•   Vaste instructeur
  •   Faal- en rijangst
  •   Spoedopleidingen
  •   Bovag
  •   Theorie les/cursus
  •   Tussentijdse toets
Beoordeel deze rijschool ›
Ik ben eigenaar van deze rijschool ›

Reviews over Rijschool Overtoom

8,4 Julia schreef op
Mijn rij-instructrice Habiba van Rijschool Overtoom kan ik alleen maar aanbevelen! Ik keek erg tegen het halen van mijn rijbewijs op maar de lessen waren gezellig en Habiba's geduld en duidelijke manier van lesgeven hebben ervoor gezorgd dat ik in 1 keer ben geslaagd. Dank!
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
7,6 Anoniem schreef op
Na een tijd gelest te hebben bij een andere rijschool en daar maar steeds niet verder kwam, stapte ik over op Rijschool Overtoom. Het was een zeer goede ervaring met Rijschool Overtoom. De dames die je telefonisch te woord staan zijn erg vriendelijk, denken met je mee en regelen zaken snel. Mijn rijinstructeur vond ik ook fantastisch. Uiterst bekwaam, geduldig en goed in staat om samen te analyseren waar zich nog eventuele persoonlijke knelpunten bevinden m.b.t. het rijden. Ik zou daarom iedereen aanraden, die zijn rijbewijs in Amsterdam wil halen, te gaan lessen bij rijschool Overtoom in Amsterdam.
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
7,6 Anoniem schreef op
Rijschool Overtoom in Amsterdam is zeer ervaren, open en duidelijk. Je weet waar je aan toe bent en wat je kunt verwachten. Er is veel ruimte voor het inplannen van lessen en de rijschool plant de examens voor je in op een datum en tijdstip dat het jou uitkomt. Ik vond de rijlessen leuk en leerzaam, ik keek er altijd erg naar uit vooral omdat ik autorijden ontzettend leuk begon te vinden. Vorige week moest ik voor de eerste keer afrijden en ik ben in één keer geslaagd. Ik zou daarom iedereen aanraden, die zijn rijbewijs wil halen, te gaan lessen bij rijschool Overtoom.
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
8,8 karen schreef op
Ik ben heel blij dat ik voor rijschool Overtoom heb gekozen en heb het erg getroffen met mijn instructrice Habiba. Dank voor je geduld en gezelligheid. Ben in een keer geslaagd.
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
7,6 Loes schreef op
Zeer goede ervaring en begeleiding bij Rijschool Overtoom. Leuke rijschool met snelle, goede service van Belinda & Carla. Super, ook voor mensen die wat later beginnen met rijlessen! Al met al raad ik zeker Rijschool Overtoom aan!
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
next

Beoordeel Rijschool Overtoom

Type- & status van de lessen
Beoordeling
Jouw gegevens

Slagingspercentages Rijschool Overtoom

Examencentrum Amsterdam (Auto)

Aantal examens: 579
In één keer geslaagd: ± 57 %
Geslaagd bij herexamen: ± 59 %
Bijgewerkt op: 01-09-2021
Bron: CBR Rijschoolgegevens
 

Wat is het gemiddelde CBR slagingspercentage in Nederland?

Het gemiddelde CBR slagingspercentage ligt op 50%. Dit betekent dat ongeveer 50% van alle leerlingen in 1 keer slaagt voor het praktijkexamen. Het CBR houdt van elke rijschool bij wat de slagingspercentages zijn.

Slaag ik sneller bij een rijschool met een hoog CBR slagingspercentage?

Nee, je slaagkans bij een rijschool hangt af van meerdere factoren: het aantal rijlessen dat je volgt, de rij-instructeur en de kwaliteit van de rijles. Sommige rijscholen nemen geen risico en laten je pas afrijden wanneer ze er zeker van zijn dat je slaagt. Dit is niet direct verkeerd, maar het risico kan zijn dat je onnodig veel rijlessen volgt.

Hoe selecteer ik dan een goede rijschool?

Het halen van je rijbewijs kost veel tijd en geld. Zorg er dus voor dat je een goede rijschool kiest en neem de tijd om je te verdiepen in het aanbod van rijscholen. Vergelijk rijscholen in je omgeving door de CBR slagingspercentages te vergelijken. Lees wat anderen vinden van de rijschool door reviews te lezen. Maar vraag ook eens aan bekenden bij welke rijschool zij hebben gelest en wat ze ervan vonden. Daarnaast bieden sommige rijscholen een gratis proefles aan. Hiermee kun je kijken of deze rijschool bij je past en of je een klik hebt met de instructeur.

Wat doet het CBR eigenlijk?

CBR staat voor Centraal Bureau voor Rijvaardigheden. Het CBR beoordeelt de rijgeschiktheid van bestuurders van auto's, motoren, bromfietsen, vrachtwagens en bussen. Dit doen ze onderandere door theorie en praktijkexamens af te nemen. Je volgt rijlessen bij een rijschool, maar het examen doe je altijd bij het CBR.