingepland. Eind oktober vorig jaar had ik al mijn examen voertuigbeheersing behaald. Een dergelijk behaald resultaat van examen voertuigbeheersing is één jaar geldig. Het was voor mij dus zaak om vóór eind oktober 2013 deel twee te behalen. Verder nog niets aan de hand. Ik zou 16 oktober 2013 examen doen voor mijn motorexamen, waarna ik (hopelijk) mijn volledige motorrijbewijs zou hebben. (vanzelfsprekend geeft niemand garanties over het wel of niet slagen)

Ondanks dat ik dit examen met RVV ( Rijschool Veilig Verkeer Amsterdam) had ingepland, de laatste extra voorbereidende lessen had gepland en ook alles vanzelfsprekend had betaald, wordt alles één week voor het daadwerkelijke examen door de eigenaar van de rijschool geannuleerd. De reden daarvan is mij op dat moment niet geheel duidelijk.

Mijn mening is dat ze een zo goed mogelijke score willen behalen / behouden op www.rijschoolgegevens.nl. De site van het CBR die de slagingspercentages van rijscholen bijhoudt.

Ik heb, na het annuleren van mijn examen opnieuw gevraagd aan de eigenaar, vóór eind oktober 2013 een nieuw examen in te plannen, aangezien anders het eerste deel van het reeds behaalde motorrijbewijs zou verlopen. Dat zou erop neerkomen dat ik ook dat deel opnieuw zou moeten behalen, hetgeen opnieuw extra lessen en examengeld kost. Ondanks dat blijft deze volhouden dat het niveau niet voldoende is om examen te doen. Mijn mening is echter dat het aan de examinator is om uiteindelijk te bepalen of iemand over voldoende kennis en vaardigheden beschikt om goed en veilig motor te rijden en dat het commercieel belang van de rijschool hier geen invloed op zou mogen hebben.

Door het grote aantal cursisten gebeurt het dat iemand die al vele rijlessen heeft gehad, tegelijkertijd rijles heeft met een beginner.

Ik zal het in het voorjaar wellicht bij een andere rijschool opnieuw starten. Mijn mening is in ieder geval dat je qua opleiding het beste uit bent bij een wat kleinere persoonlijkere rijschool. Ik hoop jullie hiermee een duidelijk inzicht te hebben gegeven in de werkwijze van sommige rijscholen en mijn persoonlijke ervaring met RVV in het bijzonder.
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
next

Beoordeel Auto- en motorrijschool www.rvv.nl

Type- & status van de lessen
Beoordeling
Jouw gegevens

Slagingspercentages Auto- en motorrijschool www.rvv.nl

Examencentrum Amsterdam (Auto)

Aantal examens: 7
In één keer geslaagd: ± 100 %
Geslaagd bij herexamen: ± 100 %
Bijgewerkt op: 20-07-2019
Bron: CBR Rijschoolgegevens
 

Examencentrum Amsterdam (Motor voertuigbeheersing)

Aantal examens: 72
In één keer geslaagd: ± 99 %
Geslaagd bij herexamen: ± 100 %
Bijgewerkt op: 20-07-2019
Bron: CBR Rijschoolgegevens
 

Examencentrum Zaandam (Motor verkeersdeelname)

Aantal examens: 1
In één keer geslaagd: ± 100 %
Geslaagd bij herexamen: ± 0 %
Bijgewerkt op: 20-07-2019
Bron: CBR Rijschoolgegevens
 

Examencentrum Amsterdam (Bromfiets)

Aantal examens: 5
In één keer geslaagd: ± 50 %
Geslaagd bij herexamen: ± 100 %
Bijgewerkt op: 20-07-2019
Bron: CBR Rijschoolgegevens
 

Examencentrum Amsterdam (Motor verkeersdeelname)

Aantal examens: 41
In één keer geslaagd: ± 97 %
Geslaagd bij herexamen: ± 100 %
Bijgewerkt op: 20-07-2019
Bron: CBR Rijschoolgegevens
 

Wat is het gemiddelde CBR slagingspercentage in Nederland?

Het gemiddelde CBR slagingspercentage ligt op 50%. Dit betekent dat ongeveer 50% van alle leerlingen in 1 keer slaagt voor het praktijkexamen. Het CBR houdt van elke rijschool bij wat de slagingspercentages zijn.

Slaag ik sneller bij een rijschool met een hoog CBR slagingspercentage?

Nee, je slaagkans bij een rijschool hangt af van meerdere factoren: het aantal rijlessen dat je volgt, de rij-instructeur en de kwaliteit van de rijles. Sommige rijscholen nemen geen risico en laten je pas afrijden wanneer ze er zeker van zijn dat je slaagt. Dit is niet direct verkeerd, maar het risico kan zijn dat je onnodig veel rijlessen volgt.

Hoe selecteer ik dan een goede rijschool?

Het halen van je rijbewijs kost veel tijd en geld. Zorg er dus voor dat je een goede rijschool kiest en neem de tijd om je te verdiepen in het aanbod van rijscholen. Vergelijk rijscholen in je omgeving door de CBR slagingspercentages te vergelijken. Lees wat anderen vinden van de rijschool door reviews te lezen. Maar vraag ook eens aan bekenden bij welke rijschool zij hebben gelest en wat ze ervan vonden. Daarnaast bieden sommige rijscholen een gratis proefles aan. Hiermee kun je kijken of deze rijschool bij je past en of je een klik hebt met de instructeur.

Wat doet het CBR eigenlijk?

CBR staat voor Centraal Bureau voor Rijvaardigheden. Het CBR beoordeelt de rijgeschiktheid van bestuurders van auto's, motoren, bromfietsen, vrachtwagens en bussen. Dit doen ze onderandere door theorie en praktijkexamens af te nemen. Je volgt rijlessen bij een rijschool, maar het examen doe je altijd bij het CBR.