Reviews over Amsterdamse Verkeersopleidingen

8,4 RIck schreef op
Focus is op het leren rijden en voorbereiding voor het examen. Ging altijd met plezier naar mijn rijles en vond sfeer ontspannen en prettig. Maar wat ik het beste vond is dat gewoon zoveel mogelijk tijd naar het leren rijden en voorbereiding ging. Rijlessen zijn duur en hier wordt gewoon zo efficiënt mogelijk en op goede manier geleerd hoe je kan autorijden. Voor eenieder die dit ook wilt, is dit een goede rijschool!
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
8 Anoniem schreef op
Erg goeie rijschool met aardige leraren, zeker je geld waard. Heb zelf mijn rijbwijs in 6 weken gehaald, dus persoonlijk raad ik deze rijschool aan.
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
8,4 Anoniem schreef op
Ik vond het een prettige reischool. Mijn instructeur was heel geduldig en laten mij op me gemak voelen ook in gevallen waar ik in paniek raakte, dit was indien erg fijn en belangrijk. De theorie cursus die word aangeboden heeft mij erg geholpen en was de moeite waard. Mijn instruktur gaf mij gratis lessen bij het afronden zodat ik zou slagen voor mijn praktijk. En dit is makkelijk gelukt de eerste keer.
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
10 Melanie During schreef op
Fantastische rijschool!

Vriendelijk team, en mijn instructeur was duidelijk, oplettend en wist mij altijd op mijn verbeterpunten te wijzen!

Vandaag geslaagd na 5 weken les, ik had het niet zonder mijn instructeur gekunt!
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
8,8 M. Kadad schreef op
Super rijschool! Na bij meerdere rijscholen te hebben gereden was dit veruit de beste! Mijn instructeur, Brahim, heeft mij op een rustige en geduldige manier leren rijden waardoor ik mij heel erg op mijn gemak voelde. Naast de basistechniek betreft voertuig beheersing is er ook erg veel aandacht besteed aan het sociaal rijden; waarbij rekening houden met het overige verkeer centraal stond. Mijn kijktechniek is erg verbeterd waardoor ik met een gerust hart de weg op kan. Deze verkeersschool is een definitieve aanrader!

M. Kadad
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
next

Beoordeel Amsterdamse Verkeersopleidingen

Type- & status van de lessen
Beoordeling
Jouw gegevens

Slagingspercentages Amsterdamse Verkeersopleidingen

Examencentrum Amsterdam (Auto)

Aantal examens: 286
In één keer geslaagd: ± 76 %
Geslaagd bij herexamen: ± 70 %
Bijgewerkt op: 01-10-2021
Bron: CBR Rijschoolgegevens
 

Examencentrum Amsterdam (Motor verkeersdeelname)

Aantal examens: 23
In één keer geslaagd: ± 60 %
Geslaagd bij herexamen: ± 62 %
Bijgewerkt op: 01-10-2021
Bron: CBR Rijschoolgegevens
 

Examencentrum Amsterdam (Motor voertuigbeheersing)

Aantal examens: 23
In één keer geslaagd: ± 80 %
Geslaagd bij herexamen: ± 100 %
Bijgewerkt op: 01-10-2021
Bron: CBR Rijschoolgegevens
 

Wat is het gemiddelde CBR slagingspercentage in Nederland?

Het gemiddelde CBR slagingspercentage ligt op 50%. Dit betekent dat ongeveer 50% van alle leerlingen in 1 keer slaagt voor het praktijkexamen. Het CBR houdt van elke rijschool bij wat de slagingspercentages zijn.

Slaag ik sneller bij een rijschool met een hoog CBR slagingspercentage?

Nee, je slaagkans bij een rijschool hangt af van meerdere factoren: het aantal rijlessen dat je volgt, de rij-instructeur en de kwaliteit van de rijles. Sommige rijscholen nemen geen risico en laten je pas afrijden wanneer ze er zeker van zijn dat je slaagt. Dit is niet direct verkeerd, maar het risico kan zijn dat je onnodig veel rijlessen volgt.

Hoe selecteer ik dan een goede rijschool?

Het halen van je rijbewijs kost veel tijd en geld. Zorg er dus voor dat je een goede rijschool kiest en neem de tijd om je te verdiepen in het aanbod van rijscholen. Vergelijk rijscholen in je omgeving door de CBR slagingspercentages te vergelijken. Lees wat anderen vinden van de rijschool door reviews te lezen. Maar vraag ook eens aan bekenden bij welke rijschool zij hebben gelest en wat ze ervan vonden. Daarnaast bieden sommige rijscholen een gratis proefles aan. Hiermee kun je kijken of deze rijschool bij je past en of je een klik hebt met de instructeur.

Wat doet het CBR eigenlijk?

CBR staat voor Centraal Bureau voor Rijvaardigheden. Het CBR beoordeelt de rijgeschiktheid van bestuurders van auto's, motoren, bromfietsen, vrachtwagens en bussen. Dit doen ze onderandere door theorie en praktijkexamens af te nemen. Je volgt rijlessen bij een rijschool, maar het examen doe je altijd bij het CBR.